ابوالفضل محمدکریمی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: منابع غذایی مثل سُسهای پرچرب، روغن جامد، چربی گوشت، شربت، خیارشور، کنسرو و غذاهای آماده میتوانند موجب افزایش وزن شوند.
وی اضافه کرد: مصرف زیاد مواد قندی، شیرین، غذاهای چرب، سرخکرده و پرنمک میتواند موجب تضعیف و یا اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن شود؛ بنابراین شهروندان باید از پرخوری اجتناب کنند و فعالیت بدنی مناسب و روزانه در خانه انجام دهند.
وی تاکید کرد: داشتن سبک زندگی سالم، خواب شبانه زودهنگام، فعالیت بدنی منظم و دوری از استرس از جمله مهمترین عوامل موثر در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از ابتلا به بیماری کروناست.
محمدکریمی با اشاره به نحوه تهیه، نگهداری و مصرف مواد غذایی، گفت: افرادی که اقدام به پختوپز غذا میکنند حتما باید از ماسک استفاده کنند، غذاهای خام را از پخته جدا نگه دارند، ظروف استفادهشده برای مواد خام را کاملا شسته و ضدعفونی کنند و از ظروفی که برای غذای پخته استفاده میشود، برای غذای خام استفاده نکنند.
وی با بیان اینکه از خرید مواد غذایی بدون بستهبندی خودداری شود، افزود: غذاها باید کامل پخته و از مصرف مواد غذایی نیمپز خودداری شود و غذاهایی مانند شیر و سوپ باید یک دقیقه جوشانده شود.
وی با تاکید بر اینکه غذاها باید کاملا پخته شوند، اضافه کرد: ویروس کرونا به دمای معمول پخت یعنی ۷۰ درجه سانتیگراد بالای صفر حساس است و در مدت ۳۰ ثانیه در این درجه دما از بین میرود.
کارشناس مرکز بهداشت قم با اشاره به اینکه ویروس کرونا در شرایط انجماد پایدار است، بیان کرد: اگر مواد غذایی فریز شد، برای استفاده مجدد حتما باید بهطور کامل داغ شود؛ باقیمانده غذا نیز نباید بیشتر از سه روز در یخچال بماند و بیشتر از یکبار هم نباید مجددا داغ شود.
وی در ادامه با اشاره به نکاتی در زمینه تهیه نان، گفت: برای تهیه نان توصیه میشود از سفره پارچهای نخی تمیز استفاده و از گذاشتن نان روی پیشخوان نانواییها و یا استفاده از وسایل مشترک مانند برسهای نانوایی که میتواند عامل انتقال ویروس کرونا باشد، خودداری شود.
وی تاکید کرد: کیسه خرید نان باید هر بار ضدعفونی شود، نان قبل از مصرف داخل ماکروویو و یا حرارت گرم داغ شود، بهنحویکه نان نسوزد.
محمدکریمی خاطرنشان کرد: همشهریان میتوانند برای پرسیدن سوالات مرتبط با بهداشت و تغذیه برای پیشگیری از کرونا با سامانه ۴۰۳۰ از ساعت ۱۶ تا ۲۰ تماس بگیرند و راهنماییهای لازم را کسب کنند.
«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
نظر شما