به گزارش ایرنا، «باقر عزت بگوویچ» روز پنجشنبه در دیدار با «محمود حیدری» با یادآوری حمایتهای همه جانبه ملت و دولت ایران از بوسنی و هرزگوین در دوران جنگ گذشته و شرائط سخت پس از آن، از تلاشهای صورت گرفته در سالیان اخیر برای توسعه روابط دو کشور ابراز خرسندی کرد.
رهبر بزرگترین حزب مسلمانان بوسنی و هرزگوین از سفیر جمهوری اسلامی ایران در این کشور به خاطر همکاریهای سازنده در دوران ماموریتش تقدیر کرد و افزود: روابط خوب با ایران سرمایهای ارزشمند برای بوسنی و هرزگوین است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در بوسنی و هرزگوین نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از تلاشهای به عمل آمده در راستای ارتقای روابط دو کشور در زمینههای مختلف گفت: ارتباط سازنده با رهبران اقوام، ادیان و احزاب مختلف بوسنی و هرزگوین از رویکردهای سفارت جمهوری اسلامی در سارایوو است.
حیدری با یادآوری سفر عزت بگوویچ به تهران در مهرماه 1396 به عنوان رئیس وقت شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین اضافه کرد: حمایتهای شما چه در زمان حضور در شورای ریاست جمهوری و چه اکنون در نایب رییسی مجلس اقوام، نقش قابل ملاحظهای در تحکیم روابط دو کشور داشته است.
سفیر ایران افزود: بسیاری از مردم و مسئولان ایرانی، بوسنی و هرزگوین را با نام پدر فقید شما مرحوم «علی عزت بگوویچ» میشناسند و تلاشهای ایشان برای حفظ استقلال و یکپارچگی این کشور، پاسداشت هویت مسلمانان و ایجاد روابط دوستانه با جمهوری اسلامی ایران بر همگان آشکار است.
حیدری تصریح کرد: مردم بوسنی و هرزگوین اطمینان داشته باشند، در مسیر صیانت از هویت، ثبات و یکپارچگی کشورشان همواره از حمایتهای دولت و ملت ایران بهرهمند خواهند بود.
در پایان این دیدار کتاب مصور زندگی نامه مرحوم علی عزت بگوویچ رهبر فقید مسلمانان بوسنی و هرزگوین از سوی باقر عزت بگوویچ به سفیر ایران اهدا شد.
بوسنی و هرزگوین در اول مارس ۱۹۹۲ از یوگسلاوی سابق اعلام استقلال کرد و در همین سال به عنوان کشوری مستقل از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شد.
جمهوری بوسنی و هرزگوین حدود چهار میلیون نفر جمعیت دارد که ۴۸ درصد آنان را بوسنیاییهای اکثراً مسلمان، ۳۷ درصد را صربهای اکثراً ارتدوکس، ۱۴ درصد را کرواتهای اکثراً کاتولیک و بقیه را سایر اقوام تشکیل میدهند.
بر اساس قرارداد صلح «دیتون» در سال ۱۹۹۵ میلادی که سرآغازی برای موجودیت جدید بوسنی و هرزگوین بود، این کشور به دو هویت سیاسی؛ جمهوری صربسکا و یک بخش مسلمان و کرواتنشین به نام فدراسیون بوسنی و هرزگوین دست یافت. در زمان حاضر سه رییس جمهوری به صورت نوبتی، بوسنی و هرزگوین را اداره میکنند.
نظر شما