محسن حرازی زاده یزدی روز یکشنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز یزد با تبریک هفته دولت افزود: خانههای هلال با هدف توانمندسازی جامعه ،گسترش آموزشهای امدادی برای مقابله با حوادث و تشکیل تیمهای واکنش سریع شهری و روستایی راه اندازی میشود.
وی خاطرنشان کرد: در طرح خانههای هلال به دنبال افزایش آگاهی عمومی مردم در نحوه برخورد با حوادث و آموزشهای امدادی هستیم که در نهایت نسبت به مسوولیت خود در کاهش حوادث طبیعی و جادهای نقش این نهاد را ایفا کرده باشیم.
حرازی زاده از مزیتهای ایجاد خانههای هلال علاوه بر جمع آوری کمکهای داوطلبانه و مردمی که توسط خانههای داوطلب انجام میشود را فعالیتهای آموزشی، آماده سازی و هدایت فعالیتهای جوانان داوطلب و حتی امدادگر ذکر کرد و گفت: این کانونها به ویژه در مناطق شهری و روستایی در هنگام رخداد بلایا و حوادث میتواند نقش تاثیرگذاری در ارزیابی منطقه توسط نیروهای محلی و تسهیل امدادرسانی به آسیب دیدگان داشته باشد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر یزد با بیان اینکه توسعه خانههای هلال و ارتقای آموزشهای همگانی امداد یکی از اولویت های اصلی جمعیت هلال احمر در کشور است افزود: انتظار داریم با راه اندازی و توسعه خانه های هلال در روستاهای استان افزایش تاب آوری عمومی جوامع محلی و گسترش مسوولیت پذیری اجتماعی محقق شود.
وی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر به عنوان نهادی مردمی میتواند نقش مؤثری در آگاهی و اشاعه فرهنگ خود امدادی و نوع دوستی در جامعه ایفا کند، خاطرنشان کرد: این نهاد امروز در کشور به عنوان یک سازمان پیشتاز در مباحث امداد و نجات مطرح است.
انجام ۳۴ مورد حادثه و نجات ۱۱ نفر در یک ماه گذشته
به گفته مدیرعامل جمعیت هلال احمر یزد ۳۴ عملیات امداد و نجات در مرداد ماه ۹۹ شامل ۱۷ مورد جاده ای، هشت خدمات حضوری، ۲ مورد عملیات ریزش آوار ، ۲ عملیات خدمات شهری و بقیه صنعتی ،کارگاهی و کوهستان در استان انجام شد.
حرازی زاده افزود: در این عملیات ها ۹۷ نفر دچار حادثه شدند که ۷۰ نفر از این افراد در حوادث جادهای، ۱۱ نفر در خدمات حضوری ،۹ نفر در خدمات شهری ، ۲ نفر در ریزش آوار ، بقیه در صنعتی، کارگاهی و در عملیات کوهستان از خدمات جمعیت بهرهمند شدند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان یزد ادامه داد: به دنبال این عملیات ۱۱ نفر نجات یافتند که ۶ نفر به صورت سرپایی و پنج نفر با آمبولانس این نهاد به نزدیک ترین مراکز درمانی انتقال یافتند.
حرازی زاده افزود: ۱۳۲ نفر از نجاتگران و امدادگران جمعیت هلال احمر استان در قالب ۳۶ تیم به همراه ۱۰ دستگاه آمبولانس در عملیاتهای امدادی یاد شده حضور داشتند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر یزد میانگین زمان حضور نجاتگران جمعیت در صحنه ( از اطلاع تا حضور در صحنه ) را ۱۷ دقیقه و ۳۵ ثانیه و همچنین مدت زمان آغاز تا پایان عملیات را یک ساعت و ۱۸ دقیقه و ۵۲ ثانیه اعلام کرد.
وی خاطرنشان کرد: تمامی پایگاهها در تمامی شعبه های هلال احمر استان آمادگی کامل جهت اسکان اضطراری در راه ماندگان را در محورهای استان دارد و شماره ۱۱۲ نیز به صورت ۲۴ ساعته آماده پاسخگویی به هموطنان در استان است.
حرازی در ادامه از تعامل خبرگزاری ایرنا مرکز یزد در انعکاس و پوشش اخبار جمعیت هلالاحمر قدردانی کرد و گفت: رسانهها نقش مهمی در اطلاع رسانی فعالیت های این جمعیت دارد.
تعداد داوطلبان جمعیت هلال احمر استان ۹ هزار و ۱۳۶ نفر اعلام شد.
دوم شهریور؛ آغاز هفته دولت
انفجار دفتر نخست وزیری در هشتم شهریور سال ۱۳۶۰ خورشیدی و شهادت ۲ یار دیرین امام (ره) و انقلاب و ۲ اسوه علم و تقوا، شهید محمد علی رجایی، رییس جمهوری و محمد جواد باهنر، نخست وزیر که نمونه ای از دولتمردان مردمی بودند و نیز به منظور آشنایی مردم با فعالیت ها و بیان اهداف و برنامه های آینده دولت، هفته ای به نام دولت نامگذاری شده است که از دوم تا هشتم شهریور است..
همچنین ۲۹ مرداد ماه جاری معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری یزد از آغاز بهرهبرداری ۵۲۴ پروژه مختلف در استان به مناسبت هفته دولت خبر داد.
احمد ترحمی در جمع خبرنگاران افزود: این پروژهها که ۱۱ مورد آن ملی است در مجموع زمینه اشتغال چهار هزار و ۷۸۸ نفر را فراهم میکند و برای راه اندازی آنها علاوه بر چهار هزار میلیارد تومان هزینه ، ۸۱.۵ میلیون دلار ارز و یک میلیارد و ۶۸۰ میلیون یوآن چین در استان سرمایهگذاری شده است.
وی محل اجرای این پروژه ها را شهرستان های ابرکوه، اردکان، اشکذر ، بافق ، بهاباد، تفت، خاتم، مهریز، میبد و یزد ذکر کرد و گفت: امسال در هفته دولت همچنین عملیات اجرایی ۳۰ پروژه با هزینه ۹۰۰ میلیارد تومان در استان آغاز می شود.
نظر شما