«جعفر قناد باشی»، در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره عادی سازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی گفت: تصور امارات، آمریکا و رژیم صهیونیستی این بود که عادیسازی روابط امارات و رژیم صهیونیستی میتواند مشوقی برای بقیه کشورهای عربی باشد که آنها هم در مسیر عادی سازی روابط قرار گیرند، اما اجرای این طرح سبب شد امارات هزینههای سنگینی را در منطقه پرداخت کند و درس عبرتی برای سایر کشورها شود.
این کارشناس مسائل خاورمیانه افزود: در روزهای اول عادیسازی روابط دو کشور دیدیم که در لیبی سفارت امارات را آتش زدند و در تونس هم جلوی سفارت این کشور تظاهرات شد.
وی با بیان اینکه امارات در سالهای اخیر سیاستهای بلند پروازانه برونمرزی را دنبال کرده است، گفت: مداخله و مشارکت در تغییرات سیاسی سودان و نقش آفرینی بسیار پررنگ در کنارهگیری «عمرالبشیر» و روی کارآمدن حکومت جدید نظامی و حضور در بحران یمن از جمله سیاستهای برون مرزی ابوظبی بوده است.
قنادباشی با اشاره به حساسیت جامعه سودان نسبت به روابط با رژیم صهیونیستی گفت: اگر این کشور به عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی پاسخ مثبت بدهد، پایههای حکومتش سست میشود و این کشور مجبور است برای سرپوش گذاشتن در رابطه خود با امارات به عادیسازی روابط ابوظبی و اسرائیل واکنش منفی نشان دهد.
این کارشناس مسائل خاورمیانه افزود: امارات نزدیک به پنج سال و نیم است که در یمن حضور نظامی دارد و زمانی که این کشور عربی با رژیم صهیونیستی همسو شود، بسیاری از نیروهای خود در یمن را از دست میدهد و مخالفت یمنیها برای حضور امارات در این کشور بیشتر میشود.
قناد باشی با بیان اینکه ابوظبی در عادی سازی روابط خود با رژیم صهیونیستی دچار اشتباه محاسباتی شده است، گفت: تصور اماراتیها این بود در پیوند با رژیم صهیونیستی میتوانند از لابیهای این رژیم در واشنگتن، برای پیوند با آمریکاییها استفاده کنند و از تبلیغات رسانههای این رژیم به نفع خود بهره برداری کنند.
وی اضافه کرد: هدف دیگر اماراتیها از عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی این بود که این رژیم تسهیل کننده خرید سلاح و جنگندههای اف ۳۵ از آمریکا شود، اما این روابط دستاورد عملی برای امارات نداشته و آسیبپذیرترین کشور منطقه شده است.
اقدام امارات اختلافات داخلی را در این کشور افزایش خواهد داد
این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به تقسیم بندی جغرافیایی و سیاسی امارات اظهارداشت: امارات از هفت منطقه امیر نشین تشکیل شده است. این رابطه می تواند باعث اختلافات داخلی در این کشور امیرنشین شود. نکوهش مقامات اماراتی در باره اقدام، فقط در حد کلام نخواهد ماند و مسلما وابستگان این امیران این موضوع را دست مایهای برای پیشبرد مقاصد سیاسی خود قرار میدهند.
وی گفت: امارات در این عادی سازی یک سلسله ناامنیها و واکنشهای منفی را در جهان اسلام علیه خود کلید زد و مسلما این قضیه به این زودی تمام نمیشود.
این کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه اسرائیلیها می خواهند از این رابطه به نفع اقتصاد خودشان بهره برداری کنند، گفت: اعتراضات اخیر در اسرائیل نشان می دهد آنان در وضعیت بد اقتصادی قرار دارند و به دنبال این هستند از اقتصاد امارات به نفع خود بهره برداری کنند.
قناد باشی با اشاره به اینکه گروههای فلسطینی عادی سازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی را محکوم کردند، اظهار داشت: مردم فلسطین این اقدام امارات را نوعی خیانت دانستند و پیگیری این سیاست از سوی امارات را موجب تشویق صهیونیستها در ادامه حملات اخیرشان به سرزمین فلسطین قلمداد کردند.
امارات بیشترین ضربه را از شکست احتمالی ترامپ میبیند
این تحلیلگر مسائل خاورمیانه بیان داشت: در صورتی امارات میتوانست در این عادی سازی موفق شود که بقیه کشورهای عربی هم در این روابط با ابوظبی همگام میشدند، چون این سیاست به دستور «دونالدترامپ» انجام شد و در شرایط کنونی هم ترامپ موقعیت خوبی ندارد اگر در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شکست بخورد اماراتیها بیشترین ضربه را از این شکست میخورند زیرا علاوه بر این که با شخصیت بازنده همسو شدند در منطقه هم از هیچ حمایتی برخوردار نیستند.
نظر شما