به گزارش ایرنا، کانال انتقال آب تصفیه خانه جنوب تهران از شهرری به ورامین سال ۱۳۵۴ طراحی و از سال ۱۳۶۰ با سرپوشیده سازی در مناطق مسکونی به بهره برداری رسیده است ولی گذشت زمان و افزایش جمعیت در روستاها اطراف این کانال باعث شده امروز بخش هایی از آن که در مجاورت مناطق مسکونی بدون حفاظ باقی بماند و جان اهالی و به ویژه کودکان را به خطر بیاندازد.
پس از احداث سد لتیان و ماملو برروی رودخانه جاجرود وزارت نیرو برای جبران حق آبه کشاورزان ورامین آب تصفیه خانه جنوب تهران را با احداث کانال بزرگی به عمق یک و نیم متر و عرض سه متر به این شهرستان اختصاص داد.
مشکلات حقوقی اجازه فنس کشی در حریم کنال ری به ورامین را نمی دهد
بخشدار خاوران از توابع شهرستان ری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه بخشداری به دنبال فنس کشی در تمام بخش های عبور کانال آب ری به ورامین است، گفت: متاسفانه مشکلات حقوقی اجازه فنس کشی در حریم این کانال را نمی دهد.
اسماعیل شعبان زاده ادامه داد: هم اکنون دهیاری های و شهرداری های اطراف کانال انتقال آب تصفیه خانه جنوب تهران ـ ورامین به راحتی نمی توانند به فنس کشی اقدام کنند.
شعبانزاده با تاکید براینکه تمام مسیر باید فنس کشی شود، خاطرنشان کرد: اداره کانال ها، راهداری، بخشداری و دستگاه های مرتبط باید نسبت به ایمن سازی مسیر چند ۱۰ کیلومتری کانال ری ـ ورامین اقدام کنند.
وی در خصوص حادثه دلخراش سقوط کودک چهار ساله به داخل کانال ری ـ ورامین نیز گفت: حدود ساعت ۱۳ ظهر روز گذشته یک کودک چهار ساله در محدوده بخش خاوران و خارج از محدوده شهر قیامدشت به کانال آب ری ورامین سقوط کرد.
بخشدار خاوران یادآور شد: محل حادثه ضلع شرقی شهر قیامدشت خارج از بافت شهری است که این کودک میهمان که از اهالی منطقه و آشنا به محل نبوده به کانال آب سقوط می کند.
وی اضافه کرد: نیروهای امدادی آتش نشانی و هلال احمر در محل حضور دارند و پس از چند ساعت جستجو جسد بی جان کودک را در حدود ساعت چهار از کانال آب بیرون کشیدند.
فنس کشی کانال آب در مناطق مسکونی برعهده شهرداری و دهیاری ها است
مسئول اداره کانال تهران با بیان اینکه فنس کشی و سرپوشیده کردن کانال در مناطق مسکونی باید توسط دهیاری ها و شهرداری ها انجام شود، اظهار داشت: اداره کانال های تهران به هیچ عنوان با فنس کشی در مناطق مسکونی عبور کانال ری - ورامین مخالف نیست.
مهدی دباغی اضافه کرد: هم اکنون کانال انتقال آب تصفیه خانه جنوب تهران به ورامین در محاصره جمعیتی قرار گرفته است و باید کسانی که زمینه توسعه این مراکز جمعیتی را ایجاد کرده اند نسبت به محصور کردن حاشیه کانال و فنس کشی اقدامات لازم را انجام دهند.
وی با اشاره به تصمیم جدید آب منطقه ای نسبت به امضاء تفاهم نامه میان شهرداری ها و دهیاری ها برای محصور کردن روی کانال های انتقال آب، گفت: آب منطقه ای اجازه سرپوشیده کردن و احداث بوستان را به شهرداری ها و دهیاری ها داده است باید مسئولان از این فرصت استفاده کنند.
فرماندار ویژه شهرستان ری با بیان اینکه در حال حاضر اسناد مربوط به پیگیریها و مکاتبات دستگاه های متولی در خصوص ایمن سازی حاشیه کانال ری- ورامین در حال جمع آوری است، تاکید کرد: پس از بررسی شناسایی مقصرین حادثه این کانال برخورد جدی می شود.
حسین توکلی کجانی اظهار داشت: اگر چه متولی اصلی کانال انتقال آب تصفیه خانه جنوب تهران به ورامین، آب منطقه ای تهران است ولی ایمن سازی در محدوده و حریم شهر برعهده شهرداری ها و در محدوده روستا برعهده دهیاری ها می باشد و در خارج از این ۲ محدوده ایمن سازی با وزارت نیرو (آب منطقه ای) است.
وی با بیان اینکه هم اکنون در برخی از نقاط کانال انتقال آب ری به ورامین در سطح شهرستان ری دستگاه های متولی در حال ایمن سازی هستند، افزود: این کانال در دهه های گذشته ایجاد شده است و در آن زمان بافت جمعیتی شهرها و روستاهای پیرامون آن به گستردگی امروز نبود اما در طول زمان دستگاه های متولی می بایست مسیر کانال را ایمن سازی می کردند.
توکلی در ادامه ضمن ابراز همدردی با خانواده داغدار کودک چهار ساله غرق شده در کانال ری ـ ورامین، از ساکنین پیرامون کانال های آب در شهرستان ری نیز تقاضا کرد نسبت به فرزندان خود توجه، احساس مسئولیت و مراقبت بیشتری داشته باشند تا شاهد چنین حوادث تلخی نباشیم.
نظر شما