«رضا اردکانیان» روز شنبه در مراسم چگونگی عبور از پیک مصرف در مرکز پایش صنعت برق افزود: تلاش می شود با اجرای برنامه های مدیریت مصرف اوج بار مصرف سال آینده در حد یک درصد باشد و با تحقق آن برگ درخشانی برای صنعت برق باشد.
وی سال آبی ۹۶- ۹۷ را یکی از خشکترین سالهای ۵۰ سال اخیر برشمرد و خاطرنشان کرد: کاهش آب در مخازن سدهای چند منظوره سبب شد کاهش ۵هزار مگاواتی در تولید برق رقم بخورد.
اردکانیان گفت: بر این اساس تلاش برای مدیریت مصرف به جد در دستور کار قرار گرفت .
وزیر نیرو سال آبی ۹۷ - ۹۸ را سالی پر باران خواند که شرایط خاص این دو سال مدیریت مطلوب صنعت آب و برق را رقم زد.
وزیر نیرو با بیان اینکه پس از تجربه موفق سال ۹۷ برنامه۰۹۸در دستورکار قرار گرفت افزود: براساس آمارها هرساله اوج بار به میزان حدود ۵ درصد می رسید که سالانه تیاز به ایجاد ظرفیت ۲ تا ۳ هزار مگاوات جدید داشت.
وی ادامه داد: ایجاد این ظرفیت تنها برای پاسخگویی به نیاز تابستان بود که روش درستی نبود.
اردکانیان گفت: بر همین اساس تلاش برای اصلاح رویههای مصرف در دستور کار بود و برنامههای مدیریت مصرف مد نظر قرار گرفت.
وزیر نیرو گفت: اصلاح رفتارهای مصرفی و اعمال شیوههای صحیح مصرف نیاز به سرمایهگذاریهای کلان در این بخش را برطرف کرده و میتوان این سرمایهها را در نیازهای بهتری انجام داد.
وی از اعمال مدیریت عرضه و تقاصا در وزارت. نیرو توامان خبر داد و گفت: براین اساس و اعمال این دو این امکان فراهم شد تا در عین اعمال نشدن خاموشی. تقاضای روز افزون هم پاسخ داده شد.
وزیر نیرو مدیریت مصرف را اعمال شیوههای صحیح مصرف دانست و افزود: براساس آمارهای جهانی تعداد قابل توجهی از کشورهای صنعتی به دلیل بیماری کرونا بین ۵ تا ۲۵ درصد کاهش تقاضای انرژی داشتهاند.
وی ادامه داد: رند کاهش تقاضای جهانی انرژی درحالی است که در کشورمان و در شرایط تحریمی و در سال جهش تولید در همین مدت و نسبت به زمان مشابه پارسال به بخش صنایع بزرگ ۱۱درصد انرژی بیشتری دادهایم .
اردکانیان ادامه داد: امسال به بخش کشاورزی ۴.۵ درصد و در مجموع به طور متوسط ۴.۳۵ درصد عرضه انرژی بیشتر شده است و این درحالی است که تعهدات صادراتی نیز بدون وقفه تداوم یافته است.
وزیر نیرو گفت: امسال در عین اعمال نشدن خاموشی و پاسخ گویی به نیاز یک میلیون مشترک جدید و افزایش تقاضا در بخش تولید سرمایهگذاری غیر ضرور صورت نگرفت و این از نتایج اعمال مدیریت مصرف است.
وی افزود: اینکه بتوان از سرمایهگذاری سالانه هزارران میلیارد تومان منابع مردم برای ایجاد ظرفیت جدید جلوگیری کرد از دستاوردهای مهمی است که در اثر کاهش اوج بار محقق شده است.
وزیر نیرو در ادامه به فرسودگی خطوط انتقال و توزیع اشاره کرد و گفت: حدود ۹۰۰ هزار کیلومتر طول شبکههای انتقال و توزیع کشور است و ۵۰۰ هزار پست برق احداث شده در کشور وجود دارد که نیاز به تعمیر و نگهداری دارند.
وی ادامه داد: حدود۹۰ نیروگاه بزرگ در کشور فعال هستند که به زمان تعمیرات نزدیک میشوند. اینکه جلوی سرمایههای غیر ضروری گرفته و اصلاح این فرسودگی ها اختصاص یابد یکی از مهمترین شاخصه های مدیریت شبکه است که امسال با روش مدیریت مصرف ممکن شد.
وزیر نیرو به اجرای ۵۱ پروژه ساخت و سازی در قالب پویش هرهفته الف- ب - ایران اشاره کرد که چهار پروژه آن ساز و کاری است و با سرمایه گذاری ۱۴ هزار میلیارد تومان محقق شده است.
وی افزود: ۱۹۵ پروژه دیگر با سرمایهگذاری ۳۴ هزار میلیارد تومان تاپایان سال بهرهبرداری خواهد شد.
نظر شما