۲۸ مرداد ۱۳۹۹، ۱۱:۲۹
کد خبرنگار: 2971
کد خبر: 83911169
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سهم دلار آمریکا در مبادلات روسیه و چین باز هم کمتر شد

مسکو - ایرنا - کاهش سهم دلار در مبادلات بازرگانی روسیه و چین همچنان ادامه دارد و ظاهرا دو کشور پروژه حذف دلار را جدی گرفته اند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از مسکو، روسیه و چین رویکرد کنار گذاشتن کامل دلار آمریکا را اجرا می کنند و سهم دلار در مبادلات بازرگانی بین دو کشور به پایین ترین سطح و سهم ارزهای ملی این دو کشور در مبادلات خود به حداکثر رسیده است. 

در سه ماهه نخست سال جاری سهم دلار آمریکا در مبادلات بازرگانی بین روسیه و چین به ۴۶ درصد رسید و سهم یورو هم تا ۳۰ درصد رسید و ارزهای روبل و یوآن هم درمجموع ۲۴ درصد بود.

این بخشی از سیاست حذف دلار در اقتصاد روسیه و استحکام بخشی به این اقتصاد دربرابر تهدید اعمال تحریم های جدید از سوی آمریکا است.  

مسکو و پکن بطور هدفمندانه به حذف دلار از مبادلات تجاری خود می پردازند و این روند از سال ۲۰۱۴ و با امضای توافقنامه سه ساله به ارزش ۱۵۰ میلیارد یوآن (حدود ۲۴.۵ میلیارد دلار آمریکا) اغاز شد.

این توافقنامه دسترسی متقابل روسیه و چین به ارزهای ملی یکدیگر بدون نیاز به خرید آن از بازر ازاد را فراهم کرد. 

در سال ۲۰۱۵ حدود ۹۰ درصد مبادلات بازرگانی روسیه و چین با دلار آمریکا انجام گرفت اما این شاخص در سال ۲۰۱۹ به ۵۱ درصد رسید و شرکت روس نفت از بزرگترین شرکت های نفتی روسیه همه قراردادهای صادراتی خود را به یورو انجام می دهد.

 به گزارش شرکتNikkei Asian Review گفته شده است: حذف دلار در مبادلات بازرگانی روسیه و چین به نقطه ای نزدیک می شود که به تشکیل ائتلاف مالی بین دو کشور بدون هیچ گونه نقش دلار آمریکا کمک می کند. 

بسیاری معتقدند که اقدام روسیه و چین یکی از دلایل اصلی کاهش شدید تقاضا برای دلار آمریکا در بازار جهانی خواهد شد که در آینده رخ خواهد داد.

برخی دیگر هم معتقدند که چاله برای سقوط دلار آمریکا را سازمان خزانه داری این کشور کنده است. این سازمان برای حمایت از اقتصاد آمریکا، بهره برای دلار را به صفر کاهش داد و دستگاه های چاپ اسکنان را بکار انداخت چرا که طبق گزارش‌ها، از آغاز شیوع کرونا، سازمان خزانه داری آمریکا حدود شش هزار میلیارد دلار به بازار پول تزریق کرده است. 

کارشناسان مالی بر این باورند که دستگاههای چاپ اسکناس دلار با تمام سرعت ممکن کار می کنند و کشور آمریکا را با اسکناس های فاقد پشتوانه مالی پر کرده اند؛ هرچند که این وضع به آرامی دلار را می کشد. 

کاهش شاخص ارزش دلار آمریکا و سطح درآمد اوراق قرضه آمریکایی خود گواهی بر این مدعی است چرا که از ماه آوریل تاکنون دلار آمریکا در مقابل شش ارز دیگر ۱۰ درصد ارزش خود را از دست داده است.

از این رو سرمایه گذاران با توجه به وضع کنونی دلار، در طلا سرمایه گذاری می کنند. 

یان مارچینسکی یک کارشناس مالی در این باره به ریانووستی روسیه گفته است: سازمان خزانه داری آمریکا در چند ماه گذشته ۴ هزار میلیارد دلار اسکناس چاپ کرده که بیش از ۱۱ سال گذشته است. بر اثر این وضعیت ارزش دلار که هیچ پشتوانه ای ندارد، کمتر خواهد شد. 

 به گفته «ژو مین» معاون سابق صندوق بین المللی پول، بسته مالی یک هزار میلیارد دلاری که در کنگره آمریکا تصویب شده ریسک سقوط جایگاه دلار را به همراه دارد.

«ژو مین» معتقد است که از کاهش تدریجی ارزش دلار تا ۳۰ درصد در آینده نباید چندان نگران بود بلکه در یک لحظه که انفجار رخ داد و همه سرمایه گذاران از دلار سلب اعتماد کنند جای نگرانی دارد. چنین انفجاری زمانی ممکن است رخ دهد که شرکت های بزرگ که کمرشان زیر بدهی های سر سام آور خم شده است ورشکست شوند. 

بدهی آمریکا

در زمان حاضر بدهی دولت آمریکا به بیش از ۲۶ هزار میلیارد دلار رسیده است.

براساس گزارش شرکت سوئیسی UBS WealthManagement، بدهی نجومی دولت آمریکا در نهایت به دلار این کشور ضربه سنگینی وارد می کند.

 توماس فلوری کارشناس امور راهبردی این شرکت در این رابطه خاطرنشان کرد: در بلند مدت افزایش بدهی دولت آمریکا به احتمال زیاد بر وضع دلار این کشور تاثیر شدید خواهد گذاشت. 

به عقیده استیون روچ، رئیس بخش اسیایی بانک مورگان استنلی، هنوز دلار آمریکا از امتیازاتی در عرصه بین المللی برخوردار است اما دوره آن به پایان می رسد.

وی معتقد است که در سال ۲۰۲۱ ارزش دلار آمریکا یک سوم کاهش خواهد یافت که منجر به کاهش پس اندازهای مردم آمریکا و افزایش بدهی دولت این کشور می شود.
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha