محمدصالح احمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در ابتدای سال ۱۳۹۲ حدود ۳۲ هزار هکتار از اراضی این استان باغات دیم و آبی بود که اکنون با اقدامات ترویجی و برنامههای حمایتی این سطح به ۴۷ هزار و ۶۴۱ هکتار رسیده است.
وی با بیان اینکه این میزان شامل ۵۲ درصد رشد است که بیشترین میزان رشد مربوط به باغات دیم با ۶۵.۷ درصد است، افزود: باغات دیم این استان با خدمات انجام یافته از هشت هزار هکتار سال ۱۳۹۲ هم اکنون با توسعه پنج هزار و ۲۵۲ هکتاری به ۱۳ هزار و ۲۵۲ هکتار رسیده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: باغات آبی نیز دراین مدت از سطح ۲۴ هزار هکتار ابتدای سال ۱۳۹۲ با ۴۳ درصد رشد به ۳۴ هزار و ۳۸۹ هکتار رسیده است.
احمدی یادآور شد: کردستان با ویژگیهای خاص اقلیمی، قابلیت و استعداد فراوانی برای تولید محصولات باغی دارد و از ابتدای شروع بکار فعالیت دولت تدبیر و امید تاکنون هفت هزار هکتار باغ دیم احداث شده است.
وی گفت: با توجه به روند تغییرات آب و هوایی و کاهش نزولات آسمانی و در نتیجه کاهش منابع آبی قابل دسترس، استفاده از گونه مناسب باغی با کارایی بالا در مصرف آب از جمله ویژگیهای منحصر بفرد خواهد بود که در موفقیت توسعه باغات ضروری است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان تاکید کرد: از طرف دیگر تغییرات الگوی کشت یکی از راهکارهایی است که اکثر کارشناسان برای استفاده بهینه از خاک و آب پیشنهاد اجرای آن را دارند و در این زمینه استفاده از گونه های با پتانسیل بالای عملکردی و مقاوم با شرایط نامساعد محیطی و استفاده از تکنیکهای جدید در احداث باغات دیم جهت حفظ رطوبت و ذخیره آب تاکید دارند.
وی اظهار داشت: هم اکنون نیز توسعه باغات دیم استان در اراضی شیبدار یکی از راهکارهای اساسی در توسعه باغبانی است و هم اکنون بیش از ۲۵ درصد سطح و تولید محصولات باغی استان را باغات دیم به خود اختصاص داده است.
حدود ۸۰ هزار بهره بردار باغات کردستان سالانه در کردستان ۴۰۰ هزار تن محصول باغی تولید میشود که باغات دیم سهم ۷۱ هزار تنی از این میزان دارند.
استان کردستان دارای یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم حدود ۸۸ درصد و ۱۴۲ هزار و ۷۶ اراضی آبی حدود ۱۲ درصد است.
کردستان دارای حدود ۲ میلیون و ۲۱۰ هزار راس دام سبک (گوسفند و بز) و ۲۰۰ هزار راس دام سنگین (گاو و گوساله)، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۱۱۶ هزار کندوی زنبور عسل است.
جمعیت بهره بردار کشاورزی کردستان دارای ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود ۲.۹ میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کنند که ۴۰۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی نیز مربوط به بخش زراعت و دام است.
نظر شما