محمد رضا قدیر روز پنچ شنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در تالار کرامت استانداری قم تعداد حال حاضر بیمار کرونایی قم را بین ۳۶۰ تا ۳۸۰ تَن عنوان کرد و افزود: ۷۰ بیمار بدحال نیز در مراکز درمانی خود بستری هستند و روزانه بین سه تا پنج تَن بر اثر کرونا جان خود را از دست می دهند.
وی تعداد بستری های روزانه کرونایی در قم را نیز بین ۵۰ تا ۵۵ نفر ذکر کرد و گفت: هنوز تعداد بستری ها از ترخیص ها بیشتر است و اگر مدیریت وضعیت بهداشت و درمان استان نبود هم اکنون شاهد بار مراجعه بیشتری به بیمارستان ها بودیم.
رئیس علوم پزشکی قم با اذعان به اینکه قوانین خیلی سفت و سختی برای مقابله با کرونا نداریم و میزان رعایت پروتکل های بهداشتی نیز زیاد نیست، گفت: تا سال ۲۰۲۱ بعید است که واکسنی برای کرونا تولید شود و اگر هم این امر صورت بگیرد نرخ تاثیرپذیری آن ۵۰ تا ۶۰ درصد است بنابر این باید مسائل بهداشتی و پیشگیری همچنان رعایت شود.
وی با اشاره به اهمیت موضوع تاب آوری سیستم سلامت استان در برابر کرونا افزود: تاب و توان کادر بهداشت و درمان با پنج ماه قبل قابل مقایسه نیست در برخی از بیمارستان های قم بین ۳۰ تا ۴۰ تَن از کادر درمان به مرخصی رفتند و آثار خستگی و استهلاک در آنها کاملا محسوس است.
رئیس علوم پزشکی قم گفت: چالش اصلی که در حال حاضر در مورد کادر درمان استان وجود دارد پرداختی پاداش نیست و مهمترین بحث، استهلاک و خستگی کادر درمان است و این موضوع باعث بی انگیزگی آنها می شود.
قدیر تصریح کرد: راه برون رفت از وضعیت موجود، کاهش میزان ابتلا و همچنین کمتر شدن تعداد ورودی ها و بستری های بیمارستان ها است.
وی با اشاره به در پیش بودن فصل پاییز خاطرنشان کرد: کرونا یک ویروس سرما دوست است، و در صورتی که در دمای بالای ۴۰ درجه پیک را گذراندیم، پاییز و زمستان نگران کننده است.
وی کاهش مراقبت های بهداشتی و احساس امنیت کاذب در مقابل بیماری و رعایت نکردن فاصله گذاری مناسب را از علل افزایش این بیماری و احساس امنیت کاذب در برابر آن را نیز خطرناک توصیف کرد و با تاکید بر ضرورت وجود ترس آگاهانه در افراد، گفت: نباید هیچ گونه امنیتی در مقابل این ویروس احساس کنیم، چون ویروس بسیار پیچیده ای است و رفتار آن نامشخص است و نمی توان زمان مشخصی را نیز برای فعالیت آن پیش بینی کرد.
وی اضافه کرد: ما باید به دلیل تجمع هایی که وجود دارد و فصل پاییز که در پیش داریم در آمادگی کامل به سر ببریم.
رئیس علوم پزشکی قم همچنین با اشاره به رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی از سوی ۲۰ درصد از هیات های مذهبی قم گفت: در روزهای اخیر برخی از هیات ها اقدام به دسته روی کردند که باید شورای تامین استان وارد عمل شود تا این هیات ها باعث آسیب مردم نشوند.
قدیر با اشاره به ارتقا فرآیندها، مطب های پزشکی و داروخانه های استان را دو مکان مهم در این خصوص دانست و گفت: در ۲ هفته گذشته ۳۸۳ مورد بازدید از مطب های قم انجام شد که میزان رعایت پروتکل آنها ۸۲.۶ درصد بود.
وی ادامه داد: بیش از ۸۰ مورد بازدید نیز از داروخانه های قم انجام شد که میزان رعایت پروتکل ها بیش از ۸۰ درصد بوده است.
رئیس علوم پزشکی قم گفت: برغم چندین تذکر صورت گرفته روز گذشته مجبور شدیم شعبه یکی از بانک های استان را پلمب کنیم، و هم اکنون شروع برخورد ما با سازمان های دولتی است از این رو باید روی اداره های دولتی استان نظارت بیشتری اعمال شود.
معاون فنی مرکز بهداشت قم نیز در این جلسه اظهار داشت: منطقه نیروگاه و شیخ آباد به دلیل تراکم بالای جمعیتی بیشترین حجم از بیماران کرونایی را به خود اختصاص می دهد و باید توجه بیشتری به آن صورت گیرد.
محمد جواد باقریان همچنین با اشاره به عملکرد دستگاه های اجرایی قم در رعایت پروتکل های بهداشتی بر اساس چِک لیست های تنظیم شده و خود اظهاری صورت گرفته گفت: نرخ رعایت پروتکل های بهداشتی اداره کل پزشکی قانونی قم در خود اظهاری این دستگاه ۹۵ درصد و در بررسی و ارزیابی هایی که ما انجام دادیم ۹۱.۷ بوده است.
وی افزود: نرخ رعایت پروتکل ها در مورد شرکت غله و خدمات بازرگانی قم بر اساس خود اظهاری بین ۹۵ تا ۱۰۰ درصد بوده که طبق پایش انجام شده این نرخ ۷۹.۲ درصد بوده است.
معاون مرکز بهداشت قم با بیان اینکه تا دوم شهریورماه جاری در کارخانه و کارگاه های استان به دلیل تخلف از مقررات بهداشتی ۱۲۵ مورد اخطاریه صادر شده است افزود: برای اداره ها ۲۲ اخطار، دفاتر پیشخوان دولت ۱۸ اخطار، پلیس بعلاوه ۱۰ چهار اخطار، بانک ها ۴۸ اخطار، رستوران ها ۶ اخطار، نانوایی ها پنج اخطار، بستنی فروشی ها سه اخطار، آموزشگاه ها چهار اخطار و فروشگاه ها یک اخطار داده شده و یک فروشگاه نیز پلمب شده است.
معاون مرکز بهداشت قم همچنین نرخ رعایت پروتکل های بهداشتی در آزمون های مختلفی که در استان برگزار شد را مورد توجه قرار داد و افزود: آزمون دانشگاه ادیان و مذاهب، دکتری و همچنین کارشناسی ارشد وزارت بهداشت و آزمون استخدامی با رعایت ۱۰۰ درصد و همچنین آزمون کنکور کارشناسی وزارت علوم و کنکور سراسری نیز با ۹۸ درصد رعایت پروتکل برگزار شد.
وی گفت: تا دوم شهریورماه استفاده مردم از ماسک بهداشتی در اداره ها، بانک ها و مراکز خرید صنفی ۷۱ درصد شده که در مقایسه با هفته گذشته آن چهار درصد افزایش داشته است.
باقریان افزود: استفاده متصدیان و شاغلان واحدهای صنفی از ماسک نیز از ۶۵ درصد به ۷۳ درصد و استفاده متصدیان و شاغلان واحدهای صنعتی از ۸۷ درصد به ۹۱ درصد و استفاده شاغلان ادارات، سازمان ها و بانک ها به ۹۲ درصد و استفاده مردم در وسایل نقلیه عمومی درون شهری هم از ۶۸ به ۷۳ درصد رسیده است.
معاون مرکز بهداشت قم با اشاره به اجرای طرح غربالگری کرونایی در این استان بیان کرد: تا پنجم شهریورماه با ۱۸ درصد مردم قم تماس گرفته شده و آنها را مورد غربال گری و ارزیابی قرار دادیم که این امر در افزایش امیدواری مردم به بدنه دولت و نظام بهداشت و درمان و همچنین شناسایی موارد جدید ابتلا تاثیر زیادی دارد.
ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند./
نظر شما