رشد ۲ برابری تخت‌های بیمارستانی خراسان شمالی

بجنورد- ایرنا- رییس سازمان نظام پزشکی خراسان شمالی گفت: دولت تدبیر و امید با افزایش ۲ برابری شمار تخت‌های بیمارستانی این استان، عملکردی درخشان را در حوزه درمانی این خطه محروم از خود به نمایش گذاشت.

دکتر محمدحسین انصاری مود، یکشنبه،  به مناسبت یکم شهریورماه، زادروز حکیم بوعلی سینا و روز پزشک، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با ساخت و بهره برداری از بیمارستان ۳۲۰ تختخوابی امام حسن (ع) بجنورد، ۲۲۰ تختخوابی آیت الله هاشمی رفسنجانی شیروان و مرکز درمانی ۶۴ تختخوابی پورسینای مانه و سملقان، شمار تخت های بیمارستانی استان نسبت به قبل از روی کار آمدن دولت تدبیر به دو برابر رسید.

وی افزود: اکنون خراسان شمالی نسبت به استانداردهای کشوری از نظر تخت بیمارستانی وضعیت خوبی دارد و البته همچنان از ایجاد تخت های بیشتر درمانی بی نیاز نیست.

رییس سازمان نظام پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه روستاهای استان به لحاظ خانه های بهداشت و درمانگاههای دولتی وضعیت مطلوبی دارد، اظهار داشت: البته باید نگاه تعادل بخشی داشته باشیم و نقاط دورافتاده ای مانند شهرستان مرزی راز و جرگلان هم مغفول نمانده و در این شهرستان نیز بیمارستانی ایجاد شود و امکانات بهداشتی و درمانی به صورت مساوی بین شهرستان های استان توزیع شود.

وی افزود: علاوه بر نبود تخت بیمارستانی در راز و جرگلان، ۲ شهرستان گرمه و جاجرم نیز از یک بیمارستان خدمات می گیرند و در اسفراین نیز تخت های بیمارستانی پاسخگو نیست، اما در مقام مقایسه با قبل وضعیت استان خوب است و با توجه به نگاه مثبت دولت باید برای جذب متخصصان و توزیع عادلانه امکانات تلاش های بیشتری صورت گیرد.

طرح تحول سلامت

دکتر انصاری مود با اشاره به تحول بسیار چشمگیر ساختاری در کیفیت و کمیت خدمات پزشکی و بهداشتی پس از انقلاب اسلامی، گفت: در دوران دولت تدبیر و امید بهداشت و درمان در استان رشد خوبی داشت و نقطه عطف افزایش خدمات پزشکی اجرای طرح تحول سلامت بود.

وی با بیان اینکه طرح تحول سلامت، مشکلات درمان را تا حدود زیادی حل کرد، افزود: نتایج مثبت اجرای این طرح به ویژه در استان های کم‌برخوردار بارزتر بود که متاسفانه با مشکل مواجه شد.

رییس سازمان نظام پزشکی خراسان شمالی افزود: استان هایی مانند خراسان شمالی زیرساخت های مناسبی برای پیشرفت ندارند، زیرا آمایش سرزمینی در آنها انجام نشده است و به همین دلیل گاهی برنامه ریزی های مدیران با هم منطبق نیست.

وی با انتقاد از مکان یابی برای ساخت بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد، گفت: این مرکز درمانی در فاصله ۶ کیلومتری بجنورد ساخته شده که رفت و آمد بیماران به آن مشکل است در حالی که این بیمارستان را می شد در بافت فرسوده که منطقه ای در دسترس مردم است، ساخت.

رشد چشمگیر در بهداشت و درمان

دکتر انصاری مود افزود: علیرغم همه تنگناها و مسائلی که وجود داشته، پیشرفت ها در حوزه درمان بسیار چشمگیر است و اکنون ما می توانیم در استان خود نیروی انسانی مورد نیاز حوزه بهداشت و درمان را تربیت کنیم و فعالیت مراکزی چون دانشکده پزشکی، دندانپزشکی و پرستاری و بهداشت ما را از پایین سطح به بالاترین سطح بهداشت و درمان، یعنی تولید و تربیت نیروی انسانی، رسانده است.

رییس سازمان نظام پزشکی خراسان شمالی، مهمترین چالش کنونی را که پزشکان با آن مواجهند بیمار بودن اقتصاد درمان دانست و گفت: ارزش خدمات پزشکی به درستی تعیین و قیمت گذاری نمی شود و بهای این خدمات در بخش خصوصی و دولتی متفاوت است.

ضرورت ارزشگذاری واقعی خدمات پزشکی

وی خواستار توجه بیشتر دولت به ارزشگذاری واقعی خدمات پزشکی شد و افزود: در حالی که تورم بیش از ۳۵ درصد است افزایش نرخ خدمات پزشکی حداکثر ۱۵ درصد برآورد می شود در حالی که این تفاوت ۲۰ درصدی به بخش خصوصی فشار وارد می کند و به همین دلیل زمانی که بازده اقتصادی خوبی نصیب بخش درمان نشود،  فعالیت های پزشکی نیز کم می شود و پزشکان به سمت فعالیت های دیگر می روند.

این عضو هیات مدیره نظام پزشکی کشور از پیگیری این موضوع خبر داد و گفت: به دنبال پر کردن این شکاف از طریق سازمان نظام پزشکی هستیم.

فعالیت ۵۸۰ پزشک در خراسان شمالی 

رییس سازمان نظام پزشکی خراسان شمالی گفت: اکنون ۵۸۰ پزشک شامل ۱۵۰ پزشک متخصص و فوق تخصص و ۴۳۰ پزشک عمومی در جای جای استان خدمت می کنند.  

وی با اشاره به سابقه طبابت خود از ۵۳ تاکنون، افزود: در آن سالها در بجنورد آزمایشگاه و رادیولوژی نبود و تنها ۲ درمانگاه فعال بود و بیمارستان امام رضا (ع) بجنورد با ۵۰ تخت فعالیت داشت که همه مردم این شهر و روستاها و شهرهای اطراف را پوشش می داد.

دکتر انصاری مود خاطرنشان کرد: در آن سالها  فقط ۲۵ پزشک، دندانپزشک و داروساز و تنها ۲ پزشک متخصص در بجنورد فعالیت می کردند که اکنون به لحاظ کمی این رقم افزایش چشمگیری یافته است.

خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد و وضعیت کرونا در این استان قرمز است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha