«رضا اردکانیان» روز شنبه در حاشیه جشن موفقیت عبور از اوج بار تابستان امسال در محل مرکز پایش صنعت برق در پاسخ به خبرنگار اقتصادی ایرنا در باره تدوین قانون جدید آب افزود: حدود ۴۰ سال از قانون فعلی با عنوان قانون توزیع عادلانه آب می گذرد و این قانون به زمانی تعلق داشت که هم شرایط اقلیمی و هم نیازهای کشور همانطور که از اسم قانون بر می آید دغدغه توزیع عادلانه آب بوده است.
وی توزیع عادلانه آب را در شرایط فعلی مسئله مهمی عنوان کرد و گفت: مسئله مهمتر از آب، حفاظت از منابع آب، کیفیت آب و تعادل بخشی به کاهش منابع زیرزمینی است به نحوی که قانون جدید بتواند نه تنها پاسخ گوی نیازهای یک جامعه بیش از ۸۰ میلیون جمعیت امروز باشد بلکه نیاز های پیش رو و شرایط سال ها و دهه های بعد را هم پاسخگویی کند.
وزیر نیرو افزود: به دلیل آنکه روز به روز ماهیت بین بخشی بودن آب برای همه مشخص می شود و تعداد ذینفعان این عرصه بیشتر خود را نشان می دهند ما هم این حرکت را با یک همکاری نزدیک ابتدا در سازمان دولت شروع کردیم و بعد در فرایند تدوین لایحه قانونی به طور قطع همه تشکل ها و ذینفعان مشارکت داده خواهند شد.
اردکانیان ادامه داد: نخستین جلسه هم اندیشی در باره تدوین لایحه جدید قانون جامع بهره برداری پایدار از منابع آب هفته گذشته با حضور دستگاه های اجرایی در سطح دولت، مجلس شورای اسلامی، مرکز پژو هشهای مجلس، فرهنگستان علوم و سازمان های نظارتی و دانشگاهی کشور تشکیل شد.
وی گفت: هرگاه کارگروهها شکل گرفتند به موقع اطلاع رسانی می شود و از نقطه نظرات همه دست اندرکاران حوزه آب استفاده خواهیم کرد تا به عنوان یک میراث از این دولت ریل گذاری مناسب برای مدیریت منابع آب در سال های پیش رو باشد.
اردکانیان افزود: برنامه ما تدوین هرچه زودتر این لایحه قانونی و ارسال آن به مجلس شورای اسلامی است.
وزیر نیرو در ادامه اصلی ترین راه نجات و توسعه پایدار را در بخشهای مختلف و نه فقط آب و برق اصلاح مصرف دانست و گفت: باید رویههایمان نیز رویه های صحیح باشند الان بسیاری از کشورهای هستند که اقلیمی خشک مانند ایران ندارند و پربارش هستند اما دقت می کنند آب فراوانی که خداوند در اختیار آنها گذارده را صحیح مصرف کنند.
وی ادامه داد: وضعیت منابع آب نسبت به سال های خشکی که پشت سر نهاده ایم و در حافظه نزدیکمان هست شرایط نسبتا مناسبی است.
اردکانیان گفت: الان درصد قابل ملاحظه ای از منابع طبیعی آبپر است و برنامه ریزی مان به این گونه است که در بخش شرب و بهداشت به خصوص در شرایط کرونایی با مشکل جدی مواحه نشویم نیازهای بخش کشاورزی را بتوانیم پاسخ دهیم در سال جهش تولید موضوع امنیت عذایی و خاطر جمعی از تولید کالاهای اساسی در کشور با درصد بالاتری فراهم باشد بخش صنعت را پاسخ دهیم.
وزیر نیرو گفت: خدمات مربوط به جمعآوری و تصفیه فاضلاب را باید به گونه ای که اعلام کرده ایم انجام دهیم.
وی ادامه داد: الان مدت قابل توجهای است که هر ماه یکبار یک تصیفه خانه فاضلاب را در سطح کشور به بهره برداری می رسانیم و حدود ۵۰ روز یک سد مخزنی از محل اعتبارات ملی را افتتاح می کنیم.
