وزیر دفاع: دستاوردهای جدید دفاعی با حضور رییس جمهوری رونمایی می‌شود

تهران- ایرنا- وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از رونمایی و معرفی چندین دستاورد جدید صنعت دفاعی در روز صنعت دفاعی (۳۱ مرداد) خبر داد و گفت: دستاوردهایی هم در حوزه موشکی، هوایی، پهپادی و دریایی داریم که تا پایان سال با حضور رییس جمهوری رونمایی خواهد شد.

به گزارش ایرنا، امیر سرتیپ «امیر حاتمی» صبح روز یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت ۳۱ مرداد روز صنعت دفاعی برگزار شد با تبریک سال روز صنعت دفاعی اظهار داشت: صنعت دفاعی درحقیقت پشتوانه و عمق راهبردی کشور و عرصه علم و فناوری پشتوانه برای صنعت دفاعی کشور است.

وی افزود: هرچه ما در صنعت دفاعی داریم مدیون هدایت‌ها و رهنمودهای مقام معظم رهبری است و پیشرفت‌های منظم امروز نتیجه این رهنمودها است.

امیر حاتمی با بیان اینکه با تحولات عمیق، سریع در نظام بین‌الملل و منطقه مواجه هستیم، گفت: این تحولات به حدی است که ما را با محیط کاملا سیال مواجه میکند که نامگذاری‌های مختلفی از این تحولات شده است یکی از با ‌مسمی‌ترین نام‌ها نامی است که رهبری با عنوان «دوره گذر» از آن یاد کردند که به همین ترتیب است اگر کسی از تحولات جا بماند ممکن است به طور طولانی روی کشور و نظام او آثار ماندگار داشته باشد.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان این که رسانه‌ها در این شرایط سیال نقش ویژه‌ای را ایفا می‌کنند، افزود: نقشی که از یک طرف و رسانه‌های دشمن این کار را می‌کند و تلاش می‌کنند روی افکار عمومی تاثیر بگذارند؛ این تاثیر در حدی است که گاهی دشمن را به جای دوست می‌نشانند و گاهی ضرر را به‌جای نفع می نشانند.

وی افزود: رسانه‌های دشمن و تلاش می‌کنند روی افکار و اندیشه‌های تصمیم‌گیران و نخبگان اثر بگذارد و به آن آسیب بزنند، اما در مقابل رسانه‌های خودی به عنوان خط مقدم وجود دارند که تلاش می‌کنند برای مردم روشن کنند که واقعیت‌ها چیست؛ که موضوع جدی است.

 امیر حاتمی با اشاره به اتفاقاتی در منطقه تصریح کرد:آن روز که در سوریه و بعد عراق اتفاقاتی رخ داد، این رسانه‌ها و پشتوانه رسانه‌ای استکبار به گونه ای وانمود کردند که تروریست‌هایی که به منطقه آمده‌اند و تروریست‌های خشنی که از اقصی نقاط عالم جمع کرده بودند گویی برای نجات بشریت ومردم، منطقه آمدند اما به مرور مشخص شد چه برنامه خصمانه‌ای را برای منطقه ما طرح‌ریزی کرده بودند؛ در این روشنگری رسانه‌های آزاد و مستقل و رسانه های جمهوری اسلامی ایران نقش مهمی ایفا کردند البته نقش مهم تر را رزمندگان و شهدای عزیز ما ایفا کردند. شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی مهندس قهرمان بزرگ نیروهای مردمی بودند که اقدام نهایی را انجام دادند.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح یادآورشد: در همین حادثه که در لبنان، توقع منصفانه و مومنان این است که مشکلات این مردم را منعکس ‌و کمک‌ها را جذب کنند همانطور که جمهوری اسلامی ایران تلاش کرد به همین ترتیب عمل کند. بنده با وزیر دفاع لبنان تماس گرفتم و گفتم که آماده‌ایم کمک‌های انسانی را ارسال کنیم و ارسال کردیم و باز تلاش می‌کنیم.

 امیر حاتمی یادآورشد: امروز برخی تلاش می‌کنند از این حادثه که برای مردم لبنان پیش آمده سوء استفاده بکنند که در صف آنها شکاف ایجاد کنند اما خوشبختانه ملت‌ها امروز هوشیار هستند و این توطئه‌ها را خنثی می کنند.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: نکته دوم این است که در همه فضای سیالیت، رسانه های متعهد جمهوری اسلامی و همین طور نیروهای مسلح عزیز جمهوری اسلامی نقش خود را خوب ایفا کردند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که ما توانستیم با کمترین هزینه ایجاد بکنیم، گفت: همه تلاش دشمن این است که ما نتوانیم از منابع مان استفاده کنیم و با این تحریم‌ها تلاش می‌کنند محدودیت‌هایی را برای ما ایجاد می‌کنند اما در همین فضا توانستیم از یک طرف قدرت لازم را برای امنیت ایجاد کنیم و از طرف دیگر به دنیا بگوییم که این قدرت برای حفظ استقلال آزادی و امنیت مردم ایران هست و علیه هیچ کسی نیست.

امیر حاتمی گفت: ما هیچ چشم طمع به سرزمین و منافع کشور دیگری نداریم درعین حال رویکرد ما بازدارندگی فعال است یعنی با چشمان تیزبین رصد می‌کنیم. هر جا توطئه‌ای علیه ملت ما و ملت‌های منطقه امنیت ما به هم پیوسته است ببینیم حتما برخورد می‌کنیم همانگونه که با تروریست ها برخورد کردیم.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بیان کرد: در حادثه لبنان نیز توقع این است که مشکلات مردم را منعکس کنند همان کاری که ایران کرد، اما می بینیم که دشمنان به دنبال سوء استفاده از این حوادث هستند، اما رسانه ها این توطئه‌های استکبار را نقش بر آب می کنند.

شرکت‌های دانش بنیان شریک ما هستند

امیر حاتمی در پاسخ به سوالی درباره نقش شرکت‌های دانش بنیان در صنعت دفاعی اظهار داشت: دانشگاه ها، شرکت‌های خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان شریک ما هستند، اما ممکن است ما هنوز نتوانسته باشیم این شراکت را به خوبی پیاده‌سازی بکنیم.

وزیر دفاع افزود: آنچه که خواست قلبی ما این است که بتوانیم شراکت با بخش خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان را معنی کنیم؛ تا آنها خود را برای کارها سهیم بدانند و در افتخار این فعالیت ها سهیم بدانند؛ تلاش می کنیم این اتفاق بیفتد.

امیر حاتمی بیان کرد: در سال‌های اخیر پیشرفت‌های خوبی داشتیم در این دستاوردهایی هم که معرفی خواهد شد چه دستاوردهایی هوایی، موشکی و چه دستاوردهای دریایی که معرفی شود هر کدام از این ها سهم قابل توجهی از آن به شرکت‌های دانش بنیان و خصوصی دانشگاه ها مربوط است که انشاالله همکاران ما توضیحات بیشتر را ارائه خواهند کرد.  

معرفی دستاوردهای جدید دفاعی با حضور رییس جمهوری

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح درباره دستاوردهای جدید وزارت دفاع گفت: دستاوردهای صنعت دفاعی فراوان است. ما در ۳۱ مرداد طبق معمول برنامه داریم و بخشی از آنها را خدمت مردم عزیز معرفی می‌کنیم؛ امسال هم از رییس جمهوری دعوت کردیم و به مناسبت این روز دستاوردهایی را رونمایی خواهیم کرد.

امیر حاتمی گفت: دستاوردهایی را در حوزه موشکی هوایی، پهپادی و دریایی تا پایان سال رونمایی خواهیم کرد و این‌ها را پلان آماده به دفتر رئیس‌جمهوری اعلام کردیم تا موارد را انتخاب کنند و روز ۳۱ مرداد معرفی خواهد شد و کام مردم عزیز ایران شیرین خواهد شد.

وی تصریح کرد: معمول برنامه این است که یک یا دو دستاورد با ارزش از نظر فناوری و دفاعی یا هر دو را معرفی کنیم که ان‌شالله امسال هم به همین ترتیب خواهد بود.

وزیر دفاع در پاسخ به سوالی درباره این که تحریم‌های تسلیحاتی ایران به پایان می‌رسد وزارت دفاع چه برنامه‌ای برای خرید و یا فروش تسلیحاتی نظامی دارد، گفت: ما در این دوره بعد از قطعنامه ۲۲۳۱ و توافق برجام تحریم نبودند البته تحریم‌ها خیلی ظالمانه بودند ما با محدودیت‌هایی هم که ایجاد شده بود موافق نبودیم و این را هم ناحق می دانستیم اما اسم آن تحریم نبود.

امیر حاتمی افزود: ما در این ۵ سال با محدودیت‌هایی مواجه بودیم اگر می‌خواستیم خرید یا فروش انجام دهیم باید از شورای امنیت اجازه می‌گرفتیم و با یک محدودیت دریافت اجازه مواجه بودیم. اما چون می‌دانستیم این ابزارهای بین الملل مورد استفاده قدرت‌ها بخصوص آمریکایی‌ها قرار می گیرد هیچ زمانی به شورای امنیت مراجعه نکردیم. آنها هم به دروغ می‌گفتند که می‌خواهند تحریم‌ها را تمدید کنند چرا که اصلا تحریمی نبود که بخواهند تمدید کنند. البته یک شکست مفتضحانه ای خوردند.

وی در ادامه گفت: خبرنگاری در مجلس از من سوال کرد که تحریم‌های تسلیحاتی چه می شود گفتم با این وضعیتی که در دنیا حاکم است و همه از این همه یکه تازی و یکجانبه گرایی آمریکایی‌ها متنفرند بعید می‌دانم دنیا زیر بار چنین چیزی برود که خوشبختانه شاهد بودیم که تنها یک رای داشت که آن هم با التماس و چندین ماه رایزنی توانست جلب کند.

وزیر دفاع یادآور شد: هیچ کشوری از تحریم خوشش نمی‌آید و از آن  استقبال نمی‌کند چرا که تحریم محدودیت‌هایی را ایجاد می کند و هزینهها را افزایش می دهد اما محدودیت برای ما مانع نبوده همه این چیزهایی که اتفاق افتاده در شرایطی پیش آمده که ما با اوج تحریم‌ها مواجه بودیم. بنابراین تحریم ها تاثیر قابل توجهی در صنعت دفاعی نداشته است چرا که رویکرد ما رویکرد درستی بوده است.

وی تاکید کرد: ما تلاش کردیم تهدید را به فرصت تبدیل کنیم و باز هم همین کار را انجام می دهیم. اگر فرصتی هم فراهم شود از ظرفیت‌های دنیا هم برای تامین نیازمندی‌های تسلیحاتی و فناورانه و هم برای فروش فناوری و خدمات و کالاهایی که مورد نیاز کشورهای دوست است، استفاده خواهیم کرد.

 ارتقای تانک با بهره گیری از فناوری تی ۹۰ و کرار

امیرحاتمی در پاسخ به سوال دیگری درباره افتتاح خط تولید و ارتقا تانک در لرستان  گفت: یکی از توانمندی‌هایی که علم و فناوری برای ما ایجاد می کند این است که بتوانیم از داشته‌ها و سرمایه‌های موجود به خوبی استفاده کنیم. سرمایه قابل توجهی در نیروهای مسلح وجود دارد که متعلق به ملت است.

وی افزود: کاری را در خصوص ساخت تانک انجام دادیم این بود که تکنولوژی و فناوری تانک‌های مدل تی ۹۰ روسی و کرار را روی تانک‌های موجود پیاده سازی کردیم.

وزیر دفاع ادامه داد: تانک‌های ما تی ۷۲ هستند ما از مدل‌های مختلف که از فناوری‌هایی که برای ساخت تانک کرار بدست آورده بودیم یک مجموعه و بسته ای به نیروهای زمینی ارتش و سپاه معرفی کردیم که با این بسته فناوری می توانیم تانک‌های موجود را در حد تانک کرار یا شبیه تی ۹۰ روسی ارتقا دهیم که  این موضوع مورد توجه آنها قرار گرفت و این کار را امسال شروع کردیم.

