فضای مجازی جولانگاهی برای عرضه مواد مخدر شده است

تهران - ایرنا - مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه فضای مجازی جولانگاه عرضه مواد مخدر شده، گفت: نظارت و پیشگیری از افتادن فرزندان در دام سودجویان مواد مخدر باید از خانه شروع شود و لازمه این نظارت، ارتقای اطلاعات والدین است تا نگذاریم بازار سوداگران مرگ در فضای مجازی داغ شود.

محمد مهدی اسماعیلی روز سه شنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار حوزه ستاد مبارزه با مواد مخدر ایرنا، با تاکید بر اینکه مبارزه با مواد مخدر کمک همه دستگاه ها و ظرفیت ها از جمله فناوری های نوین ارتباطی را می طلبد، اظهار داشت: فضای مجازی واقعیتی گره خورده با زندگی همه افراد است و با امکانات تسهیلی از قبیل در دسترس بودن، جهانی بودن و خدماتی که دارد توانسته کاربران بسیاری را به خود مشغول کند.

وی شاهد مثال را وضعیت کنونی تدریس مدارس در فضای مجازی عنوان و تصریح کرد: با شیوع کرونا استفاده از این فضا به جای رسیده که مدارس که پیش از این مخالف استفاده دانش آموزان از تلفن همراه و حضور در فضای مجازی بودند، خود وارد این فضا شده و تدریس ها از راه دور صورت می گیرد.

اسماعیلی تاکید کرد: فضای مجازی همانند همه ابزارهای نوین ارتباطی، جنبه مثبت و منفی خود را دارد اما تلاش های بخش حاکمیتی و اجتماعی بر این است که با شناساندن این مزایا و معایب به همگان، بهره بری بهینه را بیاموزد.

مدیر کل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه چشم انداز آینده این است که فضای مجازی بیشتر از چیزی که هست نفوذ و نمود پیدا خواهد کرد، خاطرنشان کرد: متاسفانه از معایب این فضا همین بس که جولانگاه عرضه موادمخدر شده و سوداگران مرگ در کمین نوجوانان و جوانان به تبلیغ و فروش این ماده افیونی می پردازند.

وی افزود: خوشبختانه پلیس فتا با رصدهای خوبی که همیشه داشته و دارد، تعداد زیادی از این کانال ها را مسدود کرده است. ضمن اینکه در این مسیر، آموزش مراقبت و نظارت والدین از فرزندان هم مدنظر قرار گرفته است.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه نظارت و پیشگیری از افتادن فرزندان در دام سودجویان مواد مخدر باید از خانه شروع شود، تصریح کرد: لازمه این نظارت، بالا بردن اطلاعات والدین و سرپرستان از این فناوری پرنفوذ است آن هم در برهه ای که کرونا باعث شده فرزند دانش آموز برای رصد درس و مدرسه بیش از همیشه از موبایل استفاده کند.

مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: علاوه بر جمع شدن حواس والدین به رفتارها و میزان استفاده فرزندان از فضای مجازی، دستگاه های حاکمیتی هم باید بتوانند متناسب با سن کاربر، خوراک مورد نیاز مخاطبان مختلف را فراهم کنند. به عنوان مثال برنامه ها به گونه ای ترسیم شود که کودکی که در دوره ابتدایی و مهد کودک قرار دارد به هیچ وجه اسم مواد مخدر را نشنود.

گام بلند ستاد مبارزه با مواد مخدر برای افزایش سطح اطلاعات متناسب با سن کاربر

اسماعیلی در ادامه گفت وگو با ایرنا، از تلاش و همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر با آموزش و پرورش برای تهیه و ارائه محتواهای آموزشی به والدین و دانش آموزان در شبکه شاد یاد کرد و اظهار داشت: با توجه به دسترسی هایی همچون شبکه شاد، امیدواریم برای سال تحصیلی پیش رو این محتواها به مرحله اجرا برسد.

همکاری ستاد با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دیگر عملکردهای مثبت ستاد مبارزه با مواد مخدر است که اسماعیلی با اشاره به آن گفت: با در نظر گرفتن اینکه فضای مجازی عمومی است، از اواخر سال گذشته در همکاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تیزرهای آموزشی حوزه پیشگیری اولیه را با حجم کم که همگان رغبت داشته باشند آن را ببینند تهیه کردیم.

وی افزود: برنامه همکاری برای تهیه حدود ۱۰۰ تیزر بود که به دلیل شیوع کرونا نیمی از آن آماده ارائه است که با انجام نظارت نهایی، قرار شد در بستر فضای مجازی و با اپلیکیشن هایی که مردم استفاده می کنند، توزیع شود.

 نگاه رسانه ها به پیشگیری، مقابله و درمان اعتیاد تغییر کرده است

اسماعیلی در بخشی دیگر از این گفت وگو، با ابراز خرسندی از اینکه سینماگران جوان نگاه واقع بینانه و دقیق تری به حوزه اعتیاد پیدا کرده اند، تاکید کرد: پیشگیری از اعتیاد یک مسوولیت اجتماعی بر عهده همه افراد از جمله نویسندگان، بازیگران و ورزشکاران است که تریبونی دارند و بیشتر دیده می شوند.

مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: برای اینکه این مسئولیت اجتماعی به بهترین شکل انجام گیرد نخست باید دانست درست و غلط حوزه اعتیاد و پیشگیری چیست. در همین ارتباط سال گذشته در همکاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای هنرمندان، نویسندگان یا کسانی که در حوزه تالیف کتاب دست اندر کار هستند کارگاه های آموزشی برگزار شد تا نگاه واقع بینانه و کارشناسانه شکل گیرد.

وی از همه افرادی که صدایی در جامعه دارند، تقاضا کرد در جهت انجام هر کار فرهنگی، نخست آموزش ببینند و اطلاعات خود را به روز و منطقی و دقیق کنند تا حداقل آسیب ها منتقل شود و بگونه ای نباشد که حوزه اعتیاد به سمتی کشیده شود مواد مخدر چیز بدی نیست و ترک آن راحت است. اسماعیلی، یادآور شد: نمی خواهیم همانند آنچه منتشر شد که معتادان کرونا نمی گیرند اتفاق بیافتد در حالی که واقعیت امر این است معتادان سه برابر بیشتر از مردم عادی از کرونا فوت می کنند.

گفت و گو از: فاطمه دهقان نیری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha