به گزارش ایرنا، عشق به امام حسین (ع) و خاندان پاک و مطهر و یاران با وفایش آنقدر در دل های شیعیان آن حضرت ریشه دوانده است که هیچ عاملی نمی تواند مانعی برای ماتم این روزها باشد. شهادت مظلومانه امام حسین (ع) و فرزندان معصومش، داغی است که با گذشت بیش از هزار سال همچنان بر دل ها نشسته و در عمق جان هر ایرانی نفوذ کرده است.
مردم شاهرود نیز همچون دیگر هموطنان خود، این روزها جامه عزا بر تن کرده و سر هر کوچه و گذرگاه را سیاه پوشانده اند.
گرچه اهالی این دیار همچون سال های پیش مشتاق میزبانی آیین های مختلف سوگواری بودند اما شرایط خاص ناشی از شیوع ویروس کرونا، شیوه برگزاری مراسم در شاهرود را نیز تحت تأثیر خود قرار داد.
مردم تغییر را پذیرفتند و دست به دست هم دادند تا با رعایت نکات بهداشتی، به خوبی، عشق به همنوع، همان درسی که سال ها در مکتب عاشورایی امام حسین (ع) آموختند را بار دیگر به بوته آزمون بگذارند.
درست است که امسال دیگر از برگزاری روضه های جمعی در برخی از خانه ها خبری نبود، اما هر منزلی به تنهایی پایگاهی برای سوگواری بود.
مردم داغدار از سردر خانه هایشان پرچم عزا آویخته و اعضای هر خانواده نیز با بهره گیری از وسایل ارتباطی، تلاش کردند تا دل هایشان را به دل های دیگر هموطنان عزادار خود گره بزنند.
در این میان، عده ای تجربه های متفاوتی هم داشتند. در یکی از محله های شهر، مداح روشندلی هر روز در ساعتی مشخص جلوی در خانه اش به روضه خوانی می پردازد. همسایه ها نیز هر کدامشان زیراندازی جلوی در خانه های خود پهن می کنند و در عزای سیدالشهدا شریک می شوند.
در مسجدها، حسینیه ها و تکیه ها نیز امسال تغییر به روشنی قابل مشاهده است.
بسیاری از مسجدها فضای باز در اختیار خود در داخل و یا بیرون محوطه ساختمان را برای برگزاری مراسم انتخاب کردند.
فاصله ها بین افراد به خوبی رعایت می شود و شرکت کنندگان از ماسک استفاده می کنند. آنهایی هم که زیر سقف به سوگ نشسته اند تعدادشان کاهش یافته و مدت زمان برگزاری مراسم نیز تا حد امکان با زمان اعلام شده از سوی ستاد مبارزه با کرونا هماهنگ می شود.
همچنین در این شب ها جمعیت هلال احمر نیروهای خود را برای تب سنجی و نظارت بر رعایت دستورهای بهداشتی در محل برگزاری مراسم در سطح شهر مستقر کرده است.
کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود هم به صورت مداوم درحال ارزیابی رعایت نکات بهداشتی مصوب در ستاد مبارزه با کرونا هستند. حتی رییس این دانشگاه نیز تاکنون از چند مسجد،حسینیه و تکیه که دارای بیشترین جمعیت عزادار هستند، بازدید کرده است.
با وجود همه این همراهی ها اما همچنان در برخی نقاط غذای نذری به صورت گرم پخش می شود. در حالی که مسوولان بارها بر ضرورت ایجاد تغییر در نذرها و یا توزیع مواد غذایی به صورت خشک تأکید کردند، اما پخش غذای گرم حتی اگر به صورت بسته بندی و بهداشتی باشد، روندی است که در برخی از مکان های عزاداری در شاهرود دنبال می شود و نیازمند نظارت بیشتر مسوولان است.
نظر شما