مختار مهاجر با ارسال گزارشی به خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: خط اعتبار ابلاغی مکانیزاسیون به استان گلستان معادل ۱۰۷۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال بوده که متناسب با رقم معرفی متقاضیان به بانک معادل ۱۲۷۷ میلیارد و ۴۱۸ میلیون ریال انجام می گیرد.
به گزارش جمعه ایرنا؛ وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تا پایان مرداد ماه گذشته رقم جذب اعتبار خرید ماشین آلات کشاورزی گلستان ۱۰۶۰ میلیارد و ۲۸۰ میلیون ریال با درصد پیشرفت فیزیکی جذب ۹۸.۲ درصد بوده است.
به گفته وی از ابتدای سال جاری تاکنون برای خرید ۶۹۵ دستگاه انواع نیرو محرکه کشاورزی (تراکتور و کمباین) و ۴۹۲ دستگاه انواع ادوات و تجهیزات کشاورزی به بهره برداران تسهیلات پرداخت شده است.
وی اضافه کرد: کشاورزان واجد شرایط گلستان در بخش های زراعت، باغبانی، دام و طیور، شیلات و آبزیان، گلخانه، جنگل و مراتع می توانند با ارایه درخواست و تاییدیه مدیریت جهادکشاورزی شهرستان های محل سکونت خود از تسهیلات بانکی تخصیص یافته برای خرید ماشینآلات کشاورزی و ادوات دنبالهبند استفاده کنند.
در این گزارش اشارهای به مجموع اعتبار کشوری طرح مکانیزاسیون کشاورزی و سهم دیگر استانها نشده است.
همچنین مطابق گزارش مریم برزنونی رییس اداره امور فناوریهای مکانیزه سازمان جهادکشاورزی گلستان به ایرنا، سال قبل کشاورزان استان با هزار و ۴۸۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی ماشین آلات کشاورزی خود را با خرید هزار و ۵۶ دستگاه انواع تراکتور و کمباین و دیگر تجهیزات مورد نیاز نوسازی کردند در حالی که سهمیه تسهیلات گلستان ۷۷۷ میلیارد ریال بود.
گلستان ۳۹ هزار دستگاه ماشین های کشاورزی دارد که در کار تولید مورد استفاده قرار می گیرد.
گلستان با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت از جایگاه ممتازی در تولید محصولات کشاورزی کشور برخوردار است و اقتصاد اصلی ساکنان آن بر پایه کشاورزی قرار دارد.
گلستان در تولید ۱۵ نوع محصول کشاورزی رتبه های اول تا ششم کشور را دارد که از آن جمله می توان به سویا، خاویار، دانه روغنی کلزا، گندم، گوشت مرغ، جو، آفتابگردان، پنیه، توتون، پیله تر ابریشم، برنج، هلو، آلو، خرمالو و زیتون اشاره کرد.
۲۱۴ هزار خانوار بهره بردار بخش کشاورزی گلستان در سطح ۶۶۷ هزار هکتار زمین مشغول فعالیت هستند که ۳۸ درصد اشتغال خالص استان را به خود اختصاص می دهند.
همچنین مطابق گزارش سازمان جهادکشاورزی گلستان، تولید کشاورزی استان به ۵ میلیون و ۱۵۰ هزار تن در سال رسیده و ظرفیت فرآوری صنایع تبدیلی سه میلیون و ۳۰۰ تن است.
نظر شما