امیر حاتمی گفت: اولین‌ تانک‌ها را در لرستان آزمایش کردیم که رضایت بخش بود که این کار ادامه پیدا می‌کند و تانک‌های موجود ما ارتقا پیدا می کنند و در یک دوره طولانی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

وی درباره برگزاری رزمایش مرکب با روسیه و چین و اینکه آیا اینگونه رزمایش‌ها را در آینده نزدیک با سایر کشورها خواهید داشت و اینکه رزمایش سال گذشته با روسیه و چین امسال هم تکرار خواهد شد؟ گفت: برگزاری رزمایش کار مرسوم نیروهای مسلح است. سال گذشته با روسیه و چین رزمایش داشتیم.

 وزیر دفاع خاطر نشان کرد: این تعاملات بین ما وجود دارد اما با توجه به شیوع کرونا برگزاری رزمایش‌ها تابع شرایط و پروتکل‌های مختلف بهداشتی است اما بعد از کرونا قطعا همکاری‌ها ادامه خواهد داشت.

امیر حاتمی درباره اقدامات وزارت دفاع برای مقابله با ویروس کرونا گفت: وزارت دفاع بعد از شیوع کرونا به سرعت به تولید مواد ضدعفونی کننده و ماسک و تجهیزات پزشکی پرداخت، این در حالی بود که ما باید در این شرایط ماموریت‌های خود را باید انجام می‌دادیم.

وی همچنین افزود: در مورد تولید واکسن هم دانشمندان دفاعی با توجه به ظرفیت‌ها و علم و دانشی که وجود دارد به دوستان وزارت بهداشت کمک می کنند و پیشرفت‌های خوبی حاصل شده است. دکتر نمکی اشاره کردند که ما مراحلی از ساخت واکسن و تست حیوانی را انجام دادیم و یک نمونه تست انسانی هم انجام شده است که این تستها موفقیت آمیز بوده است اما به نظر سازمان غذا و دارو سازمان بهداشت و درمان مراحل بعدی باید طی شود.

ماهواره‌برهای جدید در راه هستند

وی در خصوص فعالیت فضایی و ساخت ماهواره بر در وزارت دفاع، گفت: برنامه فضایی جمهوری اسلامی ایران یک برنامه دائمی است و چند مرحله پشت سر گذاشته و چند مرحله هم پیش رو دارد. نیازهای کشور محموله‌های سنگین‌تر بالای ۱۰۰ کیلوگرم است و در مرحله بعدی مدارهای بالاتری و محموله‌های سنگین‌تر است که برای آن ماهواره‌برهای سیمرغ و ذوالجناح را داریم.

امیرحاتمی ادامه داد: ماهواره‌بر سیمرغ هنوز در مرحله تحقیقاتی قرار دارد، در پرتاب بعدی اگر مشکل جدیدی ایجاد نشود فکر می‌کنم به موفقیت برسیم. ماهواره‌بر ذوالجناح از نظر شکل و اندازه شبیه ماهواره‌بر سیمرغ است اما سوخت آن جامد است که می‌تواند از پرتابگر سیار پرتاب شود، فکر می‌کنم امسال از هر دوی این ماهواره‌برها پرتاب داشته باشیم؛ البته پرتاب تحقیقاتی است.

وی خاطرنشان کرد: ماهواره‌بر قاصد نیروی هوافضای سپاه هم برای محموله‌های کوچکتر که شبیه سفیر البته متفاوت‌تر از سفیر است مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

وزیر دفاع گفت: برای وزن‌های ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلوگرم ماهواره‌بر «سریر» را داریم و البته برای مدارهای بالاتر یعنی مدار ۳۶ هزار کیلومتر هم ماهواره‌بر سروش-۱ و سروش-۲ و همچنین بلوک‌های انتقال مداری را خواهیم داشت.

وی درباره توافق امارات و رژیم صهیونیستی برای عادی سازی روابط گفت: رژیم صهیونیستی یک رژیم غاصب و جنایت کار و کودک کش و شر به تمام معنا است. کاری که اتفاق می افتد یک خیانت در حق ملت فلسطین و امنیت منطقه است. اگر بخواهند پای رژیم صهیونیستی را به این منطقه باز کنند حتما شر و ناامنی ایجاد خواهد کرد که مسوولیت آن به عهده کسانی است که این کار را انجام می دهند باید بدانند دامن آنها را هم خواهد گرفت.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ادامه داد: همه این خباثت‌ها وجنایت‌هایی که انجام دادند در آن موفق نشدند و همواره از ایده‌هایی که داشتند عقب نشستند در حدی که امروز به فکر این هستند دور خود دیوار بکشند تا امنیت خود را حفظ کنند بنابراین آنها در این زمینه هم موفقیتی نخواهند داشت.

حاتمی گفت: مردم لبنان دوست ما هستند و در دوره مقاومت به آنها کمک کردیم و ما به همه کسانی که با ظلم و جنایت رژیم صهیونیستی مقابله می کنند کمک می کنیم. در مرحله ای با توجه به شرایط بسیار خوبی که در تولید سلاح و تجهیزات داشتیم، اعلام آمادگی کردیم که نیازهای تسلیحاتی لبنان را تامین کنیم. اما انتخاب با دوستان ما است که اگر منافعشان ایجاب کند که انتخاب کنند الان هم این شرایط کاملا برقرار است. البته نه فقط دوستان لبنانی بلکه هر کشور همسایه، دوست و مسلمان، کشورهایی که مقید به مقررات بین المللی و ارزش‌های انسانی و اخلاقی هستند حتما به آنها کمک می‌کنیم.

وزیر دفاع درخصوص خروج آمریکایی‌ها از منطقه هم گفت: خروج آنها به حق انتقام واقعی خون سردار سپهد شهید سلیمانی است  که به درستی گفته شده است. گام‌های موثری در منطقه برداشته شده است که این خواست همه ملت‌های آزاده منطقه است.

امیرحاتمی گفت: البته این شرایطی که در عرصه بین الملل مشاهده می کنید یعنی همین اتفاقی که در شورای امنیت افتاد و شکست مفتضحانه که فقط یک کشور کوچک به خواسته آمریکا رای داد در واقع صدای شکستن استخوان‌های ابرقدرتی آمریکا بود که شنیده شد.

وی تاکید کرد: لازمه ماندن آنها در منطقه همین ابهت دروغین بود که ایجاد کرده بودند که این نشان می‌دهد که آنها باید از منطقه به خواست ملت‌ها خارج شوند و ما بسیار امیدواریم که این اتفاق خواهد افتاد.

 وزیر دفاع در پاسخ به سوال دیگری درباره تجهیزات مرزبانان گفت: یکی از برنامه‌هایی که در چند سال گذشته به طور مرتب برگزار کردیم با همکاری با برادران نیروهای انتظامی بوده است. ابتدای سال یک برنامه مشترک را تنظیم می کنیم و در طول سال یک رونمایی هم داریم که در واقع  تحویل محصول است.

امیر حاتمی گفت: به لحاظ حجم  در سال ۹۷ نسبت به ۹۶ یک رشد دو برابری در تامین اقلام نیروی انتظامی داریم که البته در سال ۹۸ هم رشد قابل توجهی داشتیم. برای سال ۹۹ هم برنامه مفصلی دیده شده که از جمله یک خط اعتباری ۴۵۰ میلیارد تومانی در اختیار نیروهای انتظامی قرار دادند که بتوانند خریدهای خود را انجام دهند. چرا که نیروی انتظامی در زمینه های مختلف به خصوص بخش هوایی نیازهای زیادی دارند که به نیروهای مرزبانی داده می شود.

وی گفت: ما اقلام و تجهیزات بسیارخوبی را چه در تجهیزات انفرادی، مراقبت مرزی و چه در تجهیزات سنگین‌تری که در سازمان رزم نیروهای مرزبانی و دریابانی مورد نیاز است، به آنها تحویل می دهیم اما جایگزینی تجهیزات تابعی از منابع است که باید به مرور و در سالیان اتفاق بیفتد.

