بزرگداشت سالگرد پیروزی ایران طی دفاع مقدس در موزه آیت‌الله هاشمی

تهران- ایرنا- بزرگداشت سی‌امین سالگرد پیروزی ایران در دفاع مقدس در فضای باز موزه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی برگزار شد و جمعی از شخصیت‌های ملی و استانی در این آیین حضور یافتند.

این آیین با حضور «محسن هاشمی» رییس شورای اسلامی شهر تهران، «سیدحسن خمینی» نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی و تولیت مرقد مطهر امام راحل (ره)، «پیروز حناچی» شهردار تهران، «فاطمه هاشمی» رییس بنیاد امور بیماری‌های خاص، «سیدمحمود دعایی» سرپرست موسسه اطلاعات، «علی مطهری» نایب رییس دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، «بهزاد نبوی» رییس ششمین دوره مجلس شورای اسلامی، «محمد فروزنده» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در زمان ریاست‌جمهوری آیت‌الله هاشمی، «سردار اعلایی» فرمانده سابق نیروی دریایی سپاهد و برخی دیگر از شخصیت‌های کشوری و لشکری برگزار شد.

پیروزی ایران در جنگ در سال ۶۹ بزرگترین موفقیت دیپلماسی ایران
«محسن هاشمی» رییس شورای اسلامی شهر تهران با یادآوری مقام شامخ امام و شهدا، گفت: لازم است یادی کنیم از صاحبان اصلی این پیروزی، امام و شهدا، که اگر امروز ما سی‌امین سالگرد پیروزی ایران در جنگ تحمیلی را گرامی می‌داریم، به لطف فداکاری‌ها و ایثارگری‌های آنان است؛ به ویژه یادی کنیم از امام راحل که تلخی جام زهر پذیرش قطعنامه با پیروزی و صلحی که این تصمیم برای ایران و نسل‌های آینده به همراه آورد، به شیرین‌ترین شهد برای ایشان و ملت ایران تبدیل شد.
وی افزود: با توجه به اینکه سرداران و اساتید برجسته موضوع حضور دارند، فقط به دو نکته در این رابطه اکتفا می‌کنم؛ نکته اول تاثیر یادآوری اینگونه پیروزی‌ها در تقویت غرور ملی و بهبود سرمایه اجتماعی است و تقریبا همه کشورهایی که به نوعی مورد حمله یک نیروی خارجی قرار گرفته‌اند، روز خاتمه جنگ را جشن می‌گیرند و کهنه سربازان و آسیب‌دیدگان در جنگ را مورد تکریم قرار می‌دهند که هم برای نسل گذشته و هم برای نسل جدید این دستاورد یادآوری و تقویت گردد و انسجام و وحدت اجتماعی و غرور ملی که بزرگترین سرمایه یک جامعه است، ارتقا یابد.
هاشمی افزود: البته برای ما این موضوع اهمیتی دو چندان دارد چون دفاع مقدس ما تنها یک جنگ بر سر زمین نبود بلکه دفاعی همه‌جانبه از اعتقاد، تمدن، فرهنگ و شخصیت ملتی بزرگ بود و شایسته است که سالروز پیروزی ایران در این جنگ هشت ساله گرامی داشته شود.
هاشمی گفت: نکته دوم در رابطه ویژگی‌های دفاع مقدس در تاریخ ایران است؛ آخرین باری که ایران در جنگی توانست تمامیت ارضی خود را حفظ کند مربوط به جنگ‌های عثمانی است و در جنگ‌های مختلف دوران قاجار و پهلوی هربار بخشی از خاک ایران جدا شده است اما در جنگ تحمیلی با وجود آنکه ابرقدرت‌های جهان و کشورهای منطقه به صورت مستقیم یا غیرمستقیم از عراق حمایت کردند، پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ توسط ایران در ۲۶ تیر سال ۱۳۶۷ و برقراری آتش‌بس در ۲۹ مرداد همین سال، یک وضعیت ناپایدار نه جنگ و نه صلح بین ایران و عراق ایجاد شد که هزینه سنگینی به کشور تحمیل می‌کرد.

هاشمی ادامه داد: اما از ابتدای اردیبهشت سال ۱۳۶۹ مکاتبه‌هایی بین صدام رییس‌جمهوری عراق و آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رییس‌جمهوری وقت ایران شکل گرفت که در نهایت در ۲۳ مرداد سال ۱۳۶۹، دقیقا ۳۰ سال قبل به پذیرش تمامی خواسته‌های ایران توسط عراق به ویژه آزاد شدن همه اراضی اشغال شده، آزادی بدون قید و شرط اسرای ایرانی و بازگشت به قطعنامه ۱۹۷۵ الجزایر منجر گردید که بزرگترین موفقیت برای دیپلماسی ایران بود.
وی اضافه کرد: نکته جالب در این زمینه نقش ویژه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی است که با مشورت مستمر با رهبر معظم انقلاب و استفاده از توان کارشناسی وزارت خارجه و شورای عالی امنیت ملی، این مذاکره‌ها را راهبری کرده و با اشراف به روانشناسی صدام، در پیش‌نویس‌های تهیه شده تغییر جدی ایجاد کرد و با استفاده از شرایط بحرانی عراق که با اشغال کویت به ایجاد امنیت از ناحیه ایران نیاز داشت، توانست اهداف ایران را بدون واگذاری هیچ امتیازی از عراق به دست آورد.
هاشمی گفت: بعد از این موفقیت و برقراری شرایط صلح پایدار، مقام معظم رهبری طی مراسمی نشان درجه یک فتح را به آیت‌الله هاشمی اعطا کردند.
وی خاطر نشان کرد: امید است این روز از سوی همه مسئولان نظام گرامی داشته شود و ما در صدد هستیم هر ساله این مراسم را برگزار کنیم.

نباید حقایق را کتمان کرد و واقعیت‌های تاریخی را نادیده گرفت
«
علی مطهری» از نمایندگان تهران در ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش بی‌بدیل آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دفاع مقدس، گفت: متاسفانه امروز حقایق کتمان می‌شود و واقعیت‌های تاریخی نادیده گرفته می‌شود در حالیکه وقایعی نظیر پیروزی ایران در جنگ و نقش آیت‌الله هاشمی کتمان شدنی نیست.
وی افزود:‌ نقش آیت‌الله هاشمی در انجام اینگونه کارها بسیار موثر بود اما متاسفانه صدا و سیما و مسئولان توجه کافی به این موضوع ندارند.
مطهری افزود: ما می‌توانیم بسیاری از هدف‌های سیاسی را از طریق گفت‌وگو تامین کنیم و آنچه در این گفت‌وگوها اهمیت دارد، روانشناسی دیپلماسی است.
وی ادامه داد: روانشناسی دیپلماسی در پیشبرد اهداف بسیار موثر است در پیشبرد و در این راه باید شخصیت افراد را شناخت.
مطهری افزود: وقتی با یک دیکتاتور مواجه می‌شوید، باید طرز برخورد با او را بدانید؛ معمولا اینها دچار عقده‌های روانی هستند و صدام حسین از همین اشخاص بود و لذا نوع برخورد با او بسیار مهم بود؛ به گونه‌ای که یک پاسخ دادن به نامه‌اش، او را متحول کرد و آقای هاشمی این امر را به خوبی درک کرد.

«در مسئله عربستان نیز همینطور بود و قدرت آیت‌الله هاشمی در روانشناسی دیپلماسی سبب ارتقای روابط دو کشور شده بود؛ نقطه شروع این امر هم دیدار آیت‌الله هاشمی با ملک عبدالله بود».

وی ادامه داد: در نامه‌های اولیه صدام او می‌خواست مطلب را با مذاکره‌های خصوصی حل کند و آقای هاشمی به سمت پذیرش خواسته‌های ایران سوق داد.
فرزند شهید مطهری گفت: حجت‌الاسلام محلاتی تعبیر خوبی از شهید مطهری داشتند که شهید مطهری قوه عاقله انقلاب در کنار امام(ره) بودند و امروز می‌توان گفت که آیت‌الله هاشمی قوه عاقله انقلاب در کنار مقام معظم رهبری بودند.
وی افزود: با این وجود و در حالیکه صدا و سیما باید به این حقایق بپردازد اما شاهد هستیم که برخی واقعیت‌های تاریخی نادیده گرفته می‌شود در حالی که نمی‌شود حقایق را کتمان کرد.

سند پیروزی ایران در جنگ تکلیف ما را روشن کرد
«محمد فروزنده» از فرماندهان دفاع مقدس و وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در زمان ریاست‌جمهوری آیت‌الله هاشمی گفت: سند پیروزی انقلاب اسلامی ایران در جنگ در پرتو راهبردهای آیت‌الله هاشمی و فرماندهی مقام معظم رهبری به دست آمد.
وی ادامه داد: امروز با در دست داشت این سند که در سایه فرماندهی مقام معظم رهبری و با راهبردها و تاکتیک‌های عملیاتی آیت‌الله هاشمی به دست آمد، برای همیشه تکلیف ما را با مردم و دولت عراق روشن کرده است.
«فروزنده» افزود: وظیفه‌ای که امروز بر عهده ما است این می‌باشد که ادامه این سند را باید پیگیر شویم تا به نتیجه برسانیم تا حقی را که در سند به دست آورده‌ایم در زمین نیز محقق شود.

آیت‌الله هاشمی تغییر معادلات زمان را درک کرد

همچنین سردار اعلایی فرماند اسبق نیروی دریایی سپاه گفت: جنگ ایران و عراق در ۲۳ مرداد سال ۶۹ و با پیروزی ایران از طریق پذیرش خواسته‌های بدون قید و شرط ایران خاتمه یافت و در این راه نقش آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به عنوان ریاست‌جمهوری که تغییر معادلات زمان را درک کرد و توانست با دیپلماسی و استفاده از ابزار جنگ این موفقیت را به دست بیاورد، بی‌بدیل است.

در پایان این مراسم از «روح‌الله خورشیدوند» به عنوان یکی از جانبازان هشت سال دفاع مقدس قدردانی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha