حسن کوماسی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مؤدیان مالیاتی در صورت داشتن شرایط قانونی، اگر دستورالعمل تبصره ماده ۱۰۰ را بپذیرند، از مزایایی بهره مند می شوند که بی نیازی از ارائه اسناد و مدارک، استفاده از شرایط پرداخت اقساطی مالیات ابرازی و سهولت در ارائه اظهارنامه از جمله این مزایاست.
وی با اعلام اینکه مؤدیانی که پرونده عملکرد سال ۱۳۹۷ آنها قطعی نیست، هم می توانند از تمهیدات دستورالعمل تبصره ماده ۱۰۰ استفاده کنند، اظهار کرد: مؤدیانی که با توجه به شرایط فعالیت خود مشمول دستورالعمل تبصره ماده ۱۰۰ نیستند، باید نسبت به ارائه اظهارنامه تا اول شهریور اقدام کنند.
مدیرکل امور مالیاتی آذربایجانغربی ادامه داد: مشمولان تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم در صورت قبول نکردن شرایط دستورالعمل باید اظهارنامه مالیاتی خود را مطابق ماده ۹۷ و منطبق با واقعیت شامل فروش کالا و خدمات و هزینه های مرتبط تکمیل و ارائه کنند.
باقر مهربان گفت: براساس مفاد ماده ۹۷ قانون مالیات های مستقیم، رسیدگی علی الرأس از عملکرد سال ۹۸ حذف شده و درآمد مشمول مالیات مؤدیان از مأخذ میزان فروش کالا و خدمات منهای هزینه های مرتبط با آن تعیین می شود.
وی افزود: مؤدیان مالیاتی برای کاهش شیوع بیماری کرونا و رعایت فاصله گذاری اجتماعی نسبت به فعال سازی ابلاغ الکترونیک با مراجعه به سامانه اینترنتی سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی www.tax.gov.ir اقدام کنند تا از مراجعه به ادارات مالیاتی و همچنین مراجعه مأموران مالیاتی به محل کارشان بی نیاز شوند.
طبق تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم، سازمان امور مالیاتی کشور میتواند برخی از مشاغل یا گروههایی از آنان را که میزان فروش کالا و خدمات سالانه آنها حداکثر ۱۰ برابر معافیت موضوع ماده ۸۴ این قانون باشد، از انجام بخشی از تکالیف از قبیل نگهداری اسناد و مدارک موضوع این قانون و ارائه اظهارنامه مالیاتی معاف کند و مالیات مؤدیان را بهصورت مقطوع تعیین و وصول کند.
در مواردی که مؤدی کمتر از یک سال مالی به فعالیت اشتغال داشته باشد مالیات متعلق نسبت به مدت اشتغال محاسبه و وصول میشود.
حکم این تبصره مانع از رسیدگی به اظهارنامههای مالیاتی تسلیمشده در موعد مقرر نخواهد بود.
نظر شما