وزیر دفاع خاطرنشان کرد: ضمن این که تجهیزات موجود استفاده می شود، تجهیزات پیشرفته ای هم وارد نیروهای مرزبانی و دریابانی و همه نیروهای مسلح می شود که اغلب این تجهیزات غالبا ساخت داخل هستند.

وی در پاسخ در سوال دیگری درباره  اقدامات این وزارتخانه برای حمایت از خودرسازان و این که آیا در سال‌های آینده به خودروسازی ورود خواهد کرد، گفت: خودروسازی یک صنعت راهبردی است. ما براساس تکلیفی که رییس جمهوری  در هیات دولت ابلاغ کردند و خواستند که کمک کنیم به دوستان خودروساز اعلام کردیم که با شرایطی حاضر به همکاری و کمک هستیم. و براساس اصل ۴۴ قانون و سیاست های ابلاغی رهبری نباید این تناقضی با خصوصی سازی و منافع مردم پیدا کند بنابراین اعلام کردیم در جاهایی که خارجی ها رفتند و نیاز فناورانه دارید که ما بتوانیم کمک کنیم اگر درخواست کنید کمک می کنیم که آنها هم در واقع درخواست کردند.  

وی ادامه داد: بر این اساس حدود ۴۰ قطعه‌ای که خوروسازان نیاز داشتند را تأمین کردیم و یک قرارداد چهار هزار میلیارد تومانی با شرکت های خودروساز منعقد شده است که این کار ادامه دارد.

امیر حاتمی در خصوص تولید خودرو هم گفت: در این زمینه این کار باید به دست خودروسازان انجام شود مگر این که دوباره درخواستی باشد که کار مشترکی در زمینه تولید خوردو انجام دهیم اما ما برنامه ای نداریم که خودرو تولید کنیم ما فقط به هر بخشی که کمک بخواهد کمک می کنیم در واقع به آن‌ها در تأمین فناوری کمک می‌کنیم.

وی درباره افتتاح فروشگاه اتکا در ونزوئلا گفت: ونزوئلا  کشور ضد استعمار و کشوری انقلابی است که مورد دشمنی جدی آمریکایی ها قرار گرفت و در عین حال کشوری غنی و توانمند هم به لحاظ نفت و هم به لحاظ معاون و کشاورزی است. ما هر دو کشور ایران و ونزوئلا تحریم هستیم و به نوعی در باشگاه تحریمی ها قرار داریم و همکاری ما خیلی طبیعی ات چرا که از قدیم دوستی داشتیم و الان هم که هردو تحریم هستیم. الان که هم که تحت فشار هستیم این همکاری را تقویت می کنیم. همکاری کشورهای دوست و ممستقل با یکدیگر براساس یک احترام متقابل و منافع متقابل و برد برد است.  

وزیر دفاع ادامه داد: بخش خصوصی ونزوئلا اعلام نیاز کرده بود که داشتن یک فروشگاه برای فروش محصولات ایرانی بود که ما هم در سال جهش تولید باید مازاد محصولاتمان را صادر می کردیم بنابراین کشورهای دوست و ضد امپریالیسم در اولویت این کار هستند بنابراین این کار توسط یک نهاد عمومی به نام اتکا انجام شد قبلا هم این کار در جاهای دیگر انجام شده بود حتما این نوع همکاری های برای منافع دو کشور گسترش پیدا خواهد کرد.

حاتمی در پاسخ به سوال دیگری درباره این که بعضی از محصولاتی که رونمایی می شود در اختیار یگان‌های نیروهای مسلح قرار نمی گیرد گفت: محصولات در سه مرحله راجع به آنها کار صورت می‌گیرد. مرحله اول که تحقیقات تمام و رونمایی می‌شود و مرحله دیگر زمانی که وارد خط تولید می‌شود و مرحله سوم زمان تحویل محصول به نیروهای مسلح است. بنابراین برای بعضی محصولات ممکن است این سه مرحله اتفاق بیفتد.  

وی ادامه داد: به عنوان مثال درخصوص جنگنده کوثر ما هر سه این مراحل را داشتیم یعنی هم رونمایی و هم تولید و تحویل محصول را داشتیم. یکی از اهداف ما هم پاسخگویی به یاوه‌گویی هایی است که بعضا اتفاق می‌افتد.  همچنین این تولید مورد عنایت فرمانده معظم کل قوا قرار گرفت.

حاتمی با طرح این سوال که آیا نیازها با تحقیقات همخوانی دارد یا خیر گفت: به میزان قابل توجهی این گونه است. اما بعضی مواقع تحقیقات انجام می‌شود اما ممکن است که تحقیقات به نتیجه نرسد یا آن نتیجه مطلوب را نداشته باشد یا در بین تحقیقات محصول دیگری با ارتقاء یا هزینه کمتر بتواند پاسخ نیازمندی مورد نظر را بدهد بنابراین محصولاتی که رونمایی می شود حدود ۸۰ درصد وارد خط تولید می‌شود.

وزیر دفاع در خصوص حوزه موشک‌های‌کروز گفت: امروز از توانمندی خوبی در حوزه موشک‌های کروز به‌ویژه ‌درحوزه برد این‌ موشک‌ها رسیده ایم. ما امروز کروز دریایی، زمین به زمین، هوا به زمین، سطح به سطح و زیرسطح به سطح داریم که نشان می‌دهد که اتفاق خوبی در این زمینه افتاده است در حدی که در برد و قدرتی که نیروهای مسلح اعلام نیاز کردند ما نیازهای آنها را تامین کردیم.  

حاتمی ادامه داد: یکی از محصولاتی که برای روز صنعت دفاعی رونمایی آن را در نظر گرفته ایم محصول مهم کروز است که اگر انتخاب شود معرفی می‌شود که یک دستاورد افتخارآمیز است.

وی در خصوص برنامه‌های وزارت دفاع در زمینه کمک به بهبود وضعیت معیشت بازنشستگان نیروهای مسلح گفت: یکی از مأموریت‌های این وزارتخانه در همین زمینه است و در این رابطه خدمات مختلفی ارائه می‌شود که یکی از آن‌ها ارائه خدمات رایگان پزشکی در مراکز درمانی نیروهای مسلح است که ازجمله بهترین مراکز درمانی کشور محسوب می‌شوند؛ البته چنانچه به مراکز درمانی غیر وابسته هم مراجعه کنند، هزینه کمی پرداخت می‌کنند.

حاتمی افزود: در بحث حقوق این عزیزان نیز از سه سال پیش تاکنون با افزایش حقوق ۱۰۰ درصدی مواجه هستیم؛ البته به‌رغم این‌گونه اقدامات، این عزیزان همچنان به لحاظ اقتصادی در مضیقه قرار دارند؛ به همین جهت با کمک دولت و مجلس خدمات معیشتی این عزیزان را دو برابر کردیم.

وزیر دفاع همچنین درباره جمع‌بندی فعالیت‌های پنج سال اخیر وزارت دفاع هم اظهار داشت: طی این مدت توانستیم برنامه‌های بلندپروازانه خود را انجام دهیم؛ به عنوان مثال در این مدت توانستیم خواسته و نیازهای نیروهای مسلح را به میزان بالای ۹۰ درصد تأمین کنیم، چشم‌انداز صنعت دفاعی را محقق سازیم، خزانه علم و فناوری را فراهم کردیم و به بخش‌های مختلف کشور کمک‌هایی را ارائه دهیم.

حاتمی درباره امضای تفاهم‌نامه با وزارت مسکن به‌منظور ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی برای نیروهای مسلح و بازنشستگان نیروهای مسلح نیز عنوان کرد: نیروهای مسلح به نسبت سایر بخش‌ها سهم کمتری در حوزه مسکن دارند؛ به همین خاطر ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی که یک‌سوم نیاز نیروهای مسلح می‌شود را تعریف کردیم که تا پایان امسال کار ساخت تعداد قابل توجهی از این واحدهای مسکونی آغاز می‌شود.

