ثواب عزاداری محرم را در عمل به مصالح خواهیم بُرد

تهران-  ایرنا- نماینده مجلس شورای اسلامی از نماز سیدالشهدا (ع) در روز عاشورا به عنوان الگویی برای عزاداری ماه محرم امسال در شرایط کرونایی یاد کرد و گفت: امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا ملزم به رعایت دستورالعمل‌های ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم و وقتی که بر اساس مصالح عمل کنیم در واقع ثواب عزاداری را خواهیم بُرد.  

غلامرضا منتظری با اشاره به ضرورت تغییر شکل عزاداری در محرم امسال به خبرنگار معارف ایرنا، گفت: در آموزه‌های دینی آمده است که نیت انسان مومن از عمل او بهتر است و لذا ما پرورش یافته همین معارف هستیم و اگر نیت ما زنده نگه داشتن عزای حسینی در ایام محرم باشد، نباید نگران شکل و مقدار آن از نظر کیفی و کمی باشیم.

نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی، افزود: امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا ملزم به رعایت دستورالعمل های ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم و وقتی که بر اساس مصالح عمل می کنیم در واقع ثواب عزاداری را برده ایم. درست است که جوانان علاقه مند به شور و هیجان در عزاداری همچون سال های گذشته هستند ولی شرایط امسال اقتضا می کند که دستورالعمل ها را رعایت کنیم.

وی با استناد به سیره سیدالشهدا (ع) در روز عاشورا برای برپایی نماز گفت: امام حسین (ع) در روز عاشورا نماز را ترک نکردند ولی شرایط عاشورا اقتضا می کرد که نماز را کوتاه تر کنند و از مستحبات بگذرند تا بتوانند به ماموریت مهمتر یعنی حفظ حریم دین دست پیدا کنند. یعنی سیدالشهدا (ع) به همه مسائل توجه داشتند.

نایب رئیس دوم کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنابر این ما نیز به نماز و حفظ حریم دین نیاز داریم و از طرف دیگر نیازمند سلامت سپاهیان امام حسین(ع) هستیم و نماز امام حسین(ع) در روز عاشورا پاسخ بسیاری از مسائل ما را می دهد که باید فرزند زمان خود باشیم و از کمترین زمان بیشترین استفاده را را به منظور عزاداری سیدالشهدا داشته باشیم.

وی تاکید کرد: سنت حسنه عزاداری در ماه های محرم و صفر از گنجینه ها و ذخیره های معارف دینی است که خدا به ما هدیه داده و باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم و به همین دلیل امام خمینی (ره) فرمود هر چه داریم از محرم و صفر است و تاکید داشتند که این دو ماه را زنده نگه داریم.

منتظری اضافه کرد: البته مساله مهم در این زمینه کم و کیف زنده نگه داشتن عزای حسینی به تناسب شرایطی است که در آن به سر می بریم. یعنی باور ما باید این باشد که به شیوه ای این عزاداری را مدیریت کنیم که با توجه به شرایط حاکم بر جهان و ایران، هم این امر احیا شود و باقی بماند و هم این که آسیبی در پی نداشته باشد.

وی افزود: در این شرایط باید روشی را برای عزاداری ماه محرم طراحی کنیم که هم به وظیفه خود عمل کنیم و هم شعائر دینی را ارج بگذاریم تا سلامت ما را در پی داشته باشد. لذا نکاتی که ستاد ملی مقابله با کرونا به عنوان بسته پیشنهادی برای دسته جات و مساجد پیش بینی کرده، می تواند محور و مبنای خوبی باشد.

این نماینده مجلس به برخی شرایط اعلام شده از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا همچون برگزاری مراسم عزاداری در فضای باز اشاره کرد و گفت: امسال هیات ها تلاش کنند تا عزای حسینی به صورت مختصر و مفید برگزار شود و هزینه پذیرایی ها نیز در قالب طرح احسان و مواسات در میان نیازمندان توزیع شود و  اگر اصراری بر تغذیه وجود دارد، در بسته بندی های بهداشتی به منازل برده شود.

وی با تاکید بر رعایت فاصله گذاری در مراسم عزاداری حسینی افزود: سخنرانان و مداحان نیز برنامه های خود را نسبت به سال های گذشته کوتاه تر کنند و مردم نیز امسال توجه بیشتری به فضای مجازی در کنار صدا و سیما داشته باشند. یعنی می توان عزای حسینی را به منازل برد و بر همین اساس امسال مسئولیت صدا و سیما بیش از گذشته شده است.

منتظری اضافه کرد: بنابراین مکان و زمان را برای برپایی عزای حسینی اینگونه می توان مدیریت کرد. البته در برخی استانها نیز برنامه های خوبی اجرا می شود. مثلا از هم اکنون با چهره های محبوب مردم در حوزه های مداحی و سخنرانی ضبط می کنند و تا در ایام محرم مردم بتوانند با رعایت اصول بهداشتی در منازل خود یا محل کار از این معارف دینی به شکل مجازی استفاده کنند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد: به همین دلیل باید تعصب را کنار بگذاریم و نگوییم که امسال نیز باید زنجیرزنی و دسته روی مثل گذشته باشد. و قتی رهبر معظم انقلاب به عنوان الگو در شرایط فعلی می فرماید هر چه ستاد کرونا تعیین کند من هم پیروی می کنم، باید از افراط و تفریط پرهیز کرد و عقل حکم می کند با تدبیر به تمام جوانب کار توجه کنیم و به آن چیزی عمل کنیم امروز جامعه به آن نیاز دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha