سیما سادات لاری روز پنجشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از ابتلا به این ویروس در کشور بیان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۲۷۹ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شده است.
لاری افزود: از بیماران شناسایی شده جدید، هزار و ۳۸ مورد بستری شدند.
وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۳۹ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان کرونا در ایران به ۲۰ هزار و ۲۶۴ نفر رسیده است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: مجموع بیماران شناسایی شده تاکنون ۳۵۲ هزار و ۵۵۸ نفر است که ۳۰۴ هزار و ۲۳۶ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۳۸۶۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
لاری گفت: تاکنون ۲ میلیون و ۹۶۳ هزار و ۷۴۱ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.
وی بیان کرد: استانهای مازندران، تهران، قم، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استانهای فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند.
معاون وزیر بهداشت گفت: ایران اسلامی ما همه ساله در ماه محرم در سوگ شهیدان کربلا است و مردم دیندار کشورمان در این ایام به برگزاری آیین عزاداری حضرت اباعبدالله (ع) و یاران با وفایش میپردازند. شیوع ویروس کرونا در ایران طی ماههای اخیر بسیاری از امورات جاری کشور را تحت تاثیر قرار داد و بالطبع یکی از دغدغههای جدی مردم و مسئولان کشور در هفتههای اخیر، پیشبینی نحوه برگزاری مناسک عزاداری در ایام پیش رو بود.
لاری ادامه داد: البته نگاه مترقیانه مقام معظم رهبری نسبت به این مهم، دشواریهای این مسیر را برای ما تا حد زیادی آسان کرد و به منظور اجرای مطلوب برنامههای سوگواری در ایام محرم با توجه به همه گیری ویروس کرونا در کشور، دستورالعمل ویژهای در کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی کرونا تهیه و توسط وزارت کشور ابلاغ و مقرر شد برگزاری مراسم عزاداری با همکاری نهادهای متولی، وفق دستورالعمل یاد شده صورت گیرد تا امسال هم مثل سالهای گذشته پرچم آزادی خواهی پیام شهدای عاشورا در کشور عزیرمان زنده نگه داشته شود.
وی اظهار داشت: مسئول اجرای این دستورالعمل سازمان تبلیغات اسلامی است و این سازمان با تشکیل کارگروه مراسم عزاداری ذیل کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد مدیریت بیماری کرونا و عضویت نمایندگان دستگاههای ذیربط، نسبت به اجرای دقیق و نظارت بر دستورالعمل یاد شده اقدام خواهد کرد. اهم ملاحظات موجود در برگزاری مراسم در این دستورالعمل به این شرح است که لزوم برگزاری مراسم عزاداری در اماکن و فضاهای باز با رعایت فاصله گذاری اجتماعی از هر طرف حداقل دو متر و تجمعات حداقلی باشد. کاهش ساعات برگزاری مراسم حداکثر دو ساعت، ممنوع بودن جابهجایی هیاتها و هرگونه دسته روی، ممنوعیت استفاده از طبل، سنج و وسایل مشابه در برگزاری مراسم، البته مراسم سینه زنی و زنجیر زنی با زنجیر شخصی در محل مراسم بدون جابهجایی مجاز است.
وی افزود: استفاده از ماسک به صورت مستمر، رعایت فاصله گذاری اجتماعی در مراسم عزاداری، اجرای دقیق پروتکلهای بهداشتی مرتبط با مراسم و نذورات، پیشبینی استفاده از راهکارهای جایگزین در مناطق و شهرهایی که امکان برگزاری حضوری مراسم وجود ندارد با هماهنگی کارگروه استانی باید انجام شود. تشدید نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی مرتبط با عزاداری در شهرهای دارای وضعیت حاد بیماری توسط کمیتههای نظارت استانی و شهرستانی انجام میشود.
لاری گفت: ضمنا لازم به توضیح است که مراسم خاص عزاداری در برخی از استانهای کشورمان مانند مراسم یوم العباس در زنجان، نخل گردانی در یزد، تشت گذاری اردبیل، شیرخوارگان، قالیشویان اصفهان به دلیل تجمع و لزوم پیشگیری از شیوع و سرایت بیماری ممنوع است و پیشاپیش از اعلام آمادگی مسئولان هیاتها در امتناع از برگزاری این مراسم در استانهای کشور تقدیر و تشکر میکنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت اظهار کرد: همچنین حضور هیاتها در اماکن مقدس حرم رضوی، حرم حضرت معصومه (س)، حرم عبدالعظیم حسنی، شاهچراغ، امامزاده صالح برای برگزاری مراسم ممنوع است. مقرر است مدیریت تولیتهای اماکن مقدس نسبت به برگزاری مراسم در اماکن و فضای باز با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و اجرای پروتکلهای بهداشتی در چهارچوب ضوابط تعیین شده اقدام کنند. امید است عاشقان امام حسین (ع) در سرتاسر میهن اسلامی کمک کنند تا آیینهای عزاداری امسال بر اساس دستورالعمل ابلاغی مصوب انجام شود تا شاهد برپایی محرمی آمیخته با شور و شعور در اقصی نقاط کشور عزیزمان باشیم.
نظر شما