به گزارش اسپوتنیک، منبعی در شورای امنیت اطلاع داد که درخواست تشکیل جلسه از سوی روسیه با رویدادهای روز پنجشنبه ، پیرامون اجرای مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ مرتبط است. منبع آگاه دیگری این خبر را تأیید کرد.
واسیلی نبنزیا، نماینده دائمی روسیه در سازمان ملل متحد اعلام کرده است که روسیه درخواست ارائهشده توسط وزیرامور خارجه آمریکا در باره احیای تحریمها علیه ایران را برسمیت نمیشناسد.
نبنزیا گفت:« چنین شکایتی باعث آغاز روند احیای تحریمهای ضد ایرانی نخواهد شد. تحریمها می توانند فقط توسط کشورهای امضاکننده برجام احیا شوند. آمریکا یکی از آن کشورها نیست زیرا از برجام خارج شده است. این موضوعی است که ناچار هر یک از هیئتهای نمایندگی در شورای امنیت مطرح خواهد کرد».
در گزارش اسپوتنیک آمده است: قطعنامه ۲۲۳۱ ، تصویب شده در سال ۲۰۱۵ ، شامل مکانیزمی برای تجدید خودکار تحریم های سازمان ملل علیه ایران در صورت عدم انجام تعهدات این کشور طبق برجام است. این مکانیسم از سال ۲۰۱۵ به مدت ۱۰ سال اعتبار دارد. این قطعنامه پیش بینی می کند که اگر در این دوره هرگونه تخلف جدی از طرف ایران صورت بگیرد، کشور تنها در صورت تصویب قطعنامه مربوطه در شورای امنیت سازمان ملل قادر به جلوگیری از تمدید تحریم ها خواهد بود. اگر حداقل یکی از اعضای دائم شورای امنیت با تصویب چنین قطعنامه ای مخالفت کند، تحریم ها به طور خودکار ظرف ۳۰ روز تمدید می شود.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، نامهای در باره عدم اجرای تعهدات ایران در قالب برجام و آغاز روند احیای تحریمهای ضد ایرانی را به ریاست شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرد.
در اعلامیه وزارت خارجه آمریکا آمده است:«با سندی که وزیر امورخارجه آمریکا ارائه کرده است آشنا شوید: مطابق با پاراگراف ۱۱ قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد، من (مایک پمپئو وزیر امورخارجه آمریکا) به نام دولت خود مینویسم که ایران به شکل جدی تعهدات خود در قالب برجام را اجرا نمیکند.
بر اساس این سند که آمریکا به عنوان یکی از شرکتکنندگان برجام، تهیه کرده است در پاراگراف ۱۰ قطعنامه ۲۲۳۱ روندی در نظر گرفته شده است که احیای تحریم در چارچوب برجام را ممکن می سازد».
توافق هستهای ایران و قدرت های بزرگ جهان که به آن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هم گفته میشود، سال ۲۰۱۵ میان ایران و کشورهای عضو گروه ۱+۵ متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان منعقد شد. برپایه این توافق، در برابر محدود شدن برنامه هستهای ایران، تحریمهای اعمال شده علیه این کشور لغو یا تعلیق شد.
هشتم ماه مه سال ۲۰۱۸ ، دونالد ترامپ ، رئیس جمهور امریکا اعلام کرد که از برجام خارج می شود و نه فقط تحریم های قبلی را باز می گرداند بلکه تحریم های جدید علیه تهران را نیز اعمال خواهد کرد و به دنبال آن تحریم های واشنگتن علیه ایران احیا و تشدید شدند. آمریکا تلاش می کند دیگر کشورها نیز ایران را تحریم کنند.
نظر شما