۲۵ مرداد ۱۳۹۹، ۱۱:۳۵
کد خبر: 83907443
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

رسانه‌ها، بازوی اطلاع‌رسانی دستگاه قضایی برای پیگیری تخلفات هستند

یزد- ایرنا- معاون قضایی رییس کل دادگستری استان یزد و رییس حفاظت اطلاعات این اداره کل با تبیین نقش رسانه‌ها در کشف برخی تخلفات و جرائم گفت: رسانه‌ها نقش موثری در کمک به پیگیری این گونه موارد دارند و منشاء بخش قابل توجهی از پرونده‌های جرائم، اطلاع رسانی صورت گرفته از سوی رسانه‌ها بوده است.

مجید فرهمندزاده روز شنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی استان یزد، در خصوص اجرای طرح برخورد با دلالان و اخلال‌گران اقتصادی در استان تصریح کرد: در این زمینه رسانه‌ها کمک زیادی به مجموعه قضایی استان کردند و خیلی از تخلفات و جرائمی که از طریق رصد فضای مجازی دنبال شد، به نتیجه رسید.

وی با تبیین برخورد با دلالان مسکن و زمین در استان و ابراز خرسندی مردم از رویکرد دستگاه قضایی در این زمینه افزود: این موضوع با رصد رسانه‌ها و فضای مجازی و اطلاع از نارضایتی شهروندان از اقدامات برخی مشاوران املاک که با ایجاد فضای کاذب و بورس بازی به افزایش قیمت زمین و مسکن دامن زده بودند، در دستور کار قرار گرفت که تداوم این گونه موضوعات با تعامل رسانه‌ها می‌تواند فضای باثباتی را در جامعه ایجاد کند .

وی ادامه داد: تحولات قوه قضاییه پس از ریاست حجت الاسلام و المسلمین رییسی منجر به اقداماتی شده که در یک سال گذشته رضایت مندی مردم را به دنبال داشته و در این میان نباید از نقش موثر رسانه ها و از جمله ایرنا غافل بود.

وی نقش آفرینی هرچه بیشتر رسانه‌های استان در رسیدن به اهداف قضایی را موثر دانست و با تحلیل نقش نظارتی رسانه‌ها، اظهار داشت: ایرنا که رسانه رسمی کشور محسوب می شود نقش موثری در انتقال مسائل و مشکلات جامعه داشته و نقش مطالبه‌گری خود را به خوبی ایفا کرده است.

معاون قضایی رییس کل دادگستری یزد در خصوص نقش رسانه‌ها در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به عنوان یک مقوله پیچیده و چند بعدی نیز تصریح کرد: ریشه برخی از جرائم به خانواده‌ بازمی‌گردد و همین مسئله توجه به خانواده و اصول پیشگیرانه در این زمینه را افزایش داده و انتظار از  رسانه‌ها و بویژه ایرنا این است در ارتباط با مباحث پیشگیری و افزایش دانش حقوقی جامعه تلاش بیشتری داشته باشند.

فرهمندزاده، همچنین رسیدگی به پرونده‌های معوق و مسن را از اولویت‌های دستگاه قضایی در استان یزد اعلام کرد و گفت: ۱۱ هزار پرونده طی یکسال گذشته در استان مختومه شد و در این زمینه یزد رتبه بالایی را در کشور  کسب کرده است.

وی از راه اندازی سامانه نظرسنجی در قوه قضاییه خبر داد و گفت: نظرسنجی‌ها نشان داده که یزد در زمینه کسب رضایتمندی مردمی، رتبه اول کشور را در تیرماه سالجاری کسب کرده، همچنین سامانه سنا و الکترونیکی شدن فعالیت های قضایی اقداماتی بوده که باعث افزایش رضایت شهروندان شده است.

معاون قضایی دادگستری یزد اولویت دیگر دستگاه قضایی استان یزد را برخورد با جرائم خاص اعلام کرد و گفت: در این زمینه سامانه سجام با ۱۲۰۰ نفر عضو راه‌اندازی شده که چشم بینای آن عموم شهروندان هستند، همچنین کمیته صیانت قضایی برای نظارت بر کار قضات و کمیته صیانت اداری برای کارکنان اداری تشکیل شده و در زمینه رفتار کارکنان نظارت ویژه دارد.

فرهمندزاده، حرکت در مسیر تکریم ارباب رجوع را دیگر اقدامات دستگاه قضایی استان یزد ذکر کرد و از راه اندازی واحد نظارت و بازرسی در دادگستری استان خبر داد و گفت: دیدارهای عمومی با مسئولان قضایی استان نیز به صورت هفتگی برگزار می شود و در هر هفته حدود  ۱۲۰ نفر برای ملاقات با مسوولان قضایی استان و ارائه مشکلات خود ثبت نام می کنند .

معاون قضایی دادگستری یزد از بسترسازی مناسب از طریق مشاوران و وکلا برای پاسخگویی به نیازهای قضایی شهروندان خبرداد و تصریح کرد: انتظار از شهروندان این است که برای امور قضایی خود به بخش های پیش بینی شده مراجعه کنند تا در دام کارچاق کن‌ها و دلالها گرفتار نشوند.

وی همچنین سامانه تلفنی ۱۵۸۰ ستاد خبری حفاظت اطلاعات قوه قضاییه را از راه های ارتباطی شهروندان برای اطلاع رسانی و طرح مسائل مرتبط با این قوه عنوان کرد. 

در این نشست معاون قضایی دادگستری یزد از خدمات خبری ایرنا قدردانی کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha