در چنین وضعیتی نقش مشارکت اجتماعی در تسکین جامعه بسیار حیاتی است. همانگونه که از عنوان مشارکت اجتماعی بر میآید، این نوع اقدامات فعالیتهایی داوطلبانه مبتنی بر میل شخص یا شرکتها یا گروهها یا مجموعههایی را دربر میگیرد که برای کمک به اقشار کمتربرخوردار جامعه و برقراری عدالت تلاش میکنند؛ اما در وضعیتی که همه مردم در سراسر جهان گرفتار وضعیتی دشوار هستند، قید اختیاری بودن برداشته شده و این مهم به وظیفهای انسانی بدل میشود.
امروز تمام شهروندان، سازمانهای دولتی و خصوصی و گروهها موظفاند بنا بر ماهیت چند بعدی بحران کرونا که همه گروهها، اقشار و اصناف را دچار آسیب کرده است، دست به یاری بزنند.
بخشش اجارهبها، تمدید اجارهنامهها با حداقل افزایش، تامین گوشی هوشمند برای دانشآموزان و دانشجویانی که برای ادامه تحصیل از آن بیبهرهاند و حتی نذر ماسک و نذر خون در روزگاری که همگان برای زندگی به آن نیازمندند، از جمله اقداماتی است که جامعه برای عبور از کرونا به آن اهتمام میورزد.
در این میان، برخی گروههای آسیبپذیر بیش از دیگران تحت تاثیر این ویروس قرار گرفتهاند و از همین رو، با شیوع بیماری مجموعههای مختلف تحت نظارت و سرپرستی بخش دولتی باعنوان تسهیلگر و پیشگیرنده از موازیکاری، وارد عمل شدهاند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استاندارس فارس در گفتوگو با خبرنگار ایرنا درباره نحوه ساماندهی کمکهای مردمی به آسیبدیدگان کرونا عنوان کرد: از آغاز شروع این بحران با شکلگیری ستاد مشارکتهای مردمی جلساتی را با همراهی نهادها و گروههای مختلف برگزار کردیم.
اهدای یک میلیون و ۲۰۰هزار بسته معیشتی و بهداشتی
کیوان نیازی اعضای این ستاد را سازمانهای مردمنهاد، خیریهها، موکبها، فرمانداران، ائمه جمعه، نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز ذکر و اظهار کرد: با همراهی این ستاد در فاز نخست با کمک نیکوکاران و بخش خصوصی ازجمله کارخانهها، شرکتها و اتاق بازرگانی فارس ۳۲۱ میلیارد تومان در قالب یک میلیون و ۲۰۰هزار بسته معیشتی و بهداشتی به آسیبدیدگان و اقشار کمتوان اهدا شد.
وی تخصیص و کاهش اجارهبها، تامین هزینههای ضدعفونی معابر، پرداخت وامهای قرضالحسنه برای کادر درمانی و خدماتی بیمارستانهای مرجع کرونا، پخت غذای گرم برای نیازمندان، ساخت کلیپهای آموزشی برای انتشار در فضای مجازی با موضوع مقابله با کرونا، مساعدت به کودکان کار و معتادان متجاهر و نیز ارائه خدمات مشاورهای به شهروندان را از دیگر اقدامات این ستاد در فاز نخست برشمرد.
نیازی این رویدادهای انساندوستانه را حاصل همکاری و همیاری استانداری، خیرین، گروههای مردمی و اشخاص بیان کرد و گفت:در این آزمون همه با هم به انجام کار خیر اهتمام ورزیدند و کسی بر دیگری برتر نبود یا یک گروه از گروه دیگر پیشی نگرفت، بلکه همگان در انسجامی مثالزدنی به ارائه خدمات پرداختند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استاندارس فارس با اشاره به آغاز فاز دوم کمکرسانی به آسیبدیدگان کرونا، به برگزاری جلساتی با نماینده ولی فقیه در استان فارس و استاندار فارس با حضور خیران، سازمانها و گروههای پشتیبان اشاره کرد.
وی اظهار داشت: در این مرحله ضروری است اتاق بازرگانی و اتاق اصناف فارس همت مضاعفی برای ارائه کمکهای مومنانه به صنایع کوچک و بزرگ و اصناف و کسبه آسیبدیده صورت دهند؛ همچنین خانه خیرین فارس، هیات مذهبی و موکبها نیز کمکها را دوچندان کنند.
بنکالا جایگزین بستههای از پیش تعیینشده میشود
نیازی در ادامه افزود: توزیع ۵هزار بسته بهصورت بنکالا برای ارائه به اقشار نیازمند در دست اقدام است؛ جز این، بیش از ۱۰هزار بسته معیشتی پروتئینی با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در شهرستانها توزیع شده است، اهدای بیش از ۳هزار بسته ماسک و اقلام بهداشتی نیز در حال انجام است.
این مقام مسئول در این رمینه به همکاری فرمانداری شیراز برای شناسایی افراد مستمندی که در فهرست هیچ یک از ادارات حمایتی نیستند، اشاره کرد و آنها را گروه هدف جدید این دور از کمکها اعلام کرد.
نیازی با بیان اینکه ادارهها، سازمانها و بخش خصوصی کمکهای فاز دوم را آغاز کردهاند، اظهار کرد: با توجه به آغاز ماه محرم نیز ارائه کمکها در قالب نذورات ادامه مییابد که میزان آن را در پایان اعلام خواهیم کرد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استاندارس فارس ابراز داشت: با برآوردهای صورتگرفته هر خانوار نیازهای مختلفی دارد که ممکن است به ذهن خیرین نیز نرسد، بنابراین، تصمیم گرفتیم بخشی از کمکها نه در قالب اقلام از پیش تعیین شده که بهصورت بنهای فروشگاههای بزرگ باشد تا خانوادهها براساس نیازشان خرید کنند.
وی ادامه داد: بهتر است این رویکرد در ارائه کمکهای خیریهها نیز لحاظ شود و به گونهای صورت گیرد که سازمانهای مردمنهاد و خیریهها بهصورت حواله کمکهایی را به خانوادهها ارائه دهند تا خودشان، برای خرید تصمیمگیرنده باشند.
نذورات جدید رویدادهایی مثالزدنی در امر مشارکت
نیازی در بخش دیگری از سخنان خود، تغییر در شیوههای عزاداری و نیز ارائه نذورات را از اتفاقات بینظیر امسال بهشمار آورد و گفت: با توجه به اینکه در اعیاد قربان و غدیر و ماه محرم سیل نذورات بسیار است و همچنین نظر به تغییر در شیوه ارائه آنها با توجه به شیوع کرونا، انتظار داریم شاهد رویدادهایی مثالزدنی از مهربانی و نوعدوستی مردم باشیم.
وی همچنین درباره رسیدگی به خانوادههایی که عزیزان خود را بر اثر کرونا از دست دادهاند گفت: دیدار با خانواده قربانیان کرونا و بررسی وضعیت آنها با هدف شناسایی خانوادههایی که به کمکهای مالی و اقتصادی و روانی نیاز دارند، در دستور کار قرار گرفته است و مساعدتهایی به این شهروندان خواهد شد.
وزارت بهداشت اعلام کرد: تا ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۵۱۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی که یکهزار و ۸۹ نفر از آنها بستری شدند.
این آمارها حاکی است: با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۳۳ هزار و ۶۹۹ نفر رسید؛ متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۸۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۸ هزار و ۹۸۸ نفر رسید.
در حال حاضر استان فارس در وضعیت هشدار قرار دارد.
نظر شما