متن کامل مصاحبه زنده تلویزیونی رئیس جمهور با شبکه استانی خوزستان به این شرح است:
گزارشگر:
میدانیم و میدانید که مهمانی عزیز در میان ماست. به تعبیر رهبر فرزانةانقلاب اسلامی: رئیس جمهور محبوب، مورد اعتماد و دارای سوابق روشن انقلابی؛ آقای دکتر حسن روحانی.
آقای دکتر! به سرزمین سبز خوزستان خوش آمدید. عید بر شما مبارک باشد.
رئیسجمهور:
بسم الله الرحمن الرحیم
من ابتدا لازم میدانم خدمت همه مردم عزیزکشورم به ویژه مردم عزیز خطة شهیدپرور و مقاوم استان خوزستان سلام عرض کنم.
من هم این عید سعید را، عید ولادت با سعادت پیامبر (ص) و امام صادق(ع) که در آستانة این عید بزرگ هستیم به ملت بزرگ ایران تبریک عرض میکنم و در آغاز لازم میدانم از صدا و سیمای استان به دلیل نقشی که این صدا وسیما در دوران دفاع مقدس داشت و در روزهای بسیار سخت صدا و سیمای استان اخبار و مسائل استان را منتشر میکرد و حتی رادیوی آبادان آن زمان – که در آبادان فقط رادیو بود – زیر موشک باران و گلولههای توپ و خمپاره مقاومت و ایستادگی کرد و نگذاشت صدای استان و مردم این دیار خاموش شود. من میخواهم سپاسگزاری و تشکر کنم و به همة شهیدانِ صدا و سیمای استان که در دفاع مقدس نقش بسیار بزرگی ایفا کردند و به سوی معبود شتافتند و به آمال و آرزویشان رسیدند، و همچنین به همة شهیدان این استان در دفاع مقدس و انقلاب اسلامی سلام و درود بفرستم و در برابر روح بلند و ملکوتی امام شهیدان تواضع و سلام کنم.
گزارشگر:
آقای دکتر شما چه در دورة انتخابات چه در سفر به استانها، استان خوزستان را انتخاب کردید. البته این باعث افتخار ماست، اما چرا؟
رئیسجمهور:
مردم ما میدانند که انتخابات ۲۴ خرداد از طرف مقام معظم رهبری از پیش به عنوان یک حماسة سیاسی اعلام شد و الحق مردم این حماسة سیاسی را آفریدند. به طور طبیعی در انتخاباتی که میخواهد حماسه باشد، باید به استانی سفر کرد که سرزمین حماسهها باشد و در دولت تدبیر و امید هم باید سفرها را از استانی آغاز کرد که استان حماسهها باشد. حماسههای بزرگ ملت ایران در دوران دفاع مقدس در این استان آفریده شد. این استان، استان مقاومت و ایستادگی است. در واقع، مشهدِ شهیدان ما از سراسر کشور است. من در روزهای اولیه جنگ به همین شهر اهواز آمدم؛ روزهایی که شهر خیلی خیلی خلوت بود و آدم از هر خیابانی که عبور میکرد، گلولة توپبه آنجا میخورد؛ یعنی نمیشد مصون بود، برای اینکه دشمن تقریباً تا پشت دیوارهای شهر اهواز آمده بود. این استان در دفاع مقدس سهم بسیار بالایی داشته و به تعبیر امام، دین خودش را ادا کرده است. به هر حال، خرمشهر، آبادان، سوسنگرد، هویزه، دزفول و بستان سمبل مقاومت دوران دفاع مقدس است.
خوزستان سرزمینی است که بخشی از آن اشغال و بخشی ویران شد، اما مردم با همت بلندشان ایستادگی و مقاومت کردند و دشمن را از این سرزمین راندند و اگر بگویم در دوران دفاع مقدس شیرینترین روز برای مردم روز آزادی خرمشهر بود که مردم بهجد چیزی شبه روز پیروزی انقلاب را جشن گرفتند، این سخن به گزاف نیست.
بنابراین این استان، استان بسیار مهم و با اهمیتی است. علاوه بر اینکه دولت و رئیس دستگاه اجرایی باید به بخشهای مختلف کشور سر بزند و ببیند وضع اجرا چگونه است. البته استانداران، فرمانداران، مسئولین، نمایندگان محترم مجلس و وزرای محترم هستند و سر میزنند، اما رئیس دولت در این زمینه نمیتواند به طور کامل آسوده خاطر باشد. باید به دیدار مردم برود و بشنود. این سفرها بیشتر برای شنیدن است. ما دلمان میخواهد در این سفرها نظرها، طرحها و حتی گلهها و انتقادات مردم را بشنویم. همة اینها برای ما زیباست.
رئیس جمهور هیچ شأنی جز نمایندگی ملت ندارد. آرا از آن مردم است. این انتخاب از سوی مردم است. بنابراین باید به محضر مردم شتافت، از مردم شنید، درس گرفت و از مردم و با نظرهای مردم راه را تصحیح کرد و با تشویق مردم دلگرم تر شد. این سرکشی یک سرکشی ضروری برای خود دولت و رئیسجمهور است.
بنابراین، لازم بود چند ماه پس از استقرار دولت برنامههای فوری اجرا شود و بعد از آن سفرها آغاز شود. البته سفر رئیس جمهور تنها در قالب دیدار با مردم استان یا دیدار استانی تنظیم نمیشود، بلکه هروقت که ضروری و لازم باشد و در هر جا که باشد. امیدواریم هیچ وقت برای کشور حادثة بدی پیش نیاید، ولی من به محض وقوع زلزله در استان بوشهر، تصمیم گرفتم و به این استان رفتم، زیرا آن حادثه تقاضا میکرد که من بروم و وضع مردم را ببینم و بر رسیدگی به آنها تأکید کنم. البته در آن سفر به عسلویه هم رفتم، زیرا آنجا هم ضروری بود. طرحهای بسیار مهمی در آنجا در دست اجراست و لازم بود دستورها و تأکیدهای لازم در آنجا انجام گیرد. به هر دلیلی که ضروری و لازم باشد، رئیس جمهور، وزرا یا دولت سفر خواهند کرد.
البته در این سفرها بیشتر بنابر شنیدن وگوش دادن، دیدن طرحها و نظارت بر آنهاست و البته اقداماتی هم که برای استان از قبل برنامهریزی و پیشبینی شده باشد و بحث کرده باشیم، در سفرهای استانی اعلام خواهد شد.
من در این سفر بحثهایی که دربارة استان طی یکی دو هفته در دولت شده بود و بررسی شده بود، بخشی از آنها را اعلام کردم و بخشی هم در ضمن این مصاحبه ممکن است تأکید و تکرار شود.
شهروندی از مسجدسلیمان:
آقای رئیس جمهور، امروز دغدغه اصلی مردم و جوانان مسجد سلیمان که روزی شهر اولینها بوده و امروز آخرین است - بیکاری است، شهری که خود زمانی پذیرای جوانان جویای کار از سایر شهرها، استانها و کشورها بود. برای این معضل و مشکل مردم و جوانان جویای کار مسجد سلیمان حضرتعالی و دولت تدبیر و امید چه تدبیری اندیشیدهاید؟
شهروندی از ایذه:
آقای رئیس جمهور جادههای ما خطرناک است. فکری برای ما بکنید.
رئیسجمهور:
من هم به مردم بسیار عزیز و خونگرم مسجدسلیمان و همچنین مردم ایذه و باغ ملک سلام عرض میکنم و از اینکه تماس گرفتند و نظرهایشان را بیان کردند، تشکر میکنم.
اینکه گفتند مسجد سلیمان اولین بوده، قبول است، اما اینکه گفتند امروز آخرین است، مقداری تردید دارم، ولی باید به معضلات مسجدسلیمان رسیدگی شود.
میدانید که مسجدسلیمان به دلیل مشکلاتی که در چاهها و گنبدهای گازی به وجود آمده، دچار برخی مشکلات زیست محیطی است که سلامت مردم را تهدید و متأثر کرده است. باید برای آنها برنامهریزی و فکری شود.
این عزیز بزرگواری که تماس گرفتند، از اشتغال صحبت کردند. البته اشتغال موضوع عامی است و سراسر کشور با این مشکل مواجه است.
گزارشگر:
آقای دکتر یکی از مشکلات اصلی استان خوزستان اشتغال است که همانطوری که شما در صحبتهایتان اشاره کردید، کشاورزی و دامپروری میتواند این معضل را تا حد زیادی حل کند. نظر شما در این مورد چیست؟
رئیسجمهور:
اینجا سرزمین انواع فرصتهاست.
گزارشگر:
ما بیش از صد محصول کشاورزی در استان خوزستان داریم.
رئیسجمهور:
کشاورزی اعم از زراعت، باغها و دامداری یک بخش مسئله است. در زمینة کل کشاورزی به معنی عام کلمه در اینجا فرصتهای عظیمی از نظر آب، هوا و منابع آبی وجود دارد و این تعبیر که این استان زرخیز است، درست است. همچنین از لحاظ صنعت و گردشگری این استان جاذبههای فراوانی دارد. بعد هم استانی است که رودخانههای خروشان و بندرگاههای متعددی دارد و همینطور به آبهای آزاد متصل است. به هر حال، فرصتهای فراوانی دارد.
به هر حال، اصل مسئلة اشتغال مشکلی است که سراسر کشور به آن دچار است. یکی از برنامههای اصلی دولت در بخش اقتصاد بحث اشتغال است. اشتغال اساساً در کنار توسعه به وجود میآید. ما باید توسعة اقتصادی را انجام دهیم تا در کنار آن اشتغال به وجود بیاید.
دولت طبق آمار کشور یک قدم کوچک برداشته است؛ یعنی آمار به ما میگوید که در کل بحث بیکاری ما مقداری کاهش را مشاهده میکنیم. نه اینکه ما مسئلة اشتغال را حل کرده باشیم. وقتی مرکز آمار ۱/۲ را به عنوان کاهش بیکاری و رشد اشتغال اعلام میکند، قابل ملاحظه است. این دولت تازه به مرز پنج ماه رسیده و قدمهایی را در این زمینه برداشته که البته برای خود مسجد سلیمان طرحهایی از جمله آلومینیوم و پتروشیمی وجود دارد که دولت باید برای تکمیل این طرحها اقدام کند و این برای سرعت اشتغال در این شهرستان مؤثر خواهد بود.
در زمینة ایذه و باغ ملک بحث جادة خطرناک را گفتند. ما با وزارت مسکن و شهرسازی در این زمینه بحث کردیم. تقریباً بخشهای خطرناک جادهای این استان مورد بررسی قرار گرفته است. همین امروز هم آقای وزیر از نظر آمارو ارقام گزارش کوتاهی علاوه بر گزارش قبلی به من دادهاند که ما چقدر اعتبار نیاز داریم تا مشکلات جادهای را - که همة آنها مشخص شده که کجاهاست، چند کیلومتر است و چقدر اعتبار میخواهد- برطرف کنیم. بخشی از مشکلات در اعتبارات سال آینده پیشبینی شده است. مطابق گزارشی که وزیر به من داد، ۶۰ میلیارد تومان برای سال آینده برای بحثهای جادههای پیشبینی شده که در همان بخشهای خطرناک هزینه میشود، اما این برای حل مسئله کافی نیست. ما اگر بخواهیم قدم جدیتری برداریم، باید ببینیم منابع دیگری داریم که سرعت بدهیم یا نه؛ اما دولت هم متوجه این مشکل است و هم برای رفع این مشکل برنامه دارد. البته در زمینة راهسازی اگر باز هم سؤال و فرصت بود، من توضیح بیشتری میدهم.
گزارشگر:
چون استان خوزستان استان پرترددی است و جادههای ترانزیتی دارد و رانندگان بسیاری وارد این استان می