به گزارش ایرنا مهرداد عرب اول روز سهشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با گرامیداشت هفته دولت اظهارداشت: اعتبارات تخصیص یافته به سیستان و بلوچستان در شورای برنامه ریزی و توسعه این استان بر اساس دستورالعملهای ابلاغیه بین دستگاههای اجرایی توزیع شده است.
وی بیان کرد: ۴۱۲ میلیارد تومان از ردیف استانی به سیستان و بلوچستان اختصاص یافته که تا کنون ۱۸۷ میلیارد تومان آن نقد و بقیه در قالب اسناد خزانه به این استان تخصیص یافته است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی سیستان و بلوچستان ادامه داد: در سالهای گذشته سابقه نداشته که اعتبارات ردیف استانی ۷۱ درصد آن تا این موقع از سال تخصیص پیدا کند که این خود نشان دهنده توجه دولت به توسعه این استان است.
وی اظهارداشت: ۱۴ میلیاد و ۷۰۰ میلیون تومان از ردیف تکمیل راههای روستایی به سیستان و بلوچستان اختصاص یافته که ۶ و نیم میلیارد تومان معادل ۷۱ درصد آن تا کنون به این استان تخصیص پیدا کرده است.
عرب افزود: ۶۱۲ میلیارد تومان از محل ردیف قانون استفاده از امکانات کشور(متوازن)سهم سیستان و بلوچستان است که در این زمینه رتبه یک کشور را داریم.
وی ادامه داد: ۸۴ و نیم میلیارد تومان از اعتبار ابلاغی از محل قانون استفاده از امکانات کشور به سیستان و بلوچستان تخصیص یافته است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی سیستان و بلوچستان بیان کرد: چهار میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان در قسمت اعتبارات عمرانی بازارچههای مرزی سهم این استان بوده که تا کنون ۷۱ درصد آن تخصیص یافته است.
وی اظهارداشت:سهم سیستان و بلوچستان در ردیف اعتباری ملی استانی شده ۹۷ میلیارد تومان بوده که ۱۵ میلیارد تومان نقدی و بقیه در قالب اسناد خزانه به این استان تا کنون تخصیص یافته است.
عرب ادامه داد: از محل این ردیف حدود ۱۹ پروژه در حوزه آب و راه سیستان و بلوچستان است که نشان دهنده توجه ویژه دولت به این استان دارد.
وی گفت: همچنین از محل ردیف ایجاد زیرساختهای توسعه سواحل مکران ۱۸۳ میلیارد تومان ابلاغ شده ولی سهم سیستان و بلوچستان از این ردیف ۲۷۸ میلیارد تومان بوده که مابه تفاوت آن به وزارتخانههایی که در منطقه مکران پروژه داشتند ابلاغ شده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه سند توسعه سواحل مکران نیز ابلاغ شده، تصریح کرد: این سند هشت ماده دارد که ماده ۶ آن ۱۲ فعالیت پیشرو در توسعه سواحل مکران را معرفی کرده است.
عرب افزود: این سند بالا دستی منطقهای است که حوزه کرانه و پسکرانه را پوشش میدهد و توزیع اعتبارات برای پروژههای این حوزه با اتکا به این سند خواهد بود.
وی بیان کرد: سهم سیستان و بلوچستان در حوزه پروژههای ملی یکهزار و پنج میلیارد تومان بوده که ۵۷۰ میلیارد تومان معادل ۵۰ درصد این اعتبارات در حوزه راههای این استان است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی سیستان و بلوچستان گفت: ۱۰۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات متوازن که در اختیار استان بوده به حوزه راهها اختصاص یافته است.
وی اظهارداشت: کل اعتبارات بزرگراه زاهدان- زابل و زابل - دوستمحمد ارسال ۱۴ میلیارد تومان بوده که امسال به ۳۴ میلیارد تومان رسیده است.
عرب ادامه داد: همچنین ۲۰ میلیارد تومان از اعتبارات سیستان و بلوچستان به حوزه راههای این استان اختصاص یافته است.
