به گزارش ایرنا، «جانگ جون» روز شنبه در پیامی اعلام کرد: برای دفاع از رژیم منع گسترش سلاح های هسته ای بین المللی و حفظ صلح و ثبات منطقه ای، باید دست به دست هم دهیم و متحد باشیم.
قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید ممنوعیت تسلیحاتی ایران، روز جمعه نتوانست از سد شورای امنیت سازمان ملل متحد بگذرد و فقط آمریکا و جمهوری دومنیکن به این پیش نویس رای موافق دادند، چین و روسیه با آن مخالفت و ۱۱ کشور دیگر نیز رای ممتنع دادند تا شکستی دیگر را در دفتر دیپلماسی زورگویانه آمریکا به ثبت رساند.
دفتر نمایندگی چین در سازمان ملل پس از شکست پیش نویس قطعنامه آمریکا در شورای امنیت برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران تاکید کرد که رد قطعنامه ضد ایرانی شکست بزرگی برای آمریکا و یکجانبه گرایی این کشور است.
نمایندگی چین در سازمان ملل در پیامی توییتری نوشت: مخالفت با تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت سازمان ملل، بیانگر آن است که قلدرمآبی و باج خواهی و یکجانبه گرایی پشتیبانی ندارد. هر کسی هر تلاشی انجام دهد با این هدف که منافع خود را بر منافع دیگر اعضای جامعه بین المللی مقدم بداند، با بن بست روبرو خواهد شد و این مسیر به پایان نخواهد رسید.
خبرگزاری شینهوای چین نیز در گزارشی با انتقاد از سیاست های کاخ سفید نوشت خروج دولت ترامپ از برجام در ماه می سال ۲۰۱۸ میلادی، عملا ریشه همه تنش ها بوده است.
رسانه های چین و شرق آسیا نیز گزارش هایی در انتقاد از تحریم های یکجانبه و فشارحداکثری آمریکا بر ایران منتشر کرده و آورده اند که این اقدامات آمریکا نبرد با ملت ایران است و تحریم هرگز نتیجه دلخواه برای واشنگتن نخواهد داشت.
بسیاری از ناظران بر این باورند که هدف آمریکا از تحریم کشورهای مستقل این است که ملت های آنها را تحت فشار بگذارد درصورتی که کشورها هرگز منافع ملی و حق حاکمیت و تمامیت ارضی خود را بخاطر تحریم نقض نمی کنند و این سیاست آمریکا عین یکجانبه گرایی و شکست خورده و رنگ باخته است.
نمایندگی چین در سازمان ملل افزوده است که آمریکا به دلیل آنکه دیگر عضوی از توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ میلادی نیست حق ندارد اقدامی درچارچوب این توافق از جمله بازگرداندن حق ماشه انجام دهد و پکن با آن مخالف است.
به موجب قطعنامه ۲۲۳۱ که متعاقب برجام به تصویب شورای امنیت رسید، ممنوعیت تسلیحاتی ایران پس از ۱۳ سال در ۲۷ مهرماه امسال به پایان میرسد از این رو، آمریکاییها ابتدا قطعنامه بسیار سختگیرانهای متشکل از ۱۵ بند مقدماتی و ۳۵ بند عملیاتی ارائه دادند.
با مشخص شدن مخالفت جدی کشورها با این قطعنامه که به نوعی اعلام جنگ با ایران محسوب میشد، آمریکاییها روز سهشنبه قطعنامه خود را اصلاح کردند و به ۲ بند مقدماتی و ۲ بند عملیاتی محدود ساختند.
با این حال اکثریت قریب به اتفاق اعضای شورای امنیت با این مساله مخالف بودند چرا که این کار به معنای شلیک تیر آخر به برجام میدانند از این رو در رایگیری به قطعنامه پیشنهادی آمریکا که از ساعت ۵.۳۰ عصر پنجشنبه به مدت ۲۴ ساعت آغاز شد، روسیه و چین به صراحت با آن مخالفت کردند، اروپاییها و غیرمتعهدها هم به آن رای ممتنع دادند و به این ترتیب، آمریکا طعم تلخ شکست دیپلماتیک در برابر ایران را بار دیگر چشید.
رای گیری انجام شده با ۱۱ رای ممتنع، ۲ موافق که یکی آمریکا بود و ۲ مخالف شکست خورد.
نظر شما