به گزارش ایرنا آبه طی دو هفته گذشته دو بار به بیمارستانی در توکیو مراجعه کرد که به گمانه زنی ها در مورد وخیم شدن وضعیت سلامتش دامن زد او می توانست یک سال دیگر نیز در این سمت بماند دوره او بعنوان رئیس حزب حاکم لیبرال دموکرات قرار بود در ماه سپتامبر سال آینده خاتمه یابد.
او در سال ۲۰۱۲ میلادی به یمن حمایت فراوان از حزب لیبرال دموکرات توانست به قدرت برسد آبه پنج سال پس از کناره گیری از این سمت در دوره پیشین نخست وزیری اش اهدافی در سر داشت.
اولویت اول او شکوفا سازی اقتصاد کشور تحت یک خط مشی که آن را «آبه نومیکس» نامید، بود ژاپن شاهد نتایج این خط مشی بود بهای سهام افزایش یافت و نرخ اشتغال نیز بالا رفت.
آبه همچنین یک جنبش ملی برای میزبانی بازی های المپیک و پارالمپیک در توکیو را رهبری کرد این موفقیتی است که ژاپن هنوز امیدوار به جشن گرفتن آن است.
در عرصه دیپلماسی، آبه با رئیس جمهورهای آمریکا رابطه خوبی برقرار کرد او همچنین در نظر داشت یک توافقنامه صلح تاریخی با روسیه امضا کند که هنوز محقق نشده است.
در داخل کشور، آبه طرفدار پر و پا قرص اصلاح قانون اساسی کشور شد که پس از جنگ جهانی دوم تدوین شده بود از زمان اجرایی شدن قانون اساسی ژاپن در سال ۱۹۴۷ میلادی، تغییری در آن حاصل نشده است و آبه می گوید که زمان انجام این کار فرا رسیده است.
اما زمانی که او تعبیر دولت از قانون اساسی را تغییر داد تا در بر گیرنده حق دفاع از خود جمعی بشود، مباحثه شدیدی ایجاد شد به همین دلیل نتوانست روند تغییر قانون اساسی را آغاز کند.
آبه ائتلاف احزاب حاکم را به سوی پیروزی در شش مورد پیاپی انتخابات سراسری رهبری کرد و زمینه را برای شکستن رکورد طولانی ترین دوره قدرت آماده کرد اما با این وجود ادعاهای مربوط به فساد در سر راه او مانع ایجاد کرد از سال ۲۰۱۷ میلادی، مخالفان آبه ادعاهایی از اعمال نفوذ را متوجه او کردند که اولین آنها مربوط به معامله یک قطعه زمین می شد.
سپس مخالفان آبه او را متهم به استفاده از خزانه دولت برای سرگرم کردن هوادارانش در یک مهمانی سالانه تماشای شکوفه های گیلاس کردند اما احتمالا بزرگترین چالش برای او چالش جهانی بود شیوع جهانی ویروس کرونا دستاوردهای اقتصادی را تضعیف کرد و برگزاری المپیک را به تاخیر انداخت.
سابقه بیماری آبه
نخست وزیر آبه شینزو از نوجوانی به یک بیماری مزمن به نام کولیت زخمی مبتلا بوده است کسانی که دچار این بیماری می شوند، به خاطر التهاب دیواره روده بزرگ، از درد بدن شدید و اسهال مستمر رنج می برند.
آبه نخست در سال ۲۰۰۶ در سن ۵۲ سالگی، جوانترین نخست وزیر ژاپن پس از جنگ جهانی شد او حدود یک سال پس از آن به خاطر رنج بردن از مشکلات شدید بیماری از سمت خود کناره گیری کرد.
او در دسامبر۲۰۱۲ میلادی بار دیگر نخست وزیر شد و دومین کابینه خود را تشکیل داد به ظاهر وضعیت سلامتی او به خاطر داروهای تازه ای که التهاب را کاهش می داد، پایدار شده بود دوره نخست وزیری او به ۷ سال و ۸ ماه رسید.
اما منابع آگاه می گویند هنگامی که آبه در ماه خرداد برای معاینه پزشکی رفت، نشانه های غیرعادی در بدن او دیده شد به گفته آنها آزمایش هایی که در بیمارستان دانشگاه کیئو در ۲۷ مرداد از او گرفته شد نشان می داد که شرایطش بدتر شده است.
به گفته این منابع، آزمایشی که یک هفته پس از آن انجام شد نشان داد که داروها موثر بوده و شرایطش بهتر شده است اما پزشکان گفتند که آبه باید برای یک سال آینده از دارو استفاده کند.
آبه باور داشت که هرگز نباید بگذارد شرایط جسمی او بر قضاوت سیاسی اش تاثیر بگذارد و تصمیم گرفت که باقی ماندن در سمت نخست وزیری برایش دشوار است.
نظر شما