وی افزود: پارسال کل اعتبار باند دوم جاده میرجاوه - زاهدان - بم ۲۱ میلیارد تومان بود که امسال علاوه بر ۳۸ میلیارد تومان اعتبارات ملی ۱۰ میلیارد تومان هم از اعتبارات استانی اختصاص یافته است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی سیستان و بلوچستان گفت: کل اعتبار باند دوم زاهدان-بیرجند پارسال ۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بوده اما امسال ۵۴ میلیارد تومان از اعتبارات ملی و هفت میلیارد تومان از اعتبارات استانی برای این طرح در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به خسارتهای ناشی از سیلاب سال گذشته به جادههای روستایی سیستان و بلوچستان گفت: ۸۳ میلیارد تومان برای بازسازی راههای خسارت دیده از سیلاب به این استان تخصیص داده شده است.
عرب اظهارداشت: برای ساماندهی حاشیه نشیینی در سیستان و بلوچستان ۹۰ میلیارد تومان از اعتبارات استانی برای این کار در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد:۲۰ میلیارد تومان برای ساماندهی حاشیه نشینی پس از سفر رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی به زابل برای این امر اختصاص یافته است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی سیستان و بلوچستان گفت: برای ساخت بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی ایرانشهر ۸ میلیارد تومان اعتبار از مرکز و ۳۰ میلیارد تومان هم از اعتبارات استانی برای این امر اختصاص یافته است.
وی بیان کرد: ۹ میلیارد تومان برای ساماندهی فاضلاب زاهدان از اعتبارات مرکز و ۳۷ میلیارد تومان هم از اعتبارات استانی برای این امر اختصاص یافته است.
عرب ادامه داد: همچنین برای ساماندهی فاضلاب زابل ۱۰ میلیارد تومان از اعتبارات مرکز و ۲۰ میلیارد تومان از اعتبارات استان و ۶ میلیارد تومان از اعتبارات مرکز و ۲۰ میلیارد تومان هم از اعتبارات استانی برای ساماندهی فضلاب کنارک اختصاص یافته است.
۳۷ پروژه منتخب سیستان و بلوچستان در سال جهش تولید
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی سیستان و بلوچستان گفت: ۳۷ پروژه این استان در سال «جهش تولید» برای تکمیل شدن انتخاب شده که تفاهمنامهای بدین منظور بین استاندار و سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای تخصیص اعتبار به این طرحها امضا شده است.
وی بیان کرد: ۳۴۸ میلیارد تومان برای تکمیل این ۳۸ پروژه منتخب در سیستان وبلوچستان از ردیف ۲۹ تبصره ۱۴(هدفمندی یارانهها)، ۵۱۱ میلیارد تومان از محل کمکهای فنی و اعتباری،۲۷۷ میلیارد تومان از محل منابع استانی، ۳۰ میلیارد تومان از محل منابع سرمایه در گردش، ۴۰۱ میلیارد تومان از محل شرکتهای دولتی و ۳۷ میلیارد تومان هم توسط بخش خصوصی در نظر گرفته شده است.
عرب تصریح کرد: ۲۰ درصد از ۳۴۸ میلیارد تومان برای تکمیل ۳۸ طرح منتخب سال جهش تولید به سیستان و بلوچستان تخصیص یافت است.
وی بیان کرد: مطالعات آمایش سیستان و بلوچستان را در انتهای ۹۸ به سرانجام رساندیم که در فروردین ۹۹ در کمیسیون تخصصی شورای عالی آمایش مصوب شد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان گفت: بخشی از مطالعاتی که باید انجام دهیم با نگاه به این سند بالادستی است که در یک مرجع بسیار عالی به تصویب رسیده و حتی در توزیع اعتبارات بر اساس این سند خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: سند توسعه ۲۳ شهرستان سیستان و بلوچستان تدوین شده و این اسناد کمک میکند تا منابع موردنیاز شهرستانها را از سمت استان، مرکز و وزارتخانهها مطالبهگر باشیم.
عرب بیان کرد: این مطالعات علمی نیازهای شهرستانها و نقاط قوت و ضعف آن را نشان خواهد داد که برای ارتقای شهرستان و ایجاد اشتغال به چه سمت و سویی برویم، از آنجایی که شرایط ۲۳ شهرستان متفاوت است در این مطالعات به دنبال آن هستیم که زمینههای اشتغال هر شهرستان ازچه مجرایی تقویت شود.
نظر شما