کووید ۱۹ ناشی از ویروس کرونا یک بیماری نوپدید است که با گذشت هفت ماه از جهانی شدن آن هنوز، درمان مشخص برای افراد درگیر با این ویروس کشف نشده است و به اعتقاد کارشناسان در زمان حاضر تنها راه خلاصی و پیشگیری از ابتلا به این ویروس مهلک رعایت نکات بهداشتی مانند پرهیز از ترددهای غیرضروری، استفاده از ماسک و دستکش هنگام حضور در اماکن عمومی، رعایت فاصله از دیگران و شستن دستها با آب و صابون است.
با توجه به فرارسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی و تعطیلات پیش رو بی توجهی مردم به توصیه ها و سفرهای غیرضرور، نگران کننده است و مسئولان بارها و بارها از هموطنان خواسته اند که شرایط برای سفر مهیا نیست به سفر نروند، چرا که سفرهای غیرضرور اوج گیری بیماری را به همراه دارد.
بر اساس آخرین پایش های وزارت بهداشت همچنان ۲۶ استان کشور در وضعیت قرمز یا هشدار کرونا هستند، استانهای مازندران، تهران، قم، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز و استانهای فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند.
وضعیت قرمز، زرد و سفید بیماری کرونا طی شش ماه گذشته تاکنون نشان می دهد که تغییر این رنگ ها به توجه و رعایت مردم به پروتکل های بهداشتی ارتباط مستقیم دارد، هر زمان که تجمعات را کاهش دادیم، رفت و آمدها و سفرها انجام نشد و استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی مورد توجه قرار گرفت، رنگ های زرد و سفید بیشتر نمایان شد اما عدم رعایت این موارد موجب رخ نمایی رنگ قرمز شد.
شرایط کنونی شیوع ویروس کرونا در استانها به همراه تازه ترین تولیدات خبرنگاران ایرنا در ۲۴ ساعت گذشته در زیر می آید:
تداوم حدود یکماه وضعیت قرمز کرونایی در استان سمنان
استان سمنان بر اساس اعلام ظهر سهشنبه هفتم مرداد سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وارد وضعیت قرمز کرونایی شد و تا سوم شهریور همچنان در این وضعیت قرار دارد و اهتمام شهروندان در رعایت نکات بهداشتی لازمه کنترل شیوع این ویروس مهلک است.
براساس آخرین گزارشها در استان سمنان یک شهرستان در وضعیت سفید، یک شهرستان در وضعیت زرد، چهار شهرستان در وضعیت نارنجی و ۲ شهرستان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد.
اکنون شهرستانهای شاهرود و دامغان در وضعیت قرمز، چهار شهرستان گرمسار، سمنان، مهدیشهر و میامی از لحاظ شیوع کرونا در وضعیت نارنجی قرار دارد و سرخه تنها شهرستان این استان با وضعیت رنگبندی سفید کرونایی و آرادان با وضعیت کرونایی زرد است.
بر اساس اعلام رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان در روز یکم شهریور ، مجموع تعداد مبتلایان به بیماری کووید۱۹ در حوزه زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان، به یکهزار و ۲۵۲نفر رسید.
قرمزی کرونا به ۶ شهرستان استان بوشهر گسترش یافت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: هرچند این استان از جمله آخرین استانهای درگیر با ویروس کرونا بود اما از نیمه خرداد تاکنون از جمله استانهای در وضعیت هشدار و قرمز کشور به شمار میرود.
دکتر سعید کشمیری افزود: در زمان حاضر از مجموع ۱۰ شهرستان استان بوشهر ۶ شهرستان شامل دیلم، گناوه، بوشهر، عسلویه، دشتستان و تنگستان در حالت قرمز و چهار شهرستان دیگر در حالت زرد و نارنجی قرار دارند.
وی یادآور شد: قرمز شدن شهرستانهای مختلف نشانه تغییر رفتار افراد است و دراین شرایط با توجه به نزدیک شدن به فصل پائیز رعایت دستورالعملهای بهداشتی از سوی مردم الزامی است.
کشمیری با بیان اینکه استان بوشهر در حالت شکننده قرار دارد، اضافه کرد: از ابتدای شیوع بیماری تاکنون ۲۴هزار و ۴۸۱ بیمار حاد تنفسی به بیمارستانهای استان مراجعه کردهاند که از این شمار ۱۰ هزار و ۱۰۴ مورد مثبت کرونا شناسایی شدهاند.
