مهران نظری روز جمعه در حاشیه بازدید از محیط بانی رشکان ارومیه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا هدف از اجرای این طرح ها را ارتقای سطح مولفه های زیست محیطی در سطح استان آذربایجان غربی بیان کرد و افزود: از شاخص ترین این پروژه ها میتوان به اجرای طرح "حفاظت فیزیکی سواحل دریاچه ارومیه" حد فاصل سلماس تا میاندوآب با اعتبار ۵۰ میلیارد ریال، "انتقال مالکیت زیستگاه های مهم گونه در معرض خطر انقراض میش مرغ از اشخاص به دولت" با اعتبار۱۵ میلیارد ریال اشاره کرد.
وی با بیان اینکه یکی از پروژه های بسیار مهم در حوزه شهرستان بوکان "احداث پاسگاه محیط بانی" شهر بوکان میباشد، ادامه داد: این طرح در زمره پروژه های مصوب استانی سال ۱۳۹۷ بوده و به دلیل عدم تامین اعتبار کافی، عملیات اجرایی آن دچار رکود شده بود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: با حسن نظر و حمایت سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و افزایش اعتبار مصوب پروژه از ۶ هزارمیلیون ریال به ۱۶ هزار میلیون ریال، شاهد رفع موانع اعتباری پروژه و آغاز عملیات اجرایی آن در هفته دولت سالجاری میباشیم.
وی با بیان اینکه طرح حفاظت فیزیکی پارک ملی دریاچه ارومیه از جمله طرح های مصوب ستاد احیای دریاچه ارومیه میباشد گفت: این طرح در سال ۱۳۹۵با هدف حفظ پوشش های گیاهی پدید آمده در اراضی ساحلی حاصل از پسروی آب دریاچه در دوران خشکسالی کلید خوردهاست.
نظری افزود: مقابله با پدیده طوفان های نمکی و همچنین حفاظت از تنوع زیستی غنی پارک از دیگر اهداف این طرح است.
وی بیان کرد: در سال جاری نیز طرح حفاظت فیزیکی با هزینه بیش از ۸۰ میلیارد ریال و با عقد قرارداد با شرکت ارایه دهنده خدمات حفاظتی منتخب در مناقصه و بکارگیری ۳۴نفر نیروی حفاظتی در نوار ساحلی غربی دریاچه به طول ۲۷۰ کیلومتر در حد فاصل شهرستان های سلماس تا میاندوآب عملیاتی شدهاست.
وی ادامه داد: ایجاد پاسگاه محیط بانی در قالب این طرح و حضور مداوم نیروها در منطقه و به دنبال آن پایش مستمر محیط منجر به تحقق اهداف از پیش تعیین شده طرح شده است.
نظری گفت: با اجرای طرح در سال جاری با اولویت حفظ پوشش گیاهی منطقه و آموزش جوامع محلی و همگام سازی مردم محلی با اولویت های زیست محیطی امید است ضمن احیای بدنه آبی دریاچه، تنوع گیاهی و جانوری پارک نیز حفظ و احیاء شود.
به علت اهمیت ملی، منطقه ای و بیالمللی زیستگاههای حیات وحش و به منظور حفظ تعادل اکولوژیکی و اهمیت و نقشی که حیوانات و پرندگان در زنجیره حیات طبیعی ایفا می کنند، کانون هایی از استان آذربایجان غربی به عنوان مناطق حفاظت شده شناسایی شده تا اقدامات لازم جهت جلوگیری از شکار بی رویه و انقراض نسل وحوش و نیز حفاظت از این مناطق از دستبرد متجاوزان زیست محیطی به عمل می آید.
منطقه حفاظت شده پارک ملی ارومیه، منطقه حفاظت شده (مراکان) و منطقه حفاظت شده آغ گل از مهم ترین این مناطق هستند.
به منظور تأمین امنیت جانوران پنج منطقه نیز از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست استان منطقه شکار ممنوع اعلام شده است که شامل دره شهیدان بین ارومیه و اشنویه، زرآباد خوی، آغ گل ماکو، دشت بیان شاهین دژ و نیزارهای کوه قیط میمند شهرستان نقده می باشد.
نظر شما