به گزارش خبرنگار ایرنا از سایت اینترنتی رئیس جمهوری بلاروس، اجتماع در حمایت از دولت این کشور روز یکشنبه در میدان استقلال مینسک برپا شد.
در این اجتماع بر اساس گزارش وزارت کشور بلاروس، بیش از ۶۵ هزار نفر شرکت کردند و الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهوری بلاروس در آن سخنرانی کرد.
لوکاشنکو در سخنان خود خواسته برخی کشورهای همسایه بلاروس و مخالفان دولت این کشور برای برگزاری دوباره انتخابات ریاست جمهوری را رد کرد و آن را مهلک خواند.
رئیس جمهوری بلاروس با بیان اینکه هواپیماها و تانک های غربی در فاصله ای نزدیک در مجاورت مرزهای بلاروس تردد می کنند، اظهار کرد: این اقدامات آنان بی هدف نیست.صدای شنی های تانک های ناتو در نزدیکی دروازه های ما به گوش می رسد. در مرزهای غربی بلاروس نیروهای بیشتری مستقر می شوند.
وی خاطرنشان کرد که لیتوانی، لتونی و لهستان و حتی اوکراین که روابط نزدیک با بلاروس دارد خواهان برگزاری دوباره انتخابات هستند.
لوکاشنکو هشدار داد: اگر ما به این خواسته آنها تن دهیم گرفتار طوفانی می شویم که نمی توانیم از آن نجات یابیم و به عنوان یک کشور و ملت از بین می رویم.
رئیس جمهوری بلاروس این را نیز گفت که کشورش هیچگاه نقش حائل بین غرب و روسیه را نخواهد پذیرفت.
گفتنی است پس از پایان اجتماع طرفداران لوکاشنکو در میدان استقلال، مخالفان دولت وی در خیابان استقلال راهپیمایی کرده و در میدان اکتیابر در مرکز مینسک تجمع کردند.
مخالفان که شمارشان به چند هزار نفر می رسید، پرچم های مخالفان بلاروس (سفید، قرمز و سفید) در دست داشتند و شعارهای ضدحکومتی سر می دادند.
آنان خواستار برگزاری دوباره انتخابات ریاست جمهوری و آزادی همه زندانی های این کشور بویژه افرادی شدند که در یک هفته اخیر زندانی شده اند.
در همین حال امروز لوکاشنکو با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه برای دومین بار در کمتر از ۲۴ ساعت گذشته درخصوص اوضاع بلاروس تماس گرفت.
به گزارش دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین، پوتین و لوکاشنکو در این مذاکره تلفنی که دومین گفت وگو در شبانه روز اخیر است، به بررسی اوضاع بلاروس پس از انتخابات ریاست جمهوری این کشور ازجمله فشار خارجی بر آن پرداختند.
طرف روسی بر آمادگی برای ارائه کمک های لازم به بلاروس برای حل مسائل این کشور بر اساس قرارداد ایجاد دولت اتحادی روسیه و بلاروس و از طریق سازمان پیمان امنیت جمعی تاکید کرد.
اوضاع بلاروس در روزهای اخیر پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این کشور در روز یکشنبه هفته گذشته که اعلام شد لوکاشنکو با کسب بیش از ۸۰ درصد آرا به پیروزی رسید ناآرام شده است چرا که جمعیت زیادی در این کشور معتقدند که در انتخابات تقلب شده است.
مخالفان دولت بلاروس در یک هفته اخیر چندین بار در مینسک و چند شهر دیگر اعتراضات خیابانی برگزار کرده و با نیروهای امنیتی درگیر شدند و یک نفر کشته و شش هزار نفر دیگر دستگیر شدند.
در همین حال نیروهای مخالف دولت بلاروس به رهبری سوتلانا تیخانوفسکایا نامزد شکست خورده انتخابات ریاست جمهوری بلاروس روز گذشته شورای هماهنگی برای انتقال قدرت تشکیل دادند.
اتحادیه اروپا نیز در حال بررسی امکان وضع تحریم های جدید در مورد بلاروس است.
بلاروس کشوری کوچک در غرب روسیه است که تنها ۱۰ میلیون نفر جمعیت دارد اما از این نظر حائز اهمیت که آخرین سنگر روسها در مقابل پیشروی ناتو به مرزهای روسیه به حساب می آید.
سایر همسایگان غربی روسیه در اروپای شرقی دیرزمانی است که به غرب پیوسته اند و بر سر عضویت در ناتو با یکدیگر به شدت رقابت میکنند.
اوکراین آخرین کشوری بود که در این منطقه طی انقلاب سال ۲۰۱۴ از روسیه فاصله گرفت هر چند که روسها معتقدند انقلابی در اوکراین رخ نداده است بلکه با کمک و بدعهدی تروئیکای غربی، در کییف کودتا شد تا طرفداران غرب به قدرت برسند.
از این رو روسیه نیز درخواست مردم منطقه خودمختار کریمه اوکراین برای پیوستن به روسیه به عنوان سرزمین مادری را پذیرفت و به رییس جمهوری فراری اوکراین پناه داد.
با این وجود هنوز نمی توان برای بلاروس نسخه اوکراین را پیچید چرا که مردم این کشور ناراحتی از روسیه ندارند از طرفی لوکاشنکو در طول یک سال گذشته مسیر نزدیکی به آمریکا و دوری از کرملین را در دستور کار خود قرار داده و حتی مسکو را متهم به دخالت در امور داخلی این کشور کرده بود هر چند که بسیاری مدعی هستند این بازی از پیش نوشته شده برای انتخابات ریاست جمهوری بوده است.
نظر شما