وی با اشاره به اینکه روزانه ۳ تا ۵ نفر بر اثر ابتلا به کرونا در استان بوشهر جان میدهند، اضافه کرد: شمار جان باختگان ناشی از بیماری کرونا در این استان به ۴۳۸ نفر میرسد و نیمی از جان باختگان مربوط به شهرستانهای بوشهر و دشتستان هستند.
هیچ شهرستان خراسان جنوبی در وضعیت سفید نیست
دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا در خراسان جنوبی گفت: براساس آخرین ارزیابی شهرستانهای بیرجند و سربیشه در وضعیت قرمز (خیلی پرخطر) از نظر شیوع کرونا هستند و هیچ شهرستان استان خراسان جنوبی در وضعیت سفید (کم خطر) نیست.
غلامرضا شریفزاده افزود: همچنین شهرستانهای سرایان، طبس، فردوس، قاینات، نهبندان و درمیان در وضعیت نارنجی (پرخطر) و شهرستانهای خوسف، زیرکوه و بشرویه در وضعیت زرد (متوسط خطر) قرار دارند.
وی گفت: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون روزانه به طور متوسط در استان ۱۴ نفر به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شدهاند و میزان بروز تجمعی بیماری در استان ۳۰۲ نفر در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است در حالی که شاخص کشوری ۴۱۷ نفر است.
شریفزاده با بیان اینکه هر ۳۲ ساعت یک نفر در خراسان جنوبی به دلیل ابتلا به کرونا فوت میکند افزود: این آمار در شاخص کشوری روزانه ۱۱۲ مرگ ثبت شده است.
افزایش ۳۰ درصدی بهبودیافتگان کرونا در گلستان نسبت به مبتلایان
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان با اشاره به بستری روزانه ۵۰ نفر، ترخیص روزانه ۶۵ بیمار کرونایی و افزایش ۳۰ درصدی بهبود یافتگان نسبت به مبتلایان گفت که تعداد افراد بستری در مراکز درمانی گلستان به دلیل ابتلا به این بیماری به ۳۵۰ نفر کاهش یافته است.
سراج الدین عارف نیا اظهار داشت: سیر نزولی بستری در کردکوی، بندرگز و علی آباد بعنوان شهرهای داری بیشترین بیماران کرونایی از چند روز قبل آغاز شده و با رعایت پروتکل های بهداشتی توسط مردم، کاهش بیشتر تعداد مبتلایان مورد انتظار است.
وی بیشترین کاهش تعداد بستری شدگان کرونای گلستان را مربوط به آق قلا دانست و گفت: تعداد بستری روزانه بیماران کرونایی این شهرستان با ۸۵ درصد کاهش از ۶۰ نفر در روز به کمتر از ۱۰ نفر رسید.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان افزود : به طور متوسط روزانه ۱۰ نفر از تعداد بیماران بستری در مراکز درمانی گلستان کاسته می شود اما وضعیت گلستان همچنان قرمز بوده و نیازمند همراهی بیشتر مردم برای عبور از این شرایط است.عارف نیا ادامه داد: برای رسیدن به مرحله ثبات بیماری باید تعداد بستری شدگان به کمتر از۲۰۰ نفر برسد که این روند کاهشی در گلستان آغاز شده و از ۴۰۰ نفر در هفته گذشته به ۳۵۰ بیمار کرونایی در حال حاضر رسید.
شرایط عادی مردم قزوین، آمار کرونا را کاهش نداده است
رییس مرکز بهداشت قزوین یکی از دلایل کاهش نیافتن آمار مبتلایان به بیماری کرونا را شرایط عادی بین مردم دانست و گفت: رفتار مردم را میتوان با شیوههای نوین آموزش تغییر داد و در این راستا باید مرز بین ترس واقعی و تشویش اذهان عمومی را نیز رعایت کرد.
دکتر علیرضا مهرعلیان اظهار داشت: استفاده از ظرفیت فضاهای شهری در حوزه اطلاع رسانی میتواند ضمن استفاده از شیوههای نوین تبلیغاتی، برای افزایش سطح سواد سلامت شهروندان از عادی پنداشتن این ویروس در سطح مناطق نیز پیشگیری کرد.
وی ادامه داد: با توجه به استفاده از ظرفیت پزشکان شهری و روستایی حوزه سلامت در مراکز پیشگیری از ویروس کرونا، خستگی مفرط و فرسودگی در این بخش نگران کننده خواهد بود و تنها با بسیج عمومی، آگاهی و اطلاعرسانی میتوان رفتار عادی شهروندان را تغییر داد.
