رسول جلیلی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در ۲۰ روز آینده، تولید و عرضه سیب در استان آغاز میشود که برای نظم دهی و رعایت بهداشت در جمعآوری سیب صنعتی، ۵۱ مرکز و جایگاه فعال شدهاست.
وی با بیان اینکه مراکز خرید و فروش محصول درجه ۳ یا همان سیب صنعتی در ۳۰ سال گذشته کنار جادهها بوده و مشکل دارد، ادامه داد: در این راستا ۳۷ غرفه خرید سیب صنعتی توسط سازمان تعاون روستایی برپا میشود و همچنین ۱۴ متقاضی بخش خصوصی و تعدادی از سردخانههای استان هم به این امر میپردازند.
رییس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی با بیان اینکه این استان قطب اول تولید سیب در کشور به شمار میرود، اضافه کرد: جمعآوری غیربهداشتی در سال جاری با هماهنگی دستگاههای مختلف ممنوع است و با هماهنگی دستگاهها از خرید و فروش به این شکل جلوگیری میشود.
جلیلی اضافه کرد: از کارخانهداران تقاضا میشود که در این مسیر همراه مسوولان باشند و به پیمانکاران و جایگاهداران بسپارند که در مراکز مجاز نسبت به خرید محصولات اقدام کرده و از خرید غیربهداشتی و کنار جادهای خودداری کنند.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۷۵۰ هزار تن سیب درختی از کشور به کشورهای همسایه و اتحادیه اوراسیا صادر شد، افزود: از این میزان، ۵۰۴ هزار تن مربوط به آذربایجان غربی بود.
وی با اشاره به تولید ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی گفت: تسهیل بازاررسانی و صادرات محصولات کشاورزی، با تقویت تشکلهای صادراتی و بروزرسانی روشهای سورت و بسته بندی امکان پذیر بوده و این موضوع از مهمترین اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی استان است.
وی اضافه کرد: در نیمه اول امسال صادرات محصولاتی از قبیل گیلاس، زردآلو و آلبالو به کشورهای همسایه مطلوب بود و به این طریق از افت شدید قیمتها در زمان پیک عرضه محصول جلوگیری و درآمد خوبی از این طریق عاید کشاورزان شد.
آذربایجانغربی دارای ۸۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که سالانه ۶ تا ۶.۵ میلیون تن محصول از این اراضی برداشت و روانه بازار مصرف میشود.
۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار هکتار از مجموع یک میلیون هکتاری اراضی قابل کشت استان زیر کشت انواع محصولات زراعی و باغی قرار میگیرد.
سیب، چغندر قند، گندم، جو، کلزا، انگور،انواع میوه های هسته دار و سبزی و صیفیجات جزو تولیدات کشاورزان این استان است.
نظر شما