وی در پاسخ به سوال دیگری درخصوص نصب موشک روی جنگنده‌ها گفت: در مورد کروز روی جنگنده‌ها در حال کار هستیم و جزو اهداف تحقیقاتی ما است. اما فعلا جزو رونمایی‌های ما نیست که امیدواریم بتوانیم یک محصول در این زمینه تا پایان سال به نتیجه برسانیم. نصب کروز روی جنگنده‌ها و مجهز کردن آنها جزو اهداف ما است که می‌تواند روی جنگنده نسل دو و سه با یک کروز تبدیل به یک سلاح موثر و روز شود که این کار اتفاق خواهد افتاد.

حاتمی درباره تهدیدات سایبری و اقدامات دشمن در این حوزه نیز گفت: تهدیدات سایبری یکی از اقدامات دشمن علیه ماست.  یقین داریم که آنها کار و سرمایه گذاری جدی در زمینه تهدیدات سایبری چه علیه کشور ما و کشورهای دیگر انجام می دهند. با توجه به عمق دشمنی‌هایی که علیه ما دارند مطمئن هستیم که این کار در مورد ما خیلی جدی است. بنابراین ما هم برنامه های مفصل پدافند سایبری را در دستور کار داریم تا بتوانیم از ناحیه آفندهای سایبری دشمنان در امان بمانیم و آسیب پذیر نباشیم و این هم در حوزه تجهیزاتی و هم در حوزه روشی است که معمولا با اجرای رزمایش و تمرینات آمادگی خود را بالا می‌بریم. بنابراین تا امروز آسیب پذیری در حوزه‌های مهم از جنبه آفندی سایبری نداشتیم.

وزیر دفاع درباره ارتباط این وزارت‌خانه با سایر نیروهای مسلح گفت: جا دارد که اینجا از تک تک فرماندهان نیروهای مسلح تشکر کنم. ما به اذعان خود فرماندهان یکی از بهترین دوره های همکاری را داشته و داریم در واقع همه یک ماموریت را انجام می دهیم که آن دفاع از امنیت جمهوری اسلامی است. بنابراین باید بگویم روابط بسیار خوب و همدل میان ما وجود دارد و ارتباط ما با ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و قرارگاه خاتم بسیار خوب و راهبردی است.

وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص سرفصلهای برنامه‌های وزارت دفاع با توجه به سال جهش تولید گفت: بخشی از تولیدات ما برای تامین نیازهای نیروهای مسلح است و سال گذشته که سال رونق تولید بود. در عین حال با مضایق بودجه ای هم مواجه بودیم سعی کردیم در سال رونق تولید برنامه‌های نیروهای مسلح را در حدود ۱۲۰ درصد تامین کنیم. امسال هم براساس جهش تولید برنامه‌های نیروهای مسلح را مفصل‌تر برنامه ریزی کردیم البته با توجه به این که همچنان می‌دانستیم مضایق بودجه ای وجود دارد. تا به این لحظه توانسته ایم برنامه هایمان را محقق کنیم. امیدواریم امسال هم بتوانیم برنامه‌های خود را صد در صد در حوزه نظامی محقق کنیم.  

حاتمی گفت: در حوزه غیرنظامی هم برنامه‌های ما مفصل‌تر است با توجه به شرایطی که تحریم ایجاد کرده و اقبالی که بخش‌های مختلف کشور نسبت به صنایع نظامی دارند. به عنوان مثال در حوزه نفت و انرزی، خودروسازی، هوایی، دریایی و ریلی و حتی مسکن در همه اینها برنامه ما نسبت به سال قبل رشد دارد و با جدیت به دنبال آن هستیم که تا پایان سال بتوانیم همه برنامه هایمان را محقق کنیم.

وی افزود: اخیرا کارخانه لاستیک سازی را در استان لرستان افتتاح کردیم که یکی از برنامه های ما در خصوص جهش تولید است. امیدواریم که با تمام مشکلات در عمل بتوانیم جهش تولید را محقق کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha