به گزارش خبرنگار ایرنا ، محمدباقر نوبخت عصر امروز پنجشنبه در حاشیه بازدید از سد لاستیکی نیمه تمام شهر سرخرود شهرستان محمودآباد در گفت و گو با خبرنگاران افزود : در حال حاضر تکمیل چهار پروژه آبی که همگی سدهای لاستیکی هستند ، از اولویت های آبی مازندران است که اعتبار می گیرد.
رییس سازمان برنامه و بودجه کشور مرمت و بازسازی ۱۱ آببندان مازندران را هم اولویت دیگر طرح های آبی استان معرفی و گفت که برای تکمیل و بهره برداری از این طرح های ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار لازم است که بزودی به حساب استان واریز می شود.
نوبخت تاکید کرد : انتظار ما این است که با تامین اعتبار ، طرح های آبی مازندران پیش از دهه فجر امسال به بهره برداری برسد و تحقق این وعده هم باید در اولویت مسئولان شرکت آب منطقه ای و نظارت و پیگیری استاندار قرار گیرد.
فرح آباد ساری ، بابل و بابلسر ، سرخرود و لاریم جویبار چهار منطقه ای است که سدهای لاستیکی چهارگانه مازندران در آنجا در حال ساخت است.
بازدید از طرح های تامین کننده آب آشامیدنی و کشاورزی مازندران یکی از برنامه های سفر ۲ روزه معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه به این استان بوده است.
نوبخت دیروز از تصفیه خانه شهر ساری و امروز هم از تصفیه خانه آبرسانی به شهرهای گروه الف مازندران در بابل و سد لاستیکی سرخرود بازدید کرد.
معاون رییس جمهوری سفرش به مازندران را عصر دیروز شروع کرد و شامگاه امروز هم با بهره برداری آزمایشی نیروگاه زباله سوز نوشهر از طریق ویدیوکنفرانس در شهر تنکابن و همچنین افتتاح کارخانه کمپوست این شهرستان پایان می دهد.
ساخت سدهای لاستیکی در مازندران یکی از اقدامات اساسی برای مهار روان آب جهت استفاده کشاورزان است. مزیت اصلی سدهای لاستیکی عدم انباشت رسوبات در پشت سد است. برخلاف سدهای بزرگ، هیچ رسوبی پشت این سدها جمع نخواهد شد و عمر مفید این سدها براساس عمر لاستیک تعیین میگردد. عمر مفید این سازه ها معمولا بین ۲۵ تا ۳۰ سال است پس از آن با تعویض لاستیک میتوان دوباره از آنها بهره برداری کرد.
استان مازندران دارای ۲ سد بزرگ شهید رجایی ساری و البرز در سوادکوه و ۶ سد کوچک و همچنین ۸۸۰ آب بندان می باشد.
۲۰ درصد از آب کشاورزی استان مازندران از طریق سدها و آب بندان ها و بقیه از آبهای سطحی و زیرزمینی تأمین میشود.
بر اساس آمارهای رسمی، توان بالقوه آب مازندران در حد ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب است که از این مقدار چهار میلیارد و ۹۰۰ میلیون مترمکعب آبهای سطحی و بقیه آبهای زیرزمینی است.
به طور میانگین سالانه حدود یک میلیارد و ۵۵۰ میلیون مترمکعب آب در بخش آبهای سطحی و یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون مترمکعب در بخش آب زیرزمینی بهره برداری میشود و بقیه آب سطحی طی سال به صورت هرز به دریا میریزد.
نظر شما