محمدجواد حقشناس در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره به آنکه بیش از یک ماه و نیم از افتتاح پهنه فرهنگی رودکی میگذرد یادآور شد: تلاش کردیم با توجه به برنامهریزیهای متعددی که صورت گرفته بود همزمان با افتتاح این پهنه فرهنگی، فضایی متفاوت و متنوع را برای برنامههای فرهنگی و هنری در این محیط ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: متأسفانه با شیوع کرونا، اوجگیری آن همچنین اطلاعیههای ستاد ملی مقابله با کرونا برنامهریزیهای ما برای این امر دستخوش تغییراتی شد. اما بنا داریم در محرم سال جاری که از چند روز دیگر آغاز میشود از این پهنه فرهنگی نهایت استفاده را ببریم.
این عضو شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: اگر آسیب ویروس کرونا در کشور نبود شیوه و رویکردمان در برگزاری مراسم فرهنگی در دهه نخست ماه محرم با نگرشی متفاوت برنامهریزی و اجرا میشد. اما با توجه به شرایط موجود و در راستای خدمتگزاری این پهنه فرهنگی به عزاداران سید و سالار شهیدان حضرت امام حسین(ع) تلاش میکنیم با رعایت حداکثری شیوهنامههای بهداشتی همچنین اصل فاصلهگذاری فضای این پهنه را برای برگزاری برنامههای مناسبتی در اختیار حوزه فرهنگی قرار دهیم.
افتتاح کتابخانه مترو، سپری کردن زمان انتظار مسافران به شکل فرهنگی
چهارشنبه (۲۲ مرداد) شاهد افتتاح نخستین کتابخانه عمومی مترو تهران در ایستگاه میدان ولیعصر با نام کتابخانه حضرت ولیعصر(عج) بودیم. در این مراسم محمدجواد حقشناس رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور و جمعی دیگر از فعالان فرهنگی حضور داشتند.
حقشناس در ادامه این گفتوگو و در پاسخ به پرسشی مبنی بر دلایل و چگونگی راهاندازی نخستین کتابخانه عمومی مترو در تهران گفت: از مدتها پیش طی جلسات متعدد با مسئولان فرهنگی همچنین بهرهبرداران مترو در کمیسیون فرهنگی شورای شهر برگزار شد، دغدغههای مختلف و متعددی درباره اوقات فراغت همچنین زمان انتظار شهروندان در ایستگاههای مترو بررسی شد.
وی با اشاره به حضور یک میلیون مسافر و بیش از دو و نیم میلیون سفر در مترو خاطرنشان کرد: هرچند با شیوع ویروس کرونا امروز تعداد مسافران به ۸۰۰ هزار نفر کاهش پیدا کرده است و سفرها هم به همین میزان شاهد کاهش بوده است. باتوجه به آنکه زمان انتظار هر مسافر در ایستگاههای مترو سه الی چهار دقیقه را شامل می شود، ضرب این عدد در میزان حضور مسافران مترو تهران زمان عظیمی از نظر اتلاف وقت است. به همین سبب تلاش کردیم برای پر کردن این زمان انتظار همچنین رفع دغدغهها و نیازهای فرهنگی در حوزه اوقات فراغت نخستین کتابخانه عمومی در ایستگاه مترو را راهاندازی کنیم.
افتتاح ۶۰ الی ۷۰ کتابخانه مترو در آینده نزدیک
در شهر تهران فارغ از شهرستانهای تابعه استان تهران، بیش از ۱۰میلیون نفر جمعیت زندگی میکنند. ازآنجاکه ارزشمندترین دارایی تمام مردم زمان است که خداوند در قالب حیات و زندگی به آنها هدیه کرده است، تلاش کردیم برای افزایش سرانه مطالعه و آشتی بیشتر مردم با فرهنگ کتاب و کتابخوانی، نخستین کتابخانه مترو کشور را در ایستگاه حضرت ولیعصر(عج) افتتاح کنیم. همچنین تا پایان سال بنا داریم در ۶۰ تا۷۰ ایستگاه مترو، کتابخانههای متعددی را افتتاح و دایر کنیم.
حقشناس در پاسخ به این پرسش که بازه زمانی سه الی چهار دقیقه برای هر مسافر با توجه به آنکه نمیتواند کتاب را از کتابخانه خارج کنند چگونه می تواند به ترویج فرهنگ مطالعه یاری رساند گفت: مهم برداشتن گام نخست یعنی در اختیار قرار دادن کتاب توسط کتابخانه در ایستگاه مترو و تشویق مردم برای همراهی با یار مهربان است. بنا داریم در کوتاهترین زمان ممکن تعداد این کتابخانهها را در ایستگاههای متروی تهران افزایش دهیم.
حرکت به سمت کتابهای دیجیتال و صوتی
این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: همچنین درست است که در این کتابخانهها مردم با کتاب کاغذی سروکار دارند اما گام بعدی ما حرکت به سمت کتابهای دیجیتال و همچنین آثار صوتی است.
رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران یادآور شد: هنوز آنگونه که شایسته و بایسته است مفهوم کتابهای دیجیتال و صوتی میان مردم جا نیفتاده است. البته شیوع ویروس کرونا در تشویق مردم برای استفاده کردن از کتابهای صوتی و دیجیتال گام مهم و مؤثری بود. ما نیز تلاش میکنیم با افزایش ظرفیتهای بنیادین خود در حوزه کتابهای دیجیتال و صوتی برای ارتباط هرچه بیشتر مردم و همراهیشان حتی در سفرهایی که با مترو در پایتخت انجام می دهند شرایط بهرهمندی و استفاده آنها از کتابهای دیجیتال و صوتی را در کنار کتابهای کاغذی فراهم کنیم.
نظر شما