سید عادل عربی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: مطالعات طرح جامع مدیریت پسماند ناحیه جنوب استان همدان به منظور دفن زباله های شهری و روستایی ملایر، نهاوند و تویسرکان در محل تعیین شده در ملایر از حدود سه سال پیش آغاز شد و در مرداد امسال به پایان رسید.
وی اضافه کرد: از این پس به جای دفن زباله در بیش از ۱۰۰ نقطه شهری و روستایی، تمامی زباله ها برای دفن اصولی و بهداشتی به یک محل منتقل می شود و محل های پیش بینی شده در شهرها و روستاها برچیده میشود.
معاون محیط زیست انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست همدان یادآوری کرد: با اجرایی شدن این طرح تعداد کانونهای آلوده در جنوب استان کاهش مییابد به خصوص که در روستاها محل و شیوه دفن زباله با ضوابط زیست محیطی تطبیق نداشت.
وی ادامه داد: فرایند مدیریت پسماند، جداسازی، پردازش و دفن در مناطق شهری و روستایی جنوب استان به خوبی صورت نمیگرفت و شکایتهای زیادی در این زمینه وجود داشت.
عربی اضافه کرد: با تجمیع زباله در یک مکان و بالا بودن حجم پسماندها، زمینه جذب سرمایهگذار برای پردازش، بازیافت و تبدیل زباله به کود و استحصال انرژی افزایش مییابد چرا که این طرح توجیه اقتصادی برای سرمایهگذار دارد.
وی ادامه داد: با توجه به اتمام طرح مطالعات ناحیه بندی پسماند ملایر و تایید این محل در کارگروه مدیریت پسماند، باید با همکاری فرمانداری و شهرداری ملایر و دفتر امور شهری و شوراهای استانداری نسبت به انعقاد تفاهم نامه با سرمایه گذار هر چه زودتر اقدام شود.
وی گفت: هم اینک زباله های تولید شده در منطقه شمال و مرکز استان به سایت موجود در شهر همدان منتقل شده و شهرها و روستاهای جنوب استان شامل ملایر، تویسرکان و نهاوند نیز به سایت ملایر منتقل میشود.
روزانه یک هزار و ۲۰۰ تن پسماند عادی در همدان تولید میشود.
نظر شما