این مسوول درمان، بر لزوم اقدامات موثر و بسیج همه امکانات استانی برای پیشگیری و درمان این بیماری، ترویج فرهنگ استفاده از ماسک، رعایت فاصله بهداشتی، بهداشت شخصی و شرکت نکردن در تجمعها، رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی در مراکز تولیدی برای تابآوری اقتصادی، تشدید نظارت بر اجرای دستورالعملهای بهداشتی در مطب پزشکان، مساجد، مراکز اداری و خرید، مواجهه جدی با مشکل پنهان کاری افراد مبتلا و برنامهریزی مناسب در طول زمان تاکید کرد.
وضعیت کرونا در خلخال قرمز و مردم بیشتر مراقب باشند
فرماندار خلخال گفت: وضعیت کرونا در این شهرستان همچنان قرمز و چنانچه مردم به رعایت موارد بهداشتی پیشگیرانه از کرونا بیتوجهی کنند، این وضعیت تداوم خواهد داشت.
فریدون بابایی افزود: در حالی که تلاش همه برای برگزاری مناسب و باشکوه مراسم عزاداری ایام ماه محرم است ولی چنانچه مراسمی خارج از دستورالعملهای اعلامی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونای کشور در این شهرستان برگزار شود با توجه به محدودیت امکانات درمانی در تنها بیمارستان این شهر ، جامعه از لحاظ بیماری کرونا دچار بحران خواهد شد.
وی با بیان اینکه در اوج شیوع کرنا در سایر مناطق کشور حداکثر بیماران کرونایی بستری در بیماستان خلخال از پنج نفر در روز تجاوز نکرد و تعداد فوتیهای ناشی از این ویروس نیز انگشتشمار بود، در آغاز نیمه دوم تیرماه و مردادماه امسال آمار بستریهای کرونایی بیمارستان این شهر به ۲۲ نفر نیز رسید و شمار جانباختگان از کرونا هم به ۳۵ نفر رسید.
اهم اخبار و گزارش های کرونایی
استاندار : دولت در شرایط کرونایی ۳۰۰ میلیارد تومان به حوزه درمان گیلان کمک کرد
تداوم حدود یکماه وضعیت قرمز کرونایی در استان سمنان
عشق و ارادت زنجانیها به حسین(ع) در همهمه کرونا رنگ نباخته است
قرمزی کرونا به ۶ شهرستان استان بوشهر گسترش یافت
زیاندیدگان حوزه گردشگری و صنایع دستی برای تسهیلات ثبتنام کنند
هیچ شهرستان خراسان جنوبی در وضعیت سفید نیست
افزایش ۳۰ درصدی بهبودیافتگان کرونا در گلستان نسبت به مبتلایان
شرایط عادی مردم آمار کرونا را کاهش نداده است
معاون دانشگاه پزشکی بوشهر: داروهای کرونا فقط در اختیار بیمارستانها است
گیلان در گیرودار رنگ هایی که با رفتارها متغیر می شود
کرونا آمار مسافران پایانه مرکزی تبریز را تا ۹۵ درصد کاهش داد
۶۲ نفر با علائم کرونا در مراکز درمانی البرز بستری شدند
استاندار مازندران : کرونا رویکرد مردم را به حوزه سلامت تغییر داد
تست آزاد تشخیص قطعی کرونا در کرمانشاه از پنجم شهریور انجام میشود
آخرین آمار وزارت بهداشت از جانباختگان کرونا
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز دوشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از این ویروس گفت: تاکنون ۳۶۱ هزار و ۱۵۰ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و با فوت ۱۳۳ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان این بیماری به ۲۰ هزار و ۷۷۶ نفر رسید.
سیما سادات لاری افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (سوم شهریور ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۲۴۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۱۳۲ مورد بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۶۱ هزار و ۱۵۰ رسید.
وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۳۳ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری تاکنون به ۲۰ هزار و ۷۷۶ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۳۱۱ هزار و ۳۶۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۳۸۴۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون سه میلیون و ۶۲ هزار و ۴۲۲ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
شیوع ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» برای نخستین بار اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد و بهتدریج به سایر کشورهای دنیا سرایت کرد.
کرونا، ویروس شایعی است که هرسال زمستان با علایم سرماخوردگی مشاهده میشد، اما از سال ۲۰۰۲ این ویروس جهش ژنتیکی داشته و ابتدا خود را با بیماری سارس، پس از آن مرس و در حال حاضر به شکل کووید ۱۹ نشان داده که با دوره نهفتگی ۲ تا ۱۴ روز و با تظاهراتی نظیر تب بالا، سرفه، تنگی نفس، سردرد و گاهی با اسهال و استفراغ همراه است.
نظر شما