به گزارش ایرنا، ارتقای شاخص های رفاه به ویژه بین روستاییان از جمله برنامه های دولت های مختلف بوده که در توسعه زیرساخت ها و خدمات نمود می یابد.
گازرسانی به روستاها نیز از جمله زیرساخت ها و خدماتی است که طی سالهای طولانی بعد از انقلاب در کشور اجرایی شده و همواره مورد توجه دولتهای مختلف بوده است.
البته بهترین و بیشترین اقدامات را بین دولت های مختلف در خصوص گازرسانی به روستاها به ویژه روستاهای محروم و مرزی آذربایجان غربی، دولت یازدهم و دوازدهم انجام داده که آمار مساوی بین سالهای ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۹ با سال های ۱۳۷۳ تا ۱۳۹۹ موید این مطلب است.
رشد ۱۱۴ درصدی گازرسانی به روستاهای همه استانهای کشور تنها در کمتر از هفت سال نشان از عزم راسخ دولت تدبیر و امید در تحقق وعدهها دارد که آذربایجان غربی نیز از این امر مستثنی نبوده و با توجه مدیران این استان و همت جهادگران عرصه گاز رسانی، این نعمت خدادادی را در شریانهای انرژی از دل کوهستانهای صعب العبور، گردنههای برفخیز، درهها و رودهای جاری و خروشان عبور داده اند.
تا سال ۱۳۹۳ ضریب نفوذ گاز روستایی آذربایجان غربی حدود ۳۲ درصد بود که با عملیات جهشوار در دولت تدبیر و امید، این میزان به حدود ۷۱ درصد رسیده است و هم اکنون هم ۵۰۸ روستای این استان تحت پوشش عملیات گازرسانی قرار دارند.
همه این آمار و ارقام در ارتقای رفاه روستاییان و افزایش رضایتمندی آنان از خدمات نظام مقدس جمهوری اسلامی و دولت نمود می یابد که می تواند در توسعه روستاها با محوریت مردم، بسیار مثمرثمر باشد.
روستاییان آذربایجان غربی: خدمات دولت برای جلوگیری از سرمای جانسوز زمستانی
"یونس طلعت" یکی از اهالی نلاس در شهرستان سردشت که به شغل کشاورزی مشغول است، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: منطقه ما سرمای استخوان سوزی دارد، زمستان به اینجا زود می آید و دیر می رود و تامین سوخت برای پخت و پز چالشی تمام وقت است که با شروع زمستان تامین سوخت برای گرمایش مشکلاتمان را دو چندان می کند.
وی به طبیعت زیبا و جنگلی اطراف محل سکونت خود اشاره کرد و افزود: گاهی برای تامین گرما و از ترس مشکلات تامین سوخت برای اهالی روستا چاره ای جز قطع درختان جنگلی نمی ماند که با انتقال گاز، درختان و این طبیعت زیبا از هر آسیبی در امان می ماند.
"عارف اصغری" یکی دیگر از روستاییان "کلیجه" شهرستان مهاباد که خود و بقیه اهالی روستا را امسال از گزند سرما در امان می بیند، نیز به خبرنگار ایرنا گفت: هر سال با آمدن زمستان مجبور بودیم سوخت را به گونه ای مصرف کنیم که در طول زمستان های طولانی این منطقه ذخیره سوختمان تمام نشود زیرا علاوه بر دست و پنجه نرم کردن با سرمای طاقت فرسا، تهیه سوخت کاری بسیار پر مشقت است.
وی با اشاره به همت گازرسانان و عزم دولت برای تحقق عدالت افزود: این نعمت خدادادی از جنوبی ترین نقطه کشور از دل کوهستان ها عبور کرده و اکنون زمستان امسال گرما بخش خانه اهالی روستاست که از این بابت خدا را شاکر هستیم.
"محمد خدر" نیز که در همین روستا ساکن است، با بیان اینکه مشکلات تامین سوخت برای گرمایش و آشپزی طاقت بسیاری از اهالی را بریده بود، روستاییان را به مهاجرت های اجباری به شهرهای اطراف سوق می داد، ادامه داد: ما نیز به فکر ترک زمین های کشاورزی و فروش زمین پدریمان بودیم که به دنبال رفاه و آسایش در ارومیه و یا مهاباد ساکن شویم ولی با رسیدن گاز به روستایمان دیگر خیالمان از مشکلات تامین سوخت راحت است.
افزایش ۳۹ درصدی، ارمغان دولت برای توسعه گازرسانی روستایی
مدیرعامل شرکت گاز آذربایجان غربی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در سال ۱۳۹۲ تنها ۳۲ درصد خانوار روستایی از گاز بهره مند بودند، گفت: در حال حاضر ضریب نفوذ گاز طبیعی در بین خانوار روستایی استان ۷۱ درصد است که با بهره برداری از پروژه های در دست اجرا این رقم به بالای ۸۱ درصد میرسد.
علیرضا شیخی با تاکید بر تامین اعتبارات لازم برای اجرای این طرح ها افزود: با تلاش بیوقفه جهادگران شرکت گاز، روستاهای جدیدی هم در برنامه گازرسانی قرار میگیرند تا شاخص برخورداری خانوار روستایی استان به سطح مطلوبتری برسد.
وی افزود: برای گازرسانی به ۱۳۵ روستا نیز اخیرا مجوز گرفتهایم و درصدد هستیم طوری برنامهریزی کنیم که بخشی از عملیات اجرایی این روستاها در سال ۱۳۹۹ انجام گیرد.
مدیرعامل شرکت گاز آذربایجان غربی "بند ق تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۳۹۳" را از دلایل تسهیل کننده و شتاب دهنده در عرصه گازرسانی استان دانست و اظهار داشت: مطابق این قانون، گازرسانی در مناطق سردسیر به ازای هر خانوار روستایی، ۶ میلیون تومان در نظر گرفته شده بود و در سال ۱۳۹۷ با رایزنیهای شرکت گاز آذربایجان غربی و مقام عالی استان با وزیر نفت و موافقت وی، مقرر شد با توجه به هزینه بالای گازرسانی در بیش از ۵۰ درصد روستاهای واقع در نقاط کوهستانی و مرزی استان، این میزان از ۶ میلیون تومان به ۱۲ میلیون تومان افزایش یابد.
شیخی افزود: در سال گذشته، ۱۲ میلیون تومان "بند ق تبصره ۲" تا سقف ۲۰ میلیون تومان افزایش یافت و از کل پروژههای روستایی پیمانسپاری شده، ۳۰ درصد این روستاها با بودجه ۱۲ میلیون تومانی و حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد نیز با سقف ۲۰ میلیون تومانی اجرا شده و یا در حال اجراست.
وی میزان روستاهای دارای گاز طبیعی از محل اعتبارات محل "بند ق تبصره ۲" را تا سال گذشته ۷۰۲ روستا دانست و افزود: شهرهای کوچک استان نیز از این اعتبارات بهرهمنده شدهاند و در این مدت شهرهای مرگنلر شوط، آواجیق چالدران، نلاس سردشت و سرو و سیلوانای ارومیه از این طریق برخوردار از گاز طبیعی شدهاند.
وی با اشاره به تداوم گازرسانی به روستاها و شهرهای آذربایجان غربی از محل اعتبارات بند ق تبصره ۲ گفت: از محل این اعتبارات، پروژه گازرسانی به سه شهر میرآباد، زرآباد و خلیفان به همراه ۴۸۶ روستا در نقاط مختلف استان در حال انجام است.
وی با بیان اینکه برخورداری شهرستان سردشت از هفت درصد در سال ۱۳۹۲ به ۴۴ درصد حال حاضر رسیده است، گفت: با اجرایی شدن پروژههای در دست اجرا تا اواخر سال ۱۴۰۰، میزان برخورداری جمعیت روستایی این شهرستان به ۷۵ درصد میرسد.
برخورداری ۱۲ روستای سردشت و پیرانشهر از گاز طبیعی
رییس اداره گاز سردشت با بیان اینکه گازرسانی به شهر میرآباد در حد فاصل سردشت و پیرانشهر، یکی از دشوارترین پروژههای در دست اجرا در استان است، گفت: برآورد اولیه برای گازرسانی به شهر میرآباد، اجرای خط انتقالی بالغ بر ۱۸۲ کیلومتر بود که درابتدای مسیر باید به هفت روستا نیز گازرسانی می شد اما در ادامه با افزایش حجم پیمان و اضافهکاری، تعداد روستاهایی که باید در این مسیر از گاز طبیعی برخوردار میشدند، به ۱۲ روستا رسید.
یونس آذریون با اشاره به اینکه "نلاس" از بین این روستاها به شهر تبدیل شد، ادامه داد: با برخوردار شدن این ۱۲ روستا از گاز طبیعی، چهار هزار مشترک از نعمت گاز بهرهمند شدند و با اتمام پروژه گازرسانی به شهر میرآباد، سه هزار مشترک دیگر نیز به این تعداد افزوده خواهد شد.
همت دولت برای گاز رسانی به مناطق روستایی
فرماندار پیرانشهر نیز با اشاره به اینکه دولت تدبیر و امید همت خود را برای گاز رسانی به مناطق روستایی به کار گرفته، گفت: دهه فجر سال گذشته هشت روستای محور کوپر را کلنگزنی کردیم که اجرای این پروژه آغاز شده و نیازمند تسریع در اجرای عملیات است.
علی ترابی ادامه داد: خط اصلی پروژه گازرسانی ۲۵ روستای محور هنگآباد نیز شروع شده است و امیدواریم این پروژه نیز در موعد مقرر به اتمام برسد.
وی با اشاره به طرحهای گازرسانی به روستاهای پیرانشهر با اشاره به اینکه گازرسانی به ۱۸ روستای این شهرستان در دست اجراست، گفت: این روستاها ۱۳ درصد جمعیت روستایی پیرانشهر را شامل میشود که با اتمام گازرسانی آنها، میزان جمعیت برخوردار این شهرستان به ۷۹ درصد میرسد.
وی با اشاره به طراحی گازرسانی ۲۵ روستای دیگر در پیرانشهر نیز افزود: اگر خط انتقال گاز اصلی که در حال اجرای آن هستیم به اتمام برسد، اجرای این پروژه نیز کلید خواهد خورد.
بهرهبرداری از گازرسانی به ۲ روستای مهاباد
رییس اداره گاز مهاباد نیز گفت: گاز ۲ روستای این شهرستان در صورت تامین نقدینگی، طی هفته دولت به بهرهبرداری میرسد.
جلال شمسبرهان با اعلام اینکه پروژه گازرسانی روستاهای "قمطره" و "کلیجه" به مرحله تزریق گاز رسیده، افزود: در صورت تامین نقدینگی لازم، طی هفته دولت شاهد افتتاح گاز این ۲ روستا خواهیم بود.
وی گفت: میزان اعتبار مورد نیاز برای اتمام گازرسانی به این ۲ روستا ۲۴ میلیارد ریال است.
رییس اداره گاز مهاباد با اشاره به ۱۵۰ خانواری بودن روستای "کلیجه" و ۱۰۰ خانواری بودن روستای "قمطره" افزود: در حال حاضر ضریب نفوذ گاز در میان خانوار روستایی این شهرستان ۷۰ درصد است.
شمسبرهان در ادامه با اشاره به در دست اجرا بودن هشت پروژه گازرسانی در مهاباد، گفت: این پروژهها شامل ۱۸ روستای محور "حاجیخوش"، ۱۸ روستای محور ۲ جاده برهان، هفت روستای محور یک جاده برهان، ۶ روستای محور سه جاده برهان، گازرسانی و شبکهگذاری شهر خلیفان و نیز سهراهی روستای "کیتکه" تا روستای "کاولان" است.
شعله های گاز در ۵ روستای سلماس روشن میشود
رییس اداره گاز سلماس نیز با اعلام اینکه عملیات گازرسانی پنج روستای این شهرستان به اتمام رسیده، گفت: این روستاها همزمان با گرامیداشت هفته دولت، از گاز طبیعی برخوردار میشوند.
علی نصرالهی اظهار داشت: برای گازرسانی به این پنج روستا، در مجموع ۶۲ میلیارد ریال اعتبار صرف شده است.
وی با اعلام اینکه در حال حاضر ضریب نفوذ گاز در میان خانوار روستایی سلماس حدود ۶۰ درصد است، افزود: با افتتاح پروژه گازرسانی پنج روستای مورد اشاره در هفته دولت، ضریب نفوذ گاز روستایی به ۶۷ درصد میرسد.
نصرالهی در ادامه، درباره پروژههای روستایی در دست اجرای سلماس نیز گفت: هم اکنون گازرسانی به ۱۰ روستای "خان تختی"، دو روستای محور "حسبشه" و "کوزهرش"، ۳ روستای محور "خاندام" و یک روستای محور"عیان" در حال اجراست.
برخوردار شدن ۸ روستای محور قرهتپه ماکو از گاز طبیعی
رییس اداره گاز ماکو نیز از بهرهبرداری از گاز روستاهای محور قرهتپه این شهرستان همزمان با هفته دولت خبر داد و افزود: با اتمام این طرح یکهزار و ۲۰۰ خانوار این روستاها از گاز طبیعی برخوردار می شوند.
رسول نورینسب با اشاره به ضریب نفوذ ۲۵ درصدی گاز در میان خانوار روستایی ماکو گفت: با روشن شدن این محور، میزان این ضریب نفوذ به ۳۴ درصد میرسد.
مشعل گاز ۱۴ روستای میاندوآب روشن میشود
رییس اداره گاز میاندوآب گفت: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، عملیات گازرسانی به ۱۰ روستای محور "باروق" و ۴ روستای محور "چیلیک" این شهرستان با صرف ۹۰ میلیارد ریال هزینه، پایان یافته و همزمان با گرامیداشت هفته دولت، مشعل آنها روشن میشود.
بهرام کاظمی اظهار داشت: با برخوردار شدن این روستاها از گاز طبیعی ۱۵۰۰ خانوار از این نعمت بهره مند خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۹۲ درصد خانوار روستایی این شهرستان از نعمت گاز بهرهمند هستند، افزود: با بهرهمندی اهالی ۱۴ روستای محورهای "باروق" و "چیلیک" از نعمت گاز درهفته دولت، میزان ضریب نفوذ گاز در میان خانوار روستایی به ۹۷ درصد افزایش مییابد.
کاظمی در ادامه، به در دست اجرا بودن عملیات گازرسانی به ۸ روستای این شهرستان اشاره کرد و گفت: مشعل این روستاها نیز در صورت تامین نقدینگی لازم، تا پایان امسال روشن میشود.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۱۵۶ روستای میاندوآب گازدار است افزود: ۵۷ درصد واگذاری انشعاب های روستایی در دولت تدبیر و امید انجام گرفته است.
۵ پروژه گازرسانی شهری و روستایی خوی در مرحله پیمانسپاری است
رییس اداره گاز خوی با بیان اینکه امسال پروژههای گازرسانی مهمی در این شهرستان افتتاح یا کلنگزنی میشود، گفت: همزمان با هفته دولت، عملیات گازرسانی چهار روستای " علی شیخ"، "آغباش"، "هدر و اریکلو" به نام محور "آغباش" خوی به پیمانکار واگذار میشود و چهار روستای محور "ولدیان" نیز برای عملیات گازرسانی در انتظار اخذ مجوز پیمانسپاری از ستاد تهران است.
احمد دادستدیمقدم با اشاره به آغاز اجرای عملیات خط تغذیه شهر قطور پس از اخذ مجوزهای پیمانسپاری، اظهار کرد: با اجرای این پروژه، گازرسانی ۳۱ روستای این شهرستان نیز شرایط واگذاری به پیمانکار را خواهند داشت.
وی با بیان اینکه ۷۸ روستای شهرستان خوی از نعمت گاز طبیعی بهرهمند هستند، گفت: در این روستاها در مجموع حدود ۱۱۰ هزار اشتراک پذیری انجام و ۳۳ هزار علمک واگذار شده است.
۱۱ روستای چایپاره در آستانه برخورداری از گاز طبیعی
رییس اداره گاز چایپاره با بیان اینکه سعی داریم ۱۱ روستای این شهرستان همزمان با هفته دولت از نعمت گاز بهرهمند شوند، گفت: عملیات گازرسانی به هفت روستای محور "میرزا حسام" و ۶ روستای محور "تاج خاتون" به اتمام رسیده و در آستانه تزریق گاز است که در صورت انجام عملیات تزریق، گاز این روستاها همزمان با هفته دولت به بهرهبرداری میرسد.
