ماشالله کولانی روز جمعه در گفت وگو با ایرنا، اظهارداشت: سال گذشته ۵۵۹ هکتار از عرصه های منابع طبیعی استان کرمانشاه زیرکشت گونه های گیاهی رفت که امسال این آمار به سه هزار و ۵۰۰ هکتار افزایش پیدا خواهد کرد.
وی با بیان اینکه کشت گونه های در معرض نابودی به عنوان اولویت دنبال میشود، گفت: گیاهانی که امسال کشت می شود شامل گیاهان دارویی، مرتعی، خوراکی و صنعتی است.
به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آخیز داری استان کرمانشاه، گیاهانی همچون کنگر، ریواس، آنغوره، پیچک، سورانه، چویر، زو، باریجه، گنور، زیره و آویشن در برنامه کشت امسال به صورت ویژه مورد توجه است.
کولانی با بیان اینکه ۱۴۰ گونه گیاهی در استان وجود دارد، حفاظت از این گونه ها به صورت ویژه باید دنبال و از انقراض آنها جلوگیری شود.
وی کشت گیاهان در عرصه های منابع طبیعی را گامی موثر در راستای حفظ و احیا گونه های گیاهی دانست و افزود: پس از تامین اعتبار، کار کشت این گونه های گیاهی با کمک تعاونیهای مجری طرح های مرتع داری در کرمانشاه اجرایی خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری استان کرمانشاه کمک به معیشت بهرهبرداران محلی و بهرهبرداری مستمر را از دیگر اهداف توسعه کشت گونه های گیاهی در عرصه های منابع طبیعی عنوان کرد.
استان کرمانشاه ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۰ درصد آن را عرصههای منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.
این استان دارای سه منطقه حفاظت شده شامل منطقه حفاظت شده بیستون که ۵۴ هزار هکتار است، بوزین و مرخیل در پاوه ۲۳ هزار هکتار و قلاجه هم حدود ۴۳ هزار هکتار است.
یک پناهگاه حیات وحش بیستون نیز در منطقه ورمنجه در جاده سنندج وجود دارد و در مجموع استان کرمانشاه دارای چهار منطقه شکار و تیراندازی ممنوع به مساحت ۱۶۱ هزار هکتار است.