به گزارش روز دوشنبه ایرنا از بنیاد شهید و امور ایثارگران ، حجتالاسلام محمدحسن کاویانیراد در این مراسم نویسندگان آزاده را راویان بزرگترین، ماندگارترین، ارزشمندترین و اصولیترین توفیق و موفقیت و حماسه ملت ایران در طول تاریخ خواند و گفت: عزیزان آزادهای که دست به قلم برندند، تجربههای تکرارنشدنی خود را برای نسلهای بعد به یادگار گذاشتند.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد موقعیت دشوار جامعه امروز ما را تصویر اجتماعی سختی، مشقت و حصر شخصی آزادگان خواند و تصریح کرد: امروز ظاهراً همان فشارها و شکنجههایی که در زمان اسارت به آزادگان عزیز ما وارد میشد، نسبت به جامعه ما است و در مقابل دشمن باید همان استقامت را به خرج دهد؛ یعنی باید همان مشقتها و مرارتها را به نوع دیگری در سطح بینالمللی و اجتماعی تحمل کند.
حجتالاسلام کاویانیراد اضافه کرد: در موقعیتهای بنبست و دشواری که قرار است فرد یا جامعه به تکامل برسد، میتواند سه عامل «معنا»، «خلاقیت» و «پیوندهای عمیق انسانی» را در خود شکوفا کند و همه اینها در کنار هم دستاورد و خروجی یک مقطع و دورهای از زندگی است که در آزادگان عزیز بهصورت عینی پیدا است.
وی افزود: حفظ و انتقال این تجربه در دوران دشواری که آزادگان در غربت و سختی زندانهای بعث تجربه کردند، امروز به مجموعهای از دستاوردها تبدیل شده است، که خود این عزیزان با نگاه به این دستاوردها آرامش میگیرند و اگر خدای ناکرده خروجی و دستاورد کار تضعیف شده باشد، حتماً ناامید میشوند.
حجتالاسلام کاویانیراد در پایان گفت: بزرگترین پاداش آزادگان عزیز در قبال آنچه که جز خداوند کسی نمیتواند آن را جبران کند، این است که دستاورد خودش را با چشم خودش ببیند و وظیفه ما است که او را ناامید نکنیم.
چاپ ۱۰۰ عنوان کتاب مربوط به آزادگان
رحیم نریمانی، مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و ایثارگران نیز در این مراسم ضمن تبریک سیامین سالروز ورود آزادگان سرافراز به میهن اسلامی، وجود ایشان را مایه برکت در همه عرصههای اجتماعی برای نظام جمهوری اسلامی خواند و گفت: ما ۴۳ هزار و ۳۵۹ آزاده سرافراز در کشور داریم که با خانواده، جامعه حدود ۱۶۶ هزار نفری را تشکیل میدهند. میانگین سنی آزادگان ما در دوران اسارت ۲۲ سال بوده، که این خیلی معنادار است و نشان میدهد اکثر این عزیزان جوان بودهاند.
نریمانی با بیان اینکه سیاست و راهبرد اساسی بنیاد شهید و امور ایثارگران در حوزه اسناد، بهرهبرداری از اسناد ایثارگران است، اظهار کرد: در این حوزه حدود ۳۱ هزار اسناد در قالب ۷۴۳ هزار فایل پرونده فرهنگی از آزادگان عزیز در اختیار ما است که باید به نسلهای سوم و چهارم انقلاب منتقل شوند.
مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد در پایان با عنوان اینکه در حوزه کتاب بیش از ۱۰۰ عنوان کتاب از۱۸۰۰ عنوان کتاب چاپشده در بنیاد شهید و امور ایثارگران در حوزه ایثارگران، مربوط به آزادگان است؛ گفت: امید است با حمایتهای نویسندگان عزیز ما با تولید محتوا، این امر را هم از نظر کمی و هم کیفی توسعه بدهیم و زمینه انتقال پیام استقامت و پایداری این عزیزان به جامعه را داشته باشیم.
در این مراسم نویسندگان آزاده، سردار محمدرضا حسنیسعدی، با سابقه هشت سال اسارت، محمدرضا احمدیسنگری با چهار سال سابقه اسارت، خانم معصومه آباد با سه سال سابقه اسارت و سعید اسدیفرد با نه ماه سابقه اسارت تقدیر شدند و از میان آنها، محمدرضا احمدیسنگری، نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی و سردار محمدرضا حسنیسعدی، مدیرکل سابق بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمان به بیان خاطراتی از دوران سخت اسارت پرداختند.
نظر شما