به گزارش ایرنا، کرامت امیرحیدری عصر روز جمعه در جمع خبرنگاران ضمن قدردانی از استاندار و سایر مدیران بحران استان کرمان افزود: تیمهایی برای بازدید و برآورد خسارات از روز گذشته در شهرستان رابر فعال شده و بهزودی نتیجه نهایی به ستاد بحران استان اعلام خواهد شد.
وی از آغاز امدادرسانی از همان ابتدای بحران به مناطق سیل زده خبر داد و افزود: با پیگیریهای انجامشده به افراد آسیب دیده امداد رسانی میشود.
خسارت سنگین سیل به کشاورزی و دامپروری رابُر
فرماندار رابر تاکید کرد: سیلهای شدید سه روز اخیر به حوزه کشاورزی شهرستان رابر خسارت گستردهای وارد کرده که باید بهصورت اضطراری با بیل و وسایل سنگین امدادرسانی شود.
وی افزود: در این سیلاب اکثر جدول های کشاورزی منشعب از رودخانه ها آسیب دیده، ۲۵ قنات تخریب، سه خودرو ، ۲۰۰ اصله گردو، ۵۰۰ راس دام، ۶۰۰ کلنی زنبور عسل طعمه سیل شدند و تمام طرح های پرورش ماهی شهرستان از بین رفته است.
کشاورزی، باغداری و دامداری عمدهترین محل درآمدی و معیشت مردم شهرستان رابر از توابع استان کرمان محسوب میشود که با وجود سرمازدگی، سیل و آفتهای گیاهی طی سالیان گذشته در معرض نابودی و مهاجرت مردم این منطقه شده و نیازمند توجه ویژه مسئولان است.
سیل اکثر راههای روستایی و عشایری رابر را تخریب کرد
امیرحیدری اظهار داشت: ارتباط اکثر جادههای کوهستانی ، روستایی و عشایری بر اثر سیلاب با مرکز شهرستان قطع شده و به دلیل سامانه بارشی امروز از فردا بازگشایی راهها در دستور کار قرار می گیرد که نیازمند گسیل امکانات و دستگاههای مورد نیاز به این شهرستان هستیم.
وی از تخریب چندین پل روستایی در روستای اسکر ،باب گلوییه و دیگر مناطق خبر داد و افزود: بازسازی این پل ها نیازمند اعتبار ویژه می باشند.
با وجود توجه اداراتکل راهداری و حمل و نقل جادهای و راه و شهرسازی استان کرمان همچنان بسیاری از مناطق روستایی و عشایری رابر جاده دسترسی ندارند و یا مسیرها خاکی و غیر ایمن است و با کمترین بارندگی مسیرهای ارتباطی این شهرستان تخریب میشود.
سیل زیرساختهای آب، برق و تلفن رابُر را تخریب کرد
وی با بیان اینکه سیل همچنین به پنج مجتمع آبرسانی شهرستان رابر خسارت وارد کرده اضافه کرد: برق بزرگترین بحران در این شهرستان محسوب میشود که کوچکترین بارندگی یا حادثهای برق مناطق مختلف را قطع میکند.
امیرحیدری با تاکید بر اینکه رابر تنها شهرستانی است که پست برق ندارد گفت: این شهرستان بهعنوان زادگاه سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی به علت قطع برق مردمان زادگاهش نتوانستند مراسم تشییع را از طریق رسانه ملی مشاهده کنند که این مشکل در اذهان مردم نقش بسته است.
وی مشکل قطع تلفن و اینترنت در شهرستان رابر را نیز یکی از معضلات شهرستان عنوان کرد و از بعضی کوتاهی ها در این زمینه گلایه کرد و خواستار پیگیری این معضل با نگاه ویژه مسئولان استانی شد.
ضعف زیرساختی رابر به حدی است که بسیاری از سرمایهگذاران این شهرستان به علت مشکلات این حوزه تمایلی به استفاده از ظرفیتهای این منطقه خوش آب و هوا و سرمایهگذاری ندارند و دولت با تخصیص اعتبارات میتواند به روند توسعه این خطه سرعت بخشد و جلوی معضلات اجتماعی بسیاری را بگیرد.
خطیب جمعه رابر: مسئولان ملی و استانی به کمک رابُر سیلزده بشتابند
امام جمعه رابر نیز در خطبه های نماز جمعه این هفته با اشاره به سیل چندروز اخیر ومشکلاتی که برای اقشار مختلف مردم رابر بهوجود آمد گفت: طی بارندگیهای اخیر و بروز سیل به زیرساخت های عمرانی، کشاورزی ، منازل مسکونی و حوزه عشایری رابر خسارات زیادی واردشده که حمایت مسئولان کشوری و استانی را می طلبد.
حجت الاسلام والمسلمین علیدادی سلیمانی ضمن قدردانی از خدمات ستاد بحران شهرستان، هلال احمر، بسیج و دیگر دستگاهها عنوان کرد: شدت خسارات وارده بهنحوی است که نیازمند ورود ستاد بحران استان به این مقوله هستیم.
وی در ادامه سخنانش قول ساخت ۶هزار واحد مسکونی، اصلاح ساختار بودجه نظام بانکی و مالیاتی را جزو کارهایی عنوان کرد که دولت باید با اقدامات مناسب این حوزه را برای دولت بعد ازخود به یادگار بگذارد.
شهرستان رابر بهعنوان یکی از محرومترین مناطق استان کرمان در فاصله ۱۸۵ کیلومتری غرب کرمان واقع شده است.
نظر شما