رضا قدیمخانی روستاهای محور "میرزا حسام" را شامل ۴۱۷ خانوار و نیز روستاهای محور "تاج خاتون" را با مجموع ۲۹۴ خانوار اعلام کرد.
وی طول شبکه توزیع اجرا شده در پروژه گازرسانی محور "میرزا حسام" را ۴۴ هزار و ۷۷۲ متر دانست و افزود: برای گازرسانی به محور "تاج خاتون" نیز ۳۳ هزار و ۱۱۲ متر شبکهگذاری صورت گرفته است. وی با بیان اینکه گازرسانی به محور "میرزا حسام" با ۶۶ میلیارد و ۱۸۳ میلیون ریال انجام میگیرد، گفت: برای اجرای پروژه محور "تاج خاتون" نیز ۲۲ میلیارد و ۳۳۸ میلیون ریال اعتبار در نظر گرفته شده.
بهرهبرداری از گاز روستای کمپ ارس پلدشت
رییس اداره گاز پلدشت با بیان اینکه گاز روستای کمپ ارس همزمان با هفته دولت به بهرهبرداری میرسد، گفت: این روستای ۷۰ خانواری با صرف پنج میلیارد و ۹۳۰ میلیون ریالی از نعمت گاز بهرهمند میشود.
علی عباسزاده در خصوص پروژههای فعال گازرسانی شهرستان پلدشت، افزود: اجرای شبکه داخلی ۱۰ روستای محور "شیبلو" که از این تعداد تنها ۲ روستا باقی مانده، واگذاری انشعابات ۱۷ روستای محور "سد ارس"، اجرای شبکه و خط تغذیه ۳ روستای محور "شوربلاغ" از پروژههای فعال این شهرستان به شمار میروند.
وی با بیان اینکه تا سال ۹۶ در مجموع ۴ روستای این از نعمت گاز بهرهمند بودند، گفت: طی سه سال اخیر ۳۶ روستای پلدشت از نعمت گاز بهره مند شدند.
وی ادامه داد: از ۱۷ روستای محور سدارس نیز ۱۵ روستا گازدار شدهاند.
افتتاح گاز روستای قیاس شهرستان شوط
رییس اداره گاز شوط نیز از افتتاح پروژه گازرسانی به روستای قیاس این شهرستان همزمان با هفته دولت خبر داد و افزود: روستای "قیاس" با ۷۱ خانوار یکی از پنج روستای محور "خورابلوی" این شهرستان است که در هفته دولت ازنعمت گاز بهرهمند میشود.
محمود فتحعلینژاد با بیان اینکه پیش از این گاز ۲ روستای محور "خورابلو" مورد بهرهبرداری قرار گرفته بود، افزود: برای گازرسانی به روستاهای این محور در مجموع ۴۶ میلیارد و ۴۸۶ میلیون ریال هزینه در نظر گرفته شده است.
وی با اعلام اینکه در حال حاضر میزان برخورداری خانوار روستایی این شهرستان از گاز طبیعی ۸۷ درصد است، ادامه داد: این رقم پس از از افتتاح گاز روستای قیاس، به بیش از ۸۸ درصد میرسد.
فتحعلینژاد، با اشاره به در دست اجرا بودن گازرسانی به هفت روستای این شهرستان، گفت: این روستاها شامل ۶ روستای محور "شریفآباد" و همچنین روستای "شیخسلو" از محور "خورابلو" است که با توجه به پیشرفت قابل توجهی که دارند، افتتاح آنها در دهه مبارک فجر امسال محتمل است.
در حال حاضر استان آذربایجانغربی با بیش از ۱۴ هزار کیلومتر شبکهگذاری گاز طبیعی بیش از یک میلیون مشترک گاز دارد و یک هزار و ۱۲۳ روستای استان از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند.
آذربایجانغربی به دلیل شرایط جغرافیایی کوهستانی یکی از مناطق سخت در بحث گازرسانی محسوب میشود که دولت تدبیر و امید به نحو شایسته ای خدمات خود را در تمام مناطق مختلف در این استان گسترش داده است.
نظر شما