اردکانیان گفت: دهها هزار شبکه های اصلی آبیاری و زهکشی را ما و شبکه های فرعی آن را وزارت جهاد کشاورزی به مدار بهره برداری میآورد و همین طور طرح های آبرسانی روستایی امسال بنا داریم در سایه یک پارچه سازی شرکت های آب و فاصلاب شهری و روستایی و تجمیع امکانات که هم مالی و هم انسانی است سرعت بیشتری به آبرسانی روستایی بدهیم.
وی افزود: همانطور که وعده کردیم که در پایان این دولت علاوه بر حدود یک میلیون نفری که قبل از این دولت از هموطنان روستایی به شبکه پایدار متصل شدند در پایان این دولت به حدود ۱۰ میلیون نفر از این نعمت برخودار شوند که در حال حاضر این عدد ۸.۴ دهم است که تا تابستان ۱۴۰۰ به آن عدد وعده داده شده برسیم برای بخش آب مثل بخش برق لحظه ای برای اوج نیاز نیست.
وزیر نیرو به توصیه اخیر مقام معظم رهبری به دستاندرکاران صنعت برق کشور درباره توجه به شبکههای انتقال و توزیع برق گفت: منبع ما، داخلی و از محل قبوض پرداختی توسط مردم است بنابراین وظیفه داریم آنها را در بهترین جا مصرف کرده و در شرایط فعلی مدیریت اوج بار و سرمایهگذاری در بخش شبکه نیازمند هزینه است.
اردکانیان ادامه داد: شهرهای زیادی در کشور وجود دارند که نیازمند کابلهای خودنگهدار هستند تا با استقرار این کابلها بتوان از خاموشیهای ناشی از اتفاقها کاست.
وی افزود: علاوه بر زیبایی بیشتر محیط شهری، با محیط زیست هم از حیث قطع نکردن درختان سازگاری بیشتری داشته باشیم، همچنین در مجموع پاسخ مثبتی به توصیه اخیر مقام معظم رهبری داده باشیم که فرمودند حواستان به شبکههای توزیع و انتقال باشد، که اینها نیازمند سرمایهگذاری است.
اردکانیان گفت: ما به کمک مردم بویژه مصرفکنندگان عمده و بخشهای تولیدی کشور و ۲۹۵ هزار موافقتنامهای که از آغاز امسال تا قبل از شروع فصل گرم با بخشهای مختلف صنعت و کشاورزی به امضا رساندند توانستهایم مصرف این بخشها در زمان اوج بار تابستان را از ساعتی به ساعت دیگر منتقل کرده و پیک اوج بار را کاهش دهیم.
وزیر نیرو ادامه داد: این موجب شده که مصارف وقت شب که بیشتر خانگی است و شکل عادی خود را دارد به عنوان اوج بار خود را نشان دهد، به این معنا که ما کاهش در مصارف شب نداشتیم و کاهش اصلی را در روز داشتیم که امسال اوج بار ما در روز ۳۱ تیر در هنگام شب به ثبت رسید.
وی افزود: مردم پاسخ مثبتتری به درخواستهایی دادند که از آنها خواسته شده بود در ظهر تابستان دمای کولر گازی منازلشان را به جای ۱۸ یا ۱۷ روی ۲۴ بیاورند و دور آن را کند کنند و در بخش خانگی و نیز تولیدی پیکسایی کنیم.
اردکانیان درباره حذف قبوض کاغذی در حوزه آب هم گفت: در خصوص قبض آب هم همکاران شروع کردهاند و طبق گزارش وصولی در آستانه اجرای این طرح هستند. امیدواریم از قِبل حتی شرایط کرونایی هم که عدم مراجعه حضوری مردم را ضروریتر میکند بتوانیم یک نوع رفتار هوشمند در بخش ارباب رجوع صنعت آب را هم توسعه دهیم.
وزیر نیرو در پایان یادآورشد: امید است که با کاهش دما و استمرار نیافتن ان به خصوص در نقاطی که تحت تنش آبی هست مردم با مشکلات کمتری مواجه شوند.
نظر شما