به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری ورج (Verge)، تاکنون بیش از ۱۸۶ هزار نفر در آمریکا به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست دادهاند و این در حالی است که مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا (CDC)به عنوان یکی از نهادهای تحت نظارت وزارت بهداشت این کشور در هفته جاری وضعیت مبارزه با بدترین بیماری همه گیر در یک قرن گذشته را «تسلیم» اعلام کرد.
در مطلب درج شده در این پایگاه خبری آمریکایی با عنوان «راهنمای آزمایش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری همه گیری را بدتر میکند» آمده است: در اوایل این هفته، مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ایالات متحده با به روزرسانی توصیههای خود در خصوص کووید-۱۹، از مردم خواست تا افراد کمتری آزمایش ویروس کرونا بدهند.
توصیه پیشین این آژانس این بود که تمامی افراد در تماس با شخص مبتلا باید به سرعت شناسایی شده و مورد آزمایش قرار گیرند. اما اکنون گزارش تازه این آژانس بهداشت آمریکایی میگوید افراد بدون علائم "لزوما به آزمایش نیاز ندارند"، حتی اگر به صورت مستقیم در تماس با شخص مبتلا بوده و یا در اجتماعات بزرگ شرکت کرده باشند. این امر استثنائاتی را برای "افراد آسیب پذیر" ایجاد کرده و دستورالعمل مبهمی را برای پیروی از مقامات بهداشت محلی اضافه کرده که تحت شرایط عادی، به راهنماییهای مرکز کنترل و پیشگیری بیماری مراجعه کنند.
مشخص نیست چرا چنین تغییراتی ایجاد شده، اما در نهایت هم اهمیتی ندارد زیرا این توصیهها ما را به سوی موارد مهمتری سوق میدهد؛ توصیههایی که اگر دنبال شود جان باختن آمریکاییهای بسیاری را سبب میشود.
ویروس کووید-۱۹ دنیا را ویران کرده زیرا هنوز نحوه عملکرد آن به درستی شناخته نشده است. براساس دستورالعملهای پیشین مرکز کنترل و پیشگیری بیماری، به طور متوسط ۵ روز و حداکثری ۱۴ روز زمان لازم است تا فرد مبتلا به ویروس کرونا علائم را بروز دهد. تخمینها همچنین نشان میدهد نزدیک به ۳۰ تا ۴۰ درصد افراد هرگز در صورت ابتلا علائمی از خود نشان نمیدهند. تحقیقات نشان میدهد افراد بدون علائم میتوانند ناقل باشند.
از اینرو، مبارزه با کووید-۱۹ مستلزم قطع زنجیره عفونتها است. این امر شامل یافتن موارد مبتلا در اسرع وقت، تشخیص افراد دیگر در معرض شخص مبتلا و قرنطینه نمودن آنها و همچنین آزمایش این افراد است. اما در حال حاضر، آژانس بهداشتی آمریکا تمامی این توصیهها را کنار گذاشته و تنها از افراد میخواهد خود را از نظر علائم کنترل کنند که این امر تاثیر چندانی در جلوگیری از شیوع کرونا ندارد.
دولت دونالد ترامپ درمان و واکسن ویروس کرونا را راه حل مناسبی برای مقابله با ویروس کرونا دانسته است. اما این گزینهها نه تنها در کوتاه مدت که در میان مدت هم به داد جلوگیری از گسترش کووید-۱۹ نمیرسد و آزمایشات واکسن حتی با پیشرفتهای بیسابقه ماهها طول میکشد.
این در حالی است که کشورهای دیگر با آزمایش و ردیابی افراد در تماس با شخص مبتلا، شیوع را تحت کنترل درآوردهاند.
در شروع همه گیری کرونا، مقامات بهداشتی و درمانی ایالتی و فدرال آزمایش کرونا را برای بیمارانی که به خارج از کشور سفر میکردند یا در معرض یک مورد تایید آزمایشگاهی بوده، محدود کردند. این راهبرد، براساس فرضیاتی مبتنی بود که ویروس کرونا از خارج از کشور به عمد وارد شده و همین امر سبب شیوع فزاینده کرونا میان ساکنان نیویورک شد. به گونهای که تنها در عرض ۶ هفته، ۱۰ هزار از افراد مقیم نیویورک جان خود را از دست دادند؛ رقمی معادل کشته شدگان حادثه ۱۱ سپتامبر. این در حالی است که اگر مقامات شهری تنها یک هفته سریعتر واکنش نشان میدادند، اکثریت قریب به اتفاق جانباختگان میتوانستند نجات یابند.
هرچند آمریکا از ماه مارس (اوایل فروردین) آزمایشات کرونا را افزایش داد، اما شیوع ویروس همچنان در جوامع بیشمار کوچکتر دیده شده است و با بازگشایی مدارس و مشاغل، شناسایی مبتلایان خاموش و توقف روند شیوع بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد.
پیش از این نیز ترامپ بارها و بارها اعلام کرده بود که انجام آزمایش و یافتن موارد بیشتر مبتلا به کووید-۱۹ باعث شده وضعیت آمریکا بدتر به نظر برسد. وی به اشتباه ادعا کرده که اگر کشور آزمایش کووید-۱۹ را متوقف کند، "موارد بسیار اندکی" خواهیم داشت.
اما خوشبختانه به نظر نمیرسد که ایالتها از این توصیهها پیروی میکنند. «گوین نیوسام» فرماندار کالیفرنیا بلافاصله پس از ارائه توصیههای جدید مرکز کنترل و پیشگیری بیماری گفت که وی به راهنماییهای جدید بیاعتنایی میکند. ایالتهای تگزاس، فلوریدا، نیویورک و سایر ایالتهایی که درگیر شیوع کرونا هستند هم همین روند را دنبال کردهاند.
در این میان کارشناسان محلی بهداشت از مرکز کنترل و پیشگیری بیماری خواستهاند که در دستورالعملهای خود بازنگری کنند و حتی «آنتونی فائوچی» رییس موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی ابراز نگرانی کرده که این توصیهها باعث میشود افراد از انجام آزمایش سرباز زنند.
در این میان، به نظر میرسد کاخ سفید نسبت به افزایش نگران کننده آمار جان باختگان که از اواخر ماه ژوئیه (اوایل مرداد) روزانه به حدود ۱۰۰۰ نفر رسیده است، بیاعتنا است.
نیوسام پس از ارائه توصیههای جدید مرکز کنترل و پیشگیری بیماری تاکید کرد راهنماییهای تازه این مرکز را در راستای اظهارات ترامپ دانست و نسبت به سیاسی شدن این مرکز هشدار داد. سخنانی که به نظر میرسد با توجه به اصرار بیاندازه ترامپ برای کاهش انجام آزمایشات دور از ذهن هم نباشد.
هرچند در این شرایط نه سیاسی شدن مرکز کنترل و پیشگیری بیماری که مداومت این مرکز در خصوص منع مردم برای انجام آزمایش کرونا اهمیت دارد.
براساس آخرین آمار منتشر شده تا به امروز آمریکا همچنان رتبه نخست کشورهای جهان را در خصوص شیوع بیماری کووید-۱۹ دارد؛ به گونهای که تاکنون بیش از ۶ میلیون و ۱۴۱ هزار آمریکایی به ویروس کرونا مبتلا شده و از این میان بالغ بر ۱۸۶ هزار و ۸۰۰ نفر جان خود را از دست دادهاند.
نظر شما