افزایش بودجه کتابخانه‌های عمومی را در مجلس پیگیری می‌کنیم

کرمانشاه- ایرنا- نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی، در خصوص حمایت از افزایش بودجه نهاد کتابخانه‌های عمومی و رسیدگی به مسایل پیش روی این نهاد قول مساعد داد و گفت: با توجه به خلأ موجود و نیاز نهاد کتابخانه‌ها باید برای افزایش اعتبارات تلاش بیشتری صورت گیرد.

حجت الاسلام سید «جواد حسینی‌کیا»، روز پنجشنبه در دیدار با مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه افزود: در خصوص افزایش بودجه این نهاد با مجمع نمایندگان استان رایزنی لازم را انجام می دهیم و در مجلس شورای اسلامی از این مهم حمایت خواهیم کرد.

وی تاکید کرد: کتابخانه‌های عمومی در همکاری با آموزش و پرورش برای ارتقای فرهنگ کتابخوانی در بین دانش آموزان و والدین فضای مناسبی در اختیار دارند و آموزش و پرورش باید با کتابخانه های عمومی همکاری بیشتری داشته باشد.

او با تأکید بر لزوم اهتمام بیشتر شهرداران به پرداخت سهم نیم درصد کتابخانه ها، گفت: شهرداران باید سهم نیم درصد را به موقع پرداخت کنند و همچنین خیرین نیز نگاه ویژه ای به توسعه کتابخوانی و زیرساخت های این حوزه داشته باشند.

وی اظهارداشت: کتاب و کتابخوانی مهم ترین شاخصه توسعه فرهنگی است و برای برطرف کردن مشکلات این حوزه در مجلس شورای اسلامی از هیچ تلاشی دریغ نمی کنیم.

بودجه کتابخانه‌های عمومی کافی نیست

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه نیز در این دیدار گفت: باوجود پیشرفت‌ها در زمینه توسعه کتاب و کتابخوانی، بودجه نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای پیشبرد اهداف، مأموریت ها و برنامه ها کافی نیست. 

«معصومه حسنی‌خونسار»، افزود: روستاهای شهرستان سنقر با توجه به پراکندگی و جمعیت بالا نیازمند کتابخانه سیار هستند و اعتبار کافی برای خرید کامیون کتابخانه سیار وجود ندارد و این موضوع همت مسئولان شهرستان سنقر را می طلبد.

وی با اشاره به نبود درآمد در کتابخانه های عمومی گفت: برای برطرف کردن این مشکلات باید سهم نیم درصد کتابخانه های عمومی از طرف شهرداری ها به موقع پرداخت شود و برای تامین اعتبار و رفع برخی از مشکلات حتی نیم درصد شهرداری ها هم کافی نیست و ما نیازمند حضور خیرین و سایر دستگاه ها هستیم. 

وی تامین نشدن اعتبار پروژه کتابخانه مرکزی استان را به عنوان یکی از مشکلات مهم فرهنگی استان یادآور شد و حمایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی را در این مورد خواستار شد.
  در پایان جلسه حجت الاسلام والمسلمین حسینی کیا به همراه مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه از بخش های مختلف کتابخانه عمومی علامه مجلسی این شهرستان بازدید کرد.

استان کرمانشاه ۱۰۶ باب کتابخانه دارد که از این تعداد ۸۸ باب نهادی و ۱۸ باب نیز با مشارکت سازمان ها ایجاد شده و یک میلیون و ۱۶۱ هزار منبع در کتابخانه های استان وجود دارد.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۲ هزار و ۵۹۵ روستا و ۳۴ شهر دارد و اکنون ۷۱ هزار و ۲۸۷ عضو کتابخانه‌های استان کرمانشاه هستند.