محمد شجعیکلاتی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به ظرفیتهای بخش کشاورزی و دامداری بجستان تبدیل کشاورزی معیشتی به کشاورزی اقتصادی تنها در سایه یکپارچه سازی زمینهای این بخش محقق می شود.
وی ادامه داد: نخستین طرح یکپارچه سازی زمینهای کشاورزی در بجستان در سطح ۴۲ هکتار محدوده قنات عسکرآباد روستای اهنگ این شهرستان طی سال جاری آغاز شده است که برای اجرای آن دولت هزینه سیستمهای نوین آبیاری، جاده بین مزارع و یکپارچه سازی را به صورت کامل پرداخت میکند.
مدیر جهاد کشاورزی بجستان گفت: یکی دیگر از ظرفیتهای خوب بجستان از نظر موقعیت کویری، کشاورزی و دامداری و صرفه اقتصادی، پرورش شتر است که طرح شترداری در این شهرستان از حدود سه سال گذشته با ۵۰ نفر شتر آغاز شده و هم اکنون به ۵۰۰ نفر افزایش یافته است.
وی افزود: احیای ۲۱۳ رشته قنات، اجرای ۱۷ کیلومتر شبکه نوین آبیاری و لولهگذاری خط انتقال آب به روستاها از جمله طرحهای کشاورزی هستند که طی یک سال اخیر با مشارکت کشاورزان بجستانی اجرا شدهاند.
شجعیکلاتی ادامه داد: ۳۰۰ خانوار از بهرهبرداران روستایی بخش کشاورزی شهرستان بجستان با بهرهبرداری این طرحها از مزایای اقتصادی، اجتماعی، خدماتی و رفاهی آنها برخوردار شدهاند.
وی ساخت افزون بر ۲۴ کیلومتر جاده بین مزارع در روستاهای سردق فخرآباد، منصوری، ابراهیمآباد و یونسی، توسعه سه و نیم هکتاری کشت گلخانهای، ایجاد مزارع و باغهای الگویی انار، پسته و زعفران و همچنین ساخت و اجرای سایبان بر روی درختان باغهای انار را از دیگر طرحهای مهم مشارکتی روستایی و کشاورزی شهرستان بجستان در این مدت برشمرد.
مدیر جهاد کشاورزی بجستان این خطه را دومین شهرستان استان خراسان رضوی در جذب اعتبارات مربوط به خسارات ناشی از سیل طی یک سال اخیر اعلام و بیان کرد: ۱۰۰ میلیارد ریال تسهیلات در این حوزه اختصاص یافت که ۵۰ درصد آن به صورت بلاعوض و نیم دیگر آن با کارمزد اندک در اختیار بهرهبرداران بخش کشاورزی این شهرستان قرار گرفته است.
وی گفت: گیاهان دارویی نیز از دیگر ظرفیتهای مهم اقتصاد کشاورزی در بجستان است.
شجعیکلاتی افزود: ۲۰ هزار هکتار از زمینهای مربوط به روستاهای واقع در مناطق کوهپایهای بجستان به کشت گیاه دارویی آنغوزه اختصاص یافته و ۷۰ نفر برای کاشت و برداشت آن در این شهرستان مشغول کار شدهاند.
وی ادامه داد: برای حمایت از تولید، کاهش هزینه و افزایش بازده تولید ۶ هزار و ۱۹۰ تن انواع نهاده دامی از جمله ذرت، سویا، جو، سبوس گندم و هزار تن انواع کود شیمیایی یارانهای طی یک سال اخیر در اختیار کشاورزان بجستان قرار گرفته است.
مدیر جهاد کشاورزی بجستان گفت: ۵۰ میلیارد ریال تسهیلات از منابع مختلف برای ایجاد زیرساختهای بخش کشاورری با اشتغال زایی یکصد نفر طی این مدت در بجستان پرداخت و سه پروانه بهره برداری صنایع تبدیلی و کشاورزی در این شهرستان صادر شده است.
وی مهمترین طرحهای در دست اقدام مدیریت جهاد کشاورزی بجستان را احداث استخر ذخیره آب در روستاهای پرجمعیت، مجتمع دام سبک در روستای جزین و توسعه کشتهای گلخانه ای برشمرد.
شهرستان ۳۱ هزار نفری بجستان در ۲۸۹ کیلومتری جنوب غرب مشهد قرار دارد.
این شهرستان مرکب از دو بخش مرکزی و یونسی دارای ۴۹ روستاست و ۱۶ هزار نفر از جمعیت آن ساکن روستاها هستند. هشت هزار و ۵۰۰ بهرهبردار بخش کشاورزی در گستره ۶ هزار و ۶۲۶ هکتاری عرصه زراعی و باغی شهرستان بجستان فعالیت دارند.
نظر شما