رسول جلیلی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه تاکنون ۷۴ درصد از بهای گندم خریداری شده از زارعان استان پرداخت شده است اظهار داشت: ۵۴۳ میلیارد تومان از کل مبلغ ۷۲۷ میلیارد تومان ارزش گندم خریداری شده از کشاورزان تاکنون به حساب آنها واریز شده و مابقی نیز در مرحله پرداخت است.
وی با بیان اینکه در زمینه خرید بذر نیز ۱۴ هزار و ۲۰۰ تن تاکنون از هفت شرکت تولید و فراوری بذر مستقر در سطح استان خریداری شده است، افزود: خرید بذر همچنان ادامه دارد و برنامه ابلاغی خرید ۲۳ هزار تن بذر برای سال جاری ابلاغ شده است.
رییس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی با تاکید بر تحویل به موقع گندم مازاد کشاورزان به مراکز خرید اضافه کرد: میزان خرید این محصول در سال زراعی جاری نسبت به مدت زمان مشابه پارسال ۱۴ درصد کاهش یافته که علت آن کاهش بارندگیها و بالا بودن قیمت علوفه دامی است.
جلیلی با اشاره به فعالیت ۶۴ مرکز خرید گندم در استان بیان کرد: تاکنون میزان خرید توافقی انجام گرفته با کارخانههای آرد و صنایع غذایی هم در حدود چهار هزار و ۶۷۸ تن بوده است.
وی قیمت خرید تضمینی گندم در سال زراعی جاری را ۲ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم اعلام کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: امسال ۳۸۰ هزار هکتار از مزارع آذربایجانغربی به کشت گندم اختصاص یافته است که از این مقدر ۲۹۰ هزار هکتار به صورت دیم و ۹۰ هزار هکتار نیز به صورت آبی کشت شده است.
وی اضافه کرد: پیشبینی میشود در شرایط مطلوب در حدود ۵۱۴ هزار تن گندم مازاد برمصرف گندمکاران از سوی مراکز خرید دولتی خریداری شود.
جلیلی از گندمکاران آذربایجانغربی خواست برای حذف پای واسطهها در زمینه خریدوفروش گندم، محصول مازاد بر نیاز خود را به مراکز خرید گندم تحویل دهند و از انبار کردن گندم به امید افزایش قیمت خرید تضمینی خودداری کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: در صورت آلوده شدن گندم به آفت انباری، گندم با افت شدید قیمت به فروش میرسد.
مراکز خرید گندم استان از هفتم تیرماه جاری در راستای خرید این محصول استراتژیک راهاندازی شده که ۳۵ مرکز خرید گندم وابسته به تعاونی روستایی به عنوان مباشر خرید و ۲۹ مرکز نیز مربوط به شرکت غله به عنوان متولی خرید در آذربایجانغربی فعال بوده و فعالیت این مراکز تا پایان شهریور تداوم خواهد داشت و در صورت نیاز این مدت نیز تمدید میشود.
آذربایجانغربی دارای ۸۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که ۳۸۰ هزار هکتار آن به کشت گندم اختصاص دارد و بقیه شامل باغ و مزارع سبزی و صیفی است.
نظر شما