تقلب در انتخابات آمریکا یا سرقت آرا، ادبیات سیاسی رقبا چه می‌گوید؟

تهران- ایرنا- وارد شدن یا نشدن ارتش آمریکا به عرصه انتخابات این کشور در صورت اصرار «دونالد ترامپ» بر ماندن در کاخ سفید بر خلاف نظر مردم، مسأله اصلی نیست؛ مسأله اصلی این است که آمریکا در حال رفتن به سوی کدام ناکجاآباد است؟

ژنرال «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا تصریح کرده که «ارتش نقشی در حل اختلافات ناشی از انتخابات سوم نوامبر آینده نخواهد داشت».

او توضیح داد: «در صورت وقوع نزاع بین طرف های انتخابات آمریکا، به موجب قانون، دادگاه های ایالتی و کنگره، مسؤول حل اختلاف ها خواهند بود نه ارتش.»

میلی این را افزود که «من و هر فردی در نیروهای مسلح، متعهد به حمایت از قانون اساسی ایالات متحده آمریکا هستیم...به قانون اساسی پشت نخواهیم کرد».

این اظهارات ژنرال آمریکایی ظاهراً پاسخی به همه طرف های انتخابات آمریکاست که این روزها تلاش می کنند از ارتش مایه بگذارند.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا مدعی است؛ برای جلوگیری از تقلب در انتخابات، نیروهای مجری قانون و کلانترهای آمریکایی را به محل استقرار صندوق های رأی اعزام می کند؛ اقدامی که می تواند او را با چالش نقض قوانین در آمریکا مواجه کند.

به نقل از تارنمای شبکه خبری سی ان ان، ترامپ در شب آخر گردهمایی ملی دموکرات ها باز هم زنگ هشدار را درباره احتمال تقلب در انتخابات آتی به صدا در آورد.

مخالفان ترامپ می گویند؛ او با طرح مجدد این ادعا، بار دیگر نشان داد که از هم اکنون قصد ایجاد اخلال در انتخابات پیش رو(۱۳ آبان) را دارد؛ چرا که بخت خود را برای پیروزی در این انتخابات کم‌رنگ می بیند. ترامپ قصد دارد نیروهای نظامی را سر صندوق های رأی مستقر کند.  

هر گونه اقدامی که رأی دهندگان را بترساند، در قانون فدرال آمریکا منع شده است و برخی ایالت های آمریکایی، مانع از حضور نیروهای مجری قانون در محل های اخذ رأی می شوند. نیروهای وزارت دفاع و گارد ملی نیز باید از هر گونه «عملیات» این چنینی در محل صندوق های اخذ رأی اجتناب کنند.

از این گذشته، رئیس جمهوری آمریکا اختیارات لازم را برای اعزام نیروهای پلیس محلی و نیروهای مسلح مجری قوانین ندارد و در صورتی که به این اقدام مبادرت ورزد، قانون جزا را در این کشور نقض کرده است.

بر اساس عنوان ۱۸ بخش ۵۹۲ قانون جزا در آمریکا؛ هر کسی- مقام نظامی ارتش یا نیروی دریایی یا دیگر اعضای خدمات دریایی ایالات متحده  آمریکا، سربازان یا نیروهای مسلح را با مجوز و کنترل خود به محل های برگزاری انتخابات سراسری یا ویژه اعزام می کند باید تحت این عنوان قانون جزا جریمه یا زندانی شود یا هر دوی این مجازات ها علیه او اعمال می شود و فقط در صورتی از این مجازات مستثنی خواهد بود که حضور نیروها برای سرکوب نیروهای مسلح دشمن ضروری باشد. طول مدت حبس این افراد کمتر از ۵ سال نیست و فرد خاطی از داشتن هرگونه پست افتخاری، منفعت مالی یا اعتمادی در آمریکا سلب صلاحیت می شود.

از سوی دیگر، بیانیه اخیر ژنرال مارک میلی، پاسخی به خواست اخیر دموکرات ها از جمله «جو بایدن» رقیب ترامپ در انتخابات است که گفته؛ مطمئنم ارتش برای اخراج دونالد ترامپ از کاخ سفید (در صورت اصرار او به ماندن در قدرت بدون کسب آرای لازم)، دخالت و «ترامپ را تا بیرون کاخ سفید همراهی خواهد کرد».

بایدن در گفت وگو با «تریفور نوا» یکی از روزنامه نگاران برجسته آمریکایی با این سوال مواجه شد که آیا امکان دارد ترامپ نخواهد کاخ سفید را ترک کند؟ بایدن گفت: بله! به سرپیچی ترامپ برای خروج از قدرت فکر کرده ام.

صرف‌نظر از ورود ارتش یا کنار ایستادن آن، چند نکته حتی از دخالت ارتش در انتخابات آمریکا می تواند مهم تر باشد؛

۱- بایدن در همان مصاحبه به احتمالی پرداخت که با اوضاع و احوال جاری آمریکا دور از انتظار نیست؛ «سرقت انتخابات ریاست جمهوری»؛ زیرا به گفته بایدن، مخالفت ترامپ با رأی دهی الکترونیکی در بحبوحه همه گیری کرونا، بخشی از تلاش ترامپ برای محروم کردن بسیاری از مردم از شرکت در انتخابات است.

۲- برای ترامپ که همه نظرسنجی ها بر اوضاع وخیم او دلالت دارند، اگر کرونا تا مقطعی باعث تخریب تلاش ها و ریزش محبوبیتش می شد، اکنون به نظر می رسد، این معضل با نفی رأی دهی الکترونیکی به بهانه انتشار بیشتر کرونا، در حال تبدیل به فرصتی برای برنده شدن با رأی حداقلی در انتخابات است؛ چیزی که مخالفانش به آن «سرقت انتخابات» می گویند.

۳- اما آنچه در زمان حاضر از همه تحولات و روندها و رویدادها مهم تر است، اینکه آمریکا بالاخره سر از کجا در خواهد آورد؟ آیا اعتراض سیاه‌پوستان، روند انتخابات را به سمت و سوی نامعلوم خواهد برد؟

۴- ادبیاتی که دو طرف دخیل در انتخابات از آن استفاده می کنند، خیلی تندتر از گذشته است و این ادبیات رو به خشونت در کشوری مدعی دموکراسی مثال زدنی، می تواند هشداری جدی را در خود داشته باشد. آیا اصرار ترامپ برای ماندن در قدرت حتی با فرض موفقیت او بدون تبعات جدی برای آمریکا و کل جهان خواهد بود؟ آیا آنچه ترامپ «تقلب در انتخابات» می نامد آن هم در حالی که مخالفانش از «سرقت انتخابات» سخن می گویند، نمی تواند منجر به رویارویی جدی در داخل آمریکا و جنگ های ایالتی شود؟ دیگر کشورها اعم از دوستان و دشمنان آمریکا از رفتار حاکمان این کشور چه خواهند آموخت؟

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha