«هدایت حاتمی» روز چهارشنبه در اولین نشست تخصصی فرهنگ و مدیریت جهادی در سرسرای شهدای دولت استانداری کرمانشاه، با بیان اینکه نرخ بیکاری در استان کرمانشاه بالا است، افزود: امسال برای ایجاد اشتغال و رفع بیکاری ۲۰ هزار میلیارد تومان در بخش های مختلف در استان سرمایه گذاری می کنیم.
وی ظرفیت ها و پتانسیل های بخش کشاورزی برای ایجاد اشتغال در استان را بالا دانست و گفت: این استان در زمینه آب و خاک مستعد است و باید با تلفیق این ۲ بخش بتوانیم بخش کشاورزی استان را شکوفا کنیم.
او خواستار تدوین برنامه های عملیاتی و اجرایی برای توسعه بخش کشاورزی شد و اظهار داشت: نسخه های کاربردی برای توسعه بخش کشاورزی در استان باید تدوین کنیم تا بتوانیم به اهداف مورد نظر برسیم.
وی سهم و نقش بخش کشاورزی استان کرمانشاه در تامین امنیت غذایی کشور را بالا دانست و گفت: باید نقش این بخش در بخش های خدمات و صنعت را بالا ببریم و راهکار آن حمایت از بخش کشاورزی با تجهیز امکانات و منابع، در نظر گرفتن مشوق های لازم و حمایت های همه جانبه ممکن است.
او یادآوری کرد که بخش کشاورزی می تواند بخش های خدمات و صنعت را به تکاپو وا دارد و از این رو باید در این راستا تلاش های بیشتری کرد.
او بر ایجاد ارتباط خوب بین تولید و سایر بخش ها تاکید کرد و گفت: به عنوان مثال ما در برخی از مقاطع با مازاد تولید در برخی از محصولات مواجه هستیم و در مقاطعی هم کمبود محصول داریم و از این رو باید سیکل های معیوب را در این چرخه شناسایی و نسبت به رفع آن تلاش نماییم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری همایش ملی فرهنگ جهادی و جهش تولید به میزبانی کرمانشاه در شهریور امسال، گفت: خروجی این همایش باید منجر به تغییر نگرش ما نسبت به تولید و بهره وری، تسهیل گری، اصلاح فرآیندها و افزایش سرمایه گذاری ها در بخش کشاورزی استان شود.
حاتمی همچنین با تاکید بر اینکه توسعه فرهنگی مقدمه توسعه اقتصادی است، افزود: اشتباه بزرگی که ما در این سالها مرتکب شده ایم این است که برای رفع مشکلات اقتصادی، راهکار را در توسعه اقتصادی دیده ایم در حالیکه باید به دنبال توسعه فرهنگی برای رفع این مشکلات باشیم.
او با بیان اینکه اگرچه امروز مردم در کشور با مشکلات معیشتی و اقتصادی روبرو هستند، گفت: اقتصاد به تنهایی رفاه، آرامش و رضایت نمی آورد.
وی با بیان اینکه توسعه مفهوم چندلایه و چند بُعدی است، اظهارداشت: برای داشتم اقتصادی خوب باید بخش فرهنگی را توسعه دهیم و در این راستا باید از سرمایه های فرهنگی حمایت کنیم و نباید آنها را نادیده بگیریم.
وی با بیان اینکه اکنون سرمایه گذاریهای کلان و خوبی انجام می شود اما منجر به رضایت مندی و رفاه نمی شود، گفت: برای رسیدن به رفاه و رضایت مندی باید حتما توسعه فرهنگی را جدی بگیریم.
استان کرمانشاه با حدود ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت ۲ میلیون نفر جمعیت در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۴۳ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.
این استان با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه بیش از چهار میلیون و ۴۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.
در استان کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.