به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران، مهران حسنی افزود : گردشگری این روزها در همه جای دنیا آسیب جدی دیده و مازندران هم با بیش از چهار هزار واحد تأسیسات گردشگری از این قاعده مستثنی نیست ، اما با این حال تا کنون هیچ درخواستی برای تغییر کاربری تأسیسات گردشگری در مازندران به دست ما نرسید.
وی ضمن قدردانی از مدیران زیرساختهای گردشگری بابت رعایت پروتکلهای بهداشتی خاطرنشان کرد: تمام واحدهای اقامتی استان بر اساس پروتکلهای بهداشتی در وضعیت زرد بهصورت ۵۰ درصد فعالیت میکنند و در وضعیت قرمز فعالیت خود را متوقف خواهند کرد.
معاون گردشگری مازندران افزود: در حالی که در عمده صنایع به خاطر چالشهای اقتصادی ناشی از شیوع کرونا تعدیل نیرو اتفاق افتاده است، باهمت و توجه خوب بهرهبرداران و سرمایهگذاران تأسیسات گردشگری مازندران، تاکنون اخراج نیرو در تأسیسات گردشگری استان گزارش نشده است.
حسنی از استمرار نظارت بر اجرای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا در زیرساختهای گردشگری خبر داد و گفت: با وجود دشواریها و محدودیتهایی که کرونا برای انجام بازرسیها ایجاد میکند، نظارتها را دو برابر شرایط عادی ادامه میدهیم و بدون هرگونه اغماض همچون نوروز ۹۹ و با همکاری خوب نیروی انتظامی و دادستان، با واحدهای غیرمجاز و تخلف در واحدهای مجاز برخورد میشود.
وی با انتقاد از روند ساخت ویلاهای شخصی در مازندران طی سالهای گذشته اظهار کرد: ویلاسازیهای گسترده استان را به خانه دوم بسیاری از مردم ایران تبدیل کرده و این موضوع آسیب زیادی به فعالیت تأسیسات گردشگری و اقتصاد استان زده است.
استان مازندران از اسفند ماه سال گذشته درگیر ویروس کرونا است . ویروسی که نه تنها در بهترین زمان درآمدزایی گردشگری سال مازندران را در نوردید ، بلکه خسارت جدی به اقتصاد کشور از جمله حوزه گردشگری وارد کرد که تقریبا نیمی از اقتصاد و یک سوم اشتغال مازندران را تشکیل می دهد.
ویروس کرونا در پیک نخست خود حدود ۵۸۰ میلیارد تومان در بخش لغو رزرو تاسیسات گردشگری خسارت وارد کرد و حدود ۱۵ هزار شاغل مستقیم در این بخش را برای مدتی بیکار کرد. این در حالی است که آمارهای غیر رسمی از خسارت بیش از ۲ هزار میلیاردی در بخش گردشگری استان خبر می دهد که مربوط به کاهش درآمد تاسیسات فعال به دلیل تعطیلی حدود ۲ ماهه آنها در اسفند و فروردین است.
با وجود کاهشی شدن روند مبتلایان به ویروس کرونا در اردیبهشت ماه امسال و همراه با آن کاهش محدودیتهای کرونایی و فعال شدن تاسیسات گردشگر در مازندران، اما از اوایل تیر ماه شاهد اوج گیری این ویروس در استان و ورود مازندران به شرایط قرمز بودیم که تا امروز نیز ادامه دارد.
تعداد بستری شدگان به استناد این آمارها طی ۱۰ روز اخیر در روندی کاهشی قرار گرفته و در حالی که به مرز دو هزار نفر رسیده بود، اکنون از ۱۵۰۰ نفر کمتر شده است. بر اساس آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل تعداد بیماران مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در استان مازندران به یک هزار و ۴۷۰ نفر رسیده است.
نظر شما