محمد باقر محمدی که به بیروت اعزام شده، روز پنجشنبه در گفت وگویی تلفنی با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اعلام این مطلب افزود: از روز شنبه ۱۸ مرداد ۹۹ که این بیمارستان به صورت رسمی فعالیت خود را برای ارائه خدمات متنوع درمانی به مجروحان انفجار اخیر، در منطقه ضاحیه در جنوب شهر بیروت پایتخت لبنان آغاز کرد، تا پایان روز چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۹ بیش از هزار و پنجاه نفر برای دریافت خدمات درمانی از جمله ویزیت پزشکان عمومی، ارتوپد، بیهوشی، جراح، اطفال، مغز و اعصاب، طب اورژانس و خدمات پرستاری از جمله انجام و تعویض پانسمان و بانداژ، جراحی های کوچک، تزریقات، بخیه، خارج کردن اجسام خارجی از چشم، دست و پا، آتل بندی، تزریقات و پانسمان به این بیمارستان مراجعه کرده اند.
وی توضیح داد: از زمان راه اندازی و احداث بیمارستان صحرایی سریع استقرار (RDH) جمعیت هلال احمر ایران در بیروت تا کنون پنج عمل جراحی فوریتی از جمله جراحی پیوند عصب، خارج کردن تومور بیرونی، ارتوپدی، خارج کردن اجسام خارجی ناشی از انفجار و نظایر آن در این بیمارستان انجام شده است.
مدیر بیمارستان صحرایی جمعیت هلالاحمر ایران در بیروت اضافه کرد: همچنین در مدت زمان یادشده بالغ بر ۲۰۰ مورد پانسمان، بانداژ، آتل بندی دست و پا و شست و شوی زخم های مجروحان ناشی از انفجار هولناک بندر بیروت در این بیمارستان انجام شده است.
محمدی ادامه داد: در زمان حاضر بیشترین مراجعه کنندگان لبنانی به این بیمارستان صحرایی سریع استقرار (RDH) عموم مردم ناحیه ضاحیه در جنوب بیروت از جمله مجروحان انفجار اخیر، زنان، کودکان و سالمندان هستند که برای ویزیت رایگان، دریافت دارو و خدمات متنوع درمانی بذای بیماری های مزمن هستند.
محمدی با بیان اینکه نیمی از بیمارستانهای بیروت در حادثه اخیر به شدت آسیب دیده و توان خدمترسانی ندارند، گفت: این خدمات رسانی بیمارستان صحرایی هلال احمر در بیروت در حالی انجام می شود که بسیاری از این بیمارستان های این شهر به دلیل خسارتهای وارده ناشی از انفجار درخواست کمک دادهاند و برخی از این بیمارستانها نیز مجبور شدند به خاطر ورود صدها نفر از مجروحان انفجار بیماران کرونایی خود را از بخش اورژانس تخلیه کنند.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر تاکید کرد: به رغم تمام مشکلات در این شهر بحران زده پزشکان داوطلب هلال احمر به ویژه تیم جراحی و متخصصان در حال انجام جراحی و ارائه خدمات به مصدومان هستند و کادر درمانی در تخصصهای داخلی، مغز و اعصاب، ارتوپد و پزشک عمومی در این بیمارستان صحرایی به ارائه خدمات میپردازند.
جمعیت هلال احمر در مرحله نخست ارسال این محموله امدادی بشردوستانه، هزار و ۳۰۰ بسته غذایی ۷۲ ساعته، ۲۶۵ بسته غذایی یکماهه، دودستگاه موتور برق ۵۰kw و ۲۰۰ عدد کیسه حمل جسد به وزن تقریبی ۱۵ تن به لبنان ارسال کرده است.
محموله کمکهای بشردوستانه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در پی درخواست دولت لبنان مبنی بر نیاز به کمکهای انسان دوستانه دولت و هلالاحمر ایران برای ارائه خدمات به آسیبدیدگان و مجروحان حادثه انفجار بندر بیروت به لبنان ارسال شده است.
در پی وقوع آتشسوزی گسترده در یکی از انبارهای مواد آتشزا واقع در بندر بیروت در روز سه شنبه ۱۴ مرداد، انفجار مهیبی در انبارهای مجاور آن که حاوی دو هزار و ۷۰۰ تن نیترات آمونیوم بود، رخ داد که بر اثر آن، تاکنون ۱۵۴ نفر کشته و بالغ بر پنج هزار نفر زخمی شده اند.
کشورهای مختلف جهان با ارسال پیامهایی، با مردم و دولت لبنان ابراز همدردی و آمادگی خود را برای کمک به این کشور اعلام کردند.
مروان عبود استاندار بیروت نیز در گفت وگو با شبکه مصری «صدی البلد» که در برخی رسانههای منطقه بازتاب یافت، گفت: شمار قربانیان حادثه انفجار بندر بیروت تاکنون به ۲۲۰ نفر افزایش یافته است.
پیش از این وزارت بهداشت لبنان، شمار کشتههای انفجار بیروت را ۱۵۸ نفر و شمار زخمی را ۶ هزار نفر اعلام کرده بود.
نظر شما