علی باقرزاده همائی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: میزان خسارت این سیل ۱۲۴میلیارد ریال برآورده و به وزارتخانه جهادکشاورزی برای پرداخت آن ابلاغ شد.
وی بیان داشت: همچنین در سال ۹۸ سیل دیگری در هرمزگان اتفاق افتاد که ۲۰هزارهکتار معادل ۲هزار و ۸۲۰میلیارد ریال از زمینهای کشاورزی خسارت دیدند.
رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان خاطر نشان کرد: از این میزان خسارت وارد شده به بخش کشاورزی در سیل سال گذشته، دولت یک هزار و ۳۶۰میلیاردریال برای تسهیلات، کمکهای بلاعوض و زیرساختها پرداخت کرد.
باقرزاده اظهار داشت: ۳۱۰میلیارد ریال اعتبار سرمایهای هم برای زیرساختهایی از قبیل، کانالها، جادههای بین مزارع و ترمیم قناتها اختصاص یافته است.
بنا برگزارشهای رسیده از سازمان جهادکشاورزی هرمزگان در اوایل فروردینماه امسال، خسارتهای حاصل از سیل در ۸شهرستان و به یک هزار و ۳۰۰ نفر از کشاورزان بوده که بیشترین آسیب به شهرهای رودان، میناب، بندرعباس و حاجی آباد است.
در این گزارش آمده است، سیل فروردینماه ۹۹ به ۳هزار و ۳۰۰هکتار از زمینهای زراعی آبی، دوهزار و ۸۰هکتار باغی، ۲۲۰ راس دام، ۲ واحد دامداری روستایی، یک واحد گلخانه، ۳۷ حلقه چاه، ۲۳رشته قنات، ۱۸ کیلومتر جاده بین مزارع، یک هزار و ۸۰۰هکتار زمین با سیستم آبیاری تحت فشار، ۱۰۰متر انتقال آب با کانال، ۵ کیلومتر انتقال آب با لوله و ۶۶ بند و سازه آبخیزداری خسارت وارد کرد.
بیشترین و کمترین بارش های فروردین ماه ۹۹ در ایستگاه هواشناسی مربوط به شهرهای سردشت بشاگرد، سیریک، رودان، بستک، میناب، قشم، ابوموسی، جاسک، سیریک، کیش، لاوان، بندرعباس، حاجی آباد، بندرلنگه، پارسیان و بندرخمیر بوده است.
در حال حاضر وسعت زمینهای کشاورزی هرمزگان ۱۵۶هزارهکتار با تولید سالانه ۲میلیون و ۹۰۰هزارتن محصول باغی و زراعی است.
استان هرمزگان با داشتن پنج قطب مهم کشاورزی در طول سال و تولید انواع محصولات کشاورزی و باغی خارج از فصل، داشتن ظرفیت دروازه های صادراتی، نقش راهبردی در رونق و جهش تولید برعهده دارد.
نظر شما