دکتر «سعید رحیمی» روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۶۷۸ هزار و ۵۹۵ متر مربع جایگاه نگهداری دام و سه هزار و ۱۰۰ راس دام نیز برای مقابله با بیماری لامپی اسکین در استان مرکزی از سوی این اداره کل سم پاشی و ضد عفونی شد.
وی ادامه داد: کانونهای بیماری لامپی اسکین با انجام واکسیناسیون و ضدعفونیهای انجام شده از ۱۹۱ مورد در سال گذشته به پنج کانون در سالجاری کاهش یافتهاست.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دام اداره کل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: بیمار لامپی اسکین از جمله بیماریهای ویروسی واگیردار است که از طریق حشرات و بندپایان به دام منتقل میشود.
روی، تب بالا، بی اشتهایی، لاغری مفرط، ریزش بزاق از دهان، ضایعات و ندولهای پوستی را از جمله علایم بیماری لامپی اسکین در دام عنوان کرد و گفت: شیوع این بیماری کاهش تولید شیر و گوشت در بین دامها را به همراه داشته و به ندرت موجب تلفات در بین جمعیت دامی میشود.
وی ادامه داد: بیماری لامپی اسکین درمان خاصی نداشته و انجام اقدامات پیشگیرانه شامل واکسیناسیون و ضدعفونی جایگاه و بدن دام تنها راه مقابله با این بیماری است.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، یک هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.
نظر شما