«علیصفر ماکنعلی» روز سه شنبه در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری با دو سازمان شیلات و دامپزشکی ایران افزود: ما وقتی در مجموعهای قرار میگیریم صرفنظر از اینکه مسوولیتی که داریم آنچه باید توجه داشته باشیم منافع ملی کشور است.
وی اظهارداشت: منافع ملی ایجاب میکند تولیدات کشور متناسب با توانمندیهای اقلیمی باشد که با ۶ حوزه آبخیز و اکوسیستم استثنایی بحث ابزی پروری است.
ماکنعلی تصریح کرد: بحث آبزی پروری و بیمه زمانی میتواند موفق باشد که یک سیستم رصد و پایش برای مخاطرات و تهدیداتی که برای آبزی پروری یک کشور است وجود داشته باشد.
رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: اگر شما مدیریت مخاطرات احتمالی این زنجیره را به درستی طراحی نکرده و اجزا را مشارکت نداده باشید به طور حتم در تولید با مشکل و بحران روبرو میشود.
وی گفت: در سازمان دامپزشکی کشور متناسب با برنامههای دیده شده و زیرساخت ها و بسترهای توسعهای برای مدیریت بهداشت در نظر گرفته نشده است.
ماکنعلی اضافه کرد: به طور مثال برای بیماریهای سفید میگو نیاز به دو برنامه به طور موازی و سیستماتیک است و پوشش بیمه اهمیتی ندارد.
وی ادامه داد: یکی بحث اجرای برنامه ملی باقیمانده دارویی است که ما با وجود اینکه ۱۱۴ آزمایشگاه ملی داریم تا کنون موفق نشدیم آزمایشگاهها را اعتبار بخشی کنیم و نمونه هایی که باید در زمان و مکان های خاص اخذ و آزمایش شود در داخل کشور انجام دهیم.
رئیس سازمان دامپزشکی گفت: توانستیم برای اولین بار کمترین رکورد کاهش کانون بیماری لکه سفید میگو را بعد از انقلاب بزنیم.
وی اضافه کرد: این هزینه تولید را کاهش می دهد زیرا میانگین وزن میگو امسال نسبت به سال گذشته به شکل معناداری افزایش یافته زیرا یکی از خسارت های این بیماری کاهش رشد میگو است.
ماکنعلی ابراز امیدواری کرد: بر اساس امضای تفاهمنامه با شیلات و بیمه به نیازمندی کشور و مخاطرات احتمالی توجه کنیم و اگر دامپزشکی نتواند تجهیزات و امکانات را برای رصد و پایش مخاطرات احتمالی داشته باشد بیمه شکست می خورد.
نظر شما