خبر فوری: رفع فیلترینگ

رشد پنج برابری حضور سرمایه‌گذاران در شهرک‌های صنعتی کرمانشاه

کرمانشاه- ایرنا- شهرک‌های صنعتی استان کرمانشاه در هفت سال گذشته رونق خوبی گرفته و در ۲ سال اخیر هم شاهد یک تحول مثبت بوده، به طوری که حضور سرمایه‌گذاران در آنها طی سال‌های ۹۷ و ۹۸ پنج تا ۶ برابر رشد داشته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در دولت تدبیر و امید ۳۵۶ هکتار زمین برای شهرک های صنعتی استان تخصیص یافته که نسبت به دولت های قبل ۵۶ درصد رشد داشته است؛ همچنین ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار عمرانی استانی برای تکمیل زیرساخت شهرک ها و نواحی صنعتی استان اختصاص یافته و اکنون ۲۱ شهرک و ناحیه صنعتی با ۴۵۱ واحد تولیدی دارای پروانه بهره برداری در استان کرمانشاه فعال است.

تسهیلات ویژه

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کرمانشاه در رابطه با نحوه واگذاری زمین به متقاضیان گفت: متقاضیان حضور در شهرک‌های صنعتی در مناطق کمتر برخوردار ۲۰ درصد هزینه زمین را به ‌صورت نقد و مابقی را به صورت اقساط ۳۶ ماهه پرداخت می کنند.

بیژن کردستانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تمام امکانات زیرساختی همچون راه، آب، برق، گاز و فیبرنوری نیز برای سرمایه گذاران بخش خصوصی در شهرک‌های صنعتی تامین می شود.

براساس آمارهای موجود، در حوزه ارتباطات با تخصیص مبلغ ۶۰ میلیارد ریال برای احداث و تکمیل زیر ساخت های شبکه مخابرات و فیبر نوری، اکنون همه شهرک ها و نواحی صنعتی استان از ارتباط تلفن ثابت برخوردارند و هشت شهرک به شهرک های برخوردار از امکانات فیبر نوری هم افزوده شده که رشد ۱۶۷ درصدی را نشان می دهد.

رشد ۶ برابری ساخت ایستگاه آتش نشانی، رشد ۷۰ درصدی گازرسانی، رشد ۱۰ درصدی آبرسانی، افزایش ۳۰۰ درصدی خوشه های توسعه یافته از یک به چهار خوشه و تامین برق شهرک صنعتی زاگرس، ناحیه صنعتی ثلاث باباجانی و شهرک صنعتی صحنه از دیگر اتفاقات مثبت در شهرک های صنعتی استان طی هفت سال اخیر بوده است.

اقدامات شاخص

از دیگر دستاوردهای برجسته در حوزه شهرک های صنعتی، تجاری سازی سه ایده با مجموع ارزش ۵۹۰ میلیارد ریال و کسب مقام نخست تجاری سازی ایده در حوزه تجاری سازی صنایع کوچک و همچنین انتخاب ایده برتر کشوری از میان ایده های فناورانه استان کرمانشاه بوده است.

یکی دیگر از اقدامات شاخص دولت در شهرک های صنعتی استان، تشکیل کمیته تخصصی تولیدات باغی – دامی و شیلات بوده که منجر به واگذاری سه مجتمع گلخانه ای، سه مجتمع دامپروری و یک مجتمع قارچ و آغاز ساخت آنها در سال ۹۹ شده است در حالی که تا قبل از سال ۹۲ فقط یک شهرک غیر فعال گلخانه ای وجود داشت.

ایجاد شهرک صنعتی مشترک ایران و عراق، هزینه ۲۱ میلیارد ریال از منابع داخلی شرکت برای تکمیل زیرساخت های شهرک ها و نواحی صنعتی، پایش ظرفیت های صادراتی صنایع کوچک استان به میزان ۹ دهم میلیون یورو، راهبری فن بازار منطقه ای استان(کسب رتبه سه فن بازارهای منطقه ای کشور)، شناسایی ظرفیت ها و نیازهای فناوری صنایع کوچک، استمرار فعالیت کلینیک صنعت استان در مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، برگزاری دوره های آموزشی، مهارتی، کارآفرینی و مدیریتی، برگزاری تورهای صنعتی و فناوری با هدف انتقال تجارب و برگزاری استارت آپ در حوزه صنایع کوچک هم  از اقدامات مهم در توسعه شهرک ها و نواحی صنعتی استان در ۲ سال اخیر بوده است.

رشد جهشی سرمایه گذاران

سرعت بخشیدن به تکمیل زیرساخت ها و فراهم کردن تسهیلات ویژه برای متقاضیان فعالیت تولیدی در شهرک های صنعتی استان، سبب شده که میزان حضور سرمایه گذاران در این شهرک ها روند روبه رشدی داشته باشد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کرمانشاه در این باره گفت: تا سال ۹۶ به صورت میانگین سالانه حدود ۵۰ مورد سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی انجام می شد اما این روند در ۲ سال گذشته به شکل چشمگیری افزایش پیدا کرد.

به گفته کردستانی در سال های ۹۷ و ۹۸ به ترتیب ۲۹۴ و ۲۵۰ قرارداد برای سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی کرمانشاه منعقد شده و این عدد، تنها طی ۲ ماه نخست امسال به ۱۰۲ قرارداد رسیده است.

در مجموع در هفت سال دولت تدبیر و امید، ۸۹۳ قرارداد با متقاضیان منعقد شده که نسبت به گذشته ۱۲۰ درصد رشد نشان می د هد.

به گفته مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کرمانشاه «براساس برآوردهای انجام شده بیش از ۸۰ درصد قراردادهای بسته شده در شهرک های صنعتی کرمانشاه به ایجاد اشتغال ثابت منجر خواهد شد.»

شرکت شهرک های صنعتی به عنوان یک نهاد توسعه ای به منظور تحقق اهدافی از جمله افزایش سهم صنعت در تولید ناخالص داخلی کشور با تأکید بر توسعه صنایع کوچک، توسعه و تکمیل کلیه زیر ساخت های مورد نیاز، استقرار صنایع در شهرک ها و نواحی صنعتی و بهبود فضای کسب وکار صنایع کوچک کشور و استقرار سازمانی پویا، دانش مدار و چابک و همسو با تحولات جهانی تشکیل شده است.

اکنون هزار و ۲۷ واحد صنعتی با سرمایه گذاری ۳۸ هزار و ۴۹۹ میلیارد ریال در استان وجود دارد که ۳۰ هزار و ۲۸۴ نفر در آنها مشغول به کار هستند.