مشارکت ۹۵۹ میلیارد ریالی دولت و مرهمی بر کم‌آبی جنوب استان مرکزی

خمین- ایرنا - کم آبی همواره در سال‌های اخیر ابرمعضل مردم خمین در گرمترین فصل سال بود که این جراحت کهنه با مرهم اجرای طرح‌های شاخص آبرسانی دولت تدبیر و امید در جنوب استان مرکزی درمان شد.

هرسال با شروع فصل تابستان مهمترین دغدغه مردم ساکن در خمین به ویژه مناطق روستایی آغاز قطعی‌های آب بود.
جیره‌بندی و ذخیره آب در ظروف پلاستیکی برای زمان‌های بی آبی و یا توزیع آب با تانکر در مناطق روستایی تنها کاری بود که مردم و مسئولان می توانستند انجام دهند.
در سال ۱۳۹۲ عملیات اجرایی انتقال آب از سد کوچری به خمین براساس طرح آبرسانی کشور توسط بخش خصوصی در این خطه از استان مرکزی که درگیر خشکسالی شده بود، آغاز شد.
به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی، طرح آبرسانی به‌ شهرهای خمین، دلیجان، محلات، نیمور و ساوه از سد و خط انتقال کوچری با اعتبار ۹۵۹ میلیارد ریال از محل منابع ملی اجرا  شد.
« عزت الله آمره ای» گفت: با اتصال شبکه آب به سامانه انتقال آب سد کوچری به خمین در سایه پیگیری و جدیت دولت تدبیر و امید، مشکل کمبود آب آشامیدنی و صنایع این شهرستان تا ۲۰ سال آینده حل شد.
وی بیان کرد: با تکمیل و اتصال شبکه به این خط انتقال، مهمترین مشکل شهرستان خمین که کمبود آب آشامیدنی بود حل شد و آب به عنوان یکی از زیر ساخت های لازم برای توسعه صنایع این شهرستان ۴۰ لیتر بر ثانیه از این خط انتقال سهم تخصیص یافته است.
 مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی اظهار داشت: شبکه آب صنعت به طرح خط انتقال آب کوچری، هدیه ارزشمند دولت دوازدهم به زادگاه امام راحل است.

از مردادماه ۹۶ تاکنون ۱۵ میلیون متر مکعب آب شرب باکیفیت برای خمین تامین شد

 مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه ای مرکزی گفت: از زمان شروع عملیات بهره‌برداری از سامانه انتقال آب شرب به شهر خمین و روستاهای این شهر از مسیر خط انتقال آب سرشاخه های دز به قمرود در مرداد ماه سال ۹۶، تاکنون ۱۵ میلیون مترمکعب آب شرب با کیفیت برای این شهر و روستاهای آن تأمین شده است.   
«حسین اکبری» افزود: پروژه آبرسانی به شهر خمین از مسیر خط انتقال آب سرشاخه های دز به قمرود برای اولین بار در کشور و به روش BOT توسط سرمایه گذار بخش خصوصی انجام شد و از زمان شروع عملیات بهره‌برداری در مرداد ماه سال ۹۶، تاکنون ۱۵ میلیون مترمکعب آب شرب با کیفیت برای این شهر و روستاهای آن تأمین شده است.
وی با اشاره به اینکه تا قبل از برنامه چهارم توسعه بخش مهمی از آب شرب شهرهای استان از منابع آب های زیرزمینی تامین می شد، ادامه داد: پس از آن رویکرد دولت برای تامین آب شرب شهرها به سمت استفاده از منابع آب‌های سطحی تغییر کرد.


مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای مرکزی گفت: به منظور کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی و بالا بردن ضریب اطمینان، تامین آب شرب تمام شهرهای استان از محل منابع آب‌های سطحی تا پایان برنامه ششم توسعه در دستور کار این شرکت قرار دارد.
اکبری، تأمین آب شرب با کیفیت بالا را یکی از وظایف ذاتی و مهم شرکت‌های آب منطقه‌ای برشمرد و ادامه داد: تأمین ۱۵ میلیون متر مکعب آب از طریق بهره برداری از پروژه آبرسانی سبب افزایش کیفیت آب شرب شهر و روستاهای خمین و عدم برداشت از منابع آب زیرزمینی و جلوگیری از افت کمی و کیفی آب در این شهرستان شده است.
وی اظهار داشت: خدمات این طرح آبرسانی در ۱۰ روستای همزمان با افتتاح آبرسانی به شهر خمین در حال استفاده و هم اکنون ۲۳ روستا از ۴۰ روستا در حال آبرسانی می باشد و با رفع برخی موانع اجرایی طرح و آبرسانی به هفت روستای باقی مانده، این شرکت آماده بهره‌برداری از عملیات آبرسانی به ۳۰ روستای شهرستان خمین خواهد بود.
مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه ای مرکزی خاطر نشان کرد: با تکمیل عملیات این پروژه بیش از هشتاد هزار نفر جمعیت شهری و روستایی از آب با کیفیت و مناسب برخوردار خواهند شد.

ورود ۱۸۲ لیتر آب در ثانیه به بخش صنعت و شرب خمین

به گفته فرماندار خمین، ۱۸۲ لیتر آب برای بخش صنعت و آشامیدنی وارد مدار شبکه آب این شهرستان شده است.
« احمد طهرانی » ادامه داد:  طرح آبرسانی از خط کوچری به خمین در سه مرحله اجرا شد و خط اصلی آن برای تامین آب شهر خمین در  بهمن ماه سال ۹۶ بهره برداری شد.
وی ادامه داد: مرحله دوم و سوم این طرح نیز به روستاهای مسیر خط انتقال اختصاص دارد که با اجرای این فازها، ۴۰ روستا آبرسانی می‌شود.
فرماندار خمین اظهارداشت: با توجه به محدودیت‌های مالی با مجوزهای قانونی صادر شده از بند الف ماده ۱۴۲ قانون برنامه پنجم توسعه کشور که امکان خرید محصول در بخش آب وفاضلاب را فراهم کرده و این طرح از طریق سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و ایجاد تاسیسات به روش B.O.T و خرید تضمینی آب به مدت ۲۰سال اجرا شد.


وی گفت: روش B.O.T قراردادی است که در آن شرکت یا شرکت‌هایی درقبال امتیازاتی، اجرای طرح های سنگین (به لحاظ مالی) را برعهده می‌گیرند و سپس طرح را بلاعوض به کارفرمای طرح انتقال می‌دهند.
وی ادامه داد: سرمایه گذار این طرح بر اساس قرارداد بی او تی، متعهد شده است خرید تضمینی آب در ۲۰ سال توسط وزارت نیرو را اجرا و سپس آن را بلاعوض به این وزارتخانه منتقل کند.

رئیس منابع آب خمین نیز می‌گوید: پنج میلیون و ۷۰۰ هزار متر مکعب آب در طول یک سال در خمین تامین شده است.
« حمید رنجبری» افزود: انتقال آب از سد کوچری به این شهرستان و احداث یکی از کاملترین تصفیه خانه‌های آب شرب  این مقدار آب را تامین می‌کند.
شهرستان خمین دارای هزار و ۹۳۵ منبع آبی شامل چاه عمیق و نیمه عمیق، چشمه